Ficat de pui cu sos de roșii, usturoi și legume – mâncare sau tocăniță de ficăței
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ficat de pui cu sos de roșii, usturoi și legume – mâncare sau tocăniță de ficăței0 (0)

Ficat de pui cu sos de roșii, usturoi și legume – mâncare sau tocăniță de ficăței. Rețeta de ficăței cu ceapă, ardei, usturoi și roșii. Ficăței fragezi de pui cu sos tomat și legume. Cum se prepară ficățeii la tigaie? Rețete cu ficat de pui.

Am făcut această mâncare de ficat de pui cu sos de roșii și usturoi ca să mai variez un pic meniul. Rezultatul a fost unul foarte fain: ficăței extra fragezi scăldați de un sos aromat de roșii cu ceapă, ardei kapia și usturoi.

De mică sunt obișnuită să mănânc ficat de pasăre, vițel sau porc și sunt încântată de multitudinea de moduri în care acesta poate fi gătit. De la clasica tocăniță de ficat cu ceapă multă (ceapa dă dulceață și savoare) până la ficăței în aluat cu bere sau pastete fine de casă. Am să vă las aceste rețete la finalul articolului.

De data aceasta am pornit tocănița de ficăței cu multă ceapă călită la care am adăugat usturoi și bucățele de ardei roșu. Se poate pune și un morcov ras sau tăiat în felii subțiri. Am stins totul cu suc proaspăt de roșii și am obținut un sos grozav. Cred că vă vine să vă înmuiați un colț de pâine în farfuria asta, nu-i așa?

Cel mai adesea prepar ficățeii de pui cu multă ceapă călită – vezi aici.

Am experimentat și o versiune de ficăței la cuptor cu multe legume, vin și sos de roșii și am fost foarte plăcut surprinsă de frăgezimea acestora – vezi aici.



Secretul ficatului fraged (fie ele de pasăre, porc sau vită) este ca sărarea să se facă doar la final, după gătire. Sarea scoate apa din țesuturi și le întărește așa că NU sărăm niciodată ficatul înainte de a-l găti!

Din cantitățile de mai jos rezultă 3-4 porții de ficat de pui cu sos de roșii, usturoi și legume.

Ficat de pui cu sos de roșii, usturoi și legume – mâncare sau tocăniță de ficăței

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp Total: 45 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de ficat de pui cu sos de roșii, usturoi și legume – mâncare sau tocăniță de ficăței?

Ingrediente pentru ficăței cu sos tomat

Iată o parte din cele necesare acestei rețete: ficățeii de pui, cepele, usturoiul, ardeiul și gogoșarul (am pus câte 1/2 din fiecare) și roșiile.

Am secționat ficățeii despărțind cei 2 lobi. I-am verificat să nu aibă urme de bilă (verde) care îi face amari.



Am tocat cepele și am tăiat ardeiul și gogoșarul în cubulețe. Am pregătit și usturoiul.

Am spălat roșiile, le-am tăiat în sferturi și le-am pasat cu procesorul cu cuțite (blender).

Preparare ficăței la tigaie cu ceapă, ardei, usturoi și sos de roșii

Am ales o tigaie mai adâncă (poate fi o cratiță) în care am pus 2 inguri de ulei, ceapa, 2 căței de usturoi zdrobiți (am păstrat 2 căței pentru final) și ardeiul și le-am călit 6-7 minute la foc mic, sub capac. Dacă doriți puteți pune de la început și un morcov ras pe răzătoarea mare. Am amestecat ocazional ca să nu se ardă. Ele nu trebuie să se rumenească ci doar să devină sticloase.

Am adăugat ficatul de pui și am amestecat ușor. Am mărit flacăra de sub tigaie și am sotat ficatul vreo 5 minute (fără capac). Apoi am turnat pasta din roșii proaspete și am adăugat o linguriță rasă de boia de dulce. Am lăsat totul să fiarbă la foc mediu timp de 10-12 minute. Dacă sosul este prea gros se poate adăuga ceva apă caldă (100-150 ml).

Spre final am pus ultimii 2 căței de usturoi și o doză bună de piper negru proaspăt măcinat. Am lăsat totul pe foc preț de 2-3 clocote apoi am stins focul. De-abia acum am sărat mâncarea! Tot acum am și presărat o mână bună de pătrunjel verde tocat. Ce arome faine are acest ficat de pui cu sos de roșii!



Servire tocăniță de ficat de pui cu sos

Mâncarea asta faină de ficăței se servește caldă, imediat după ce-a fost luată de pe foc. Merge bine cu piure de cartofi, cartofi natur, orez simplu fiert sau mămăligă.

Noi am mâncat-o cu pâine proaspătă și cu o salată faină asortată – rețeta aici.

Ficățeii sunt fragezi și suculenți, se topesc în gură! Sosul de roșii este fain și aromat. O mâncare faină de vară.

Din păcate ficățeii nu se pot reîncălzi deoarece se întăresc dar sunt gustoși și după câteva ore, reci, la temperatura camerei.

Dacă sunteți amatori de ficăței vă recomand și o gustare faină: ficăței înveliți în bacon, la cuptor (vezi aici) sau la grătar (vezi aici).



Sau o delicioasă pastetă franțuzească (pate extrafin) cu jeleu colorat natural cu pătrunjel și castraveți – vezi aici.

Cred că v-am făcut poftă cu această rețetă simplă de ficat de pui cu sos de roșii, usturoi și legume și că o veți testa în curând!

V-am promis în introducere și alte rețete cu ficat de porc, vițel sau pasăre – le găsiți aici.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]