Friptura de curcan la cuptor, parca ceva de la americani nu? deosebita greu de gatit insa buna de te lingi pe degete. Recomanda pentru ocazii speciale, timpul de gatit ajunge aproape la 3 ore asa ca nu pot sa spun ca e o friptura pe care poti sa o faci in fiecare zi, in plus curcanul e foarte mare asa trebuie sa ai o familie foarte mare ca sa se consume tot dintr-o data.
Ca sa iasa bun si sa se fac in interior trebuie sa respecti toti pasii de mai jos, nu uita sa bagi unt pe sub pielea curcanului si sa-l acoperi cu folie de aluminiu, astfel incat in primele 2 ore carnea sa se faca a abur, apoi sper final dai la o parte folia si lasi curcanul asa sa se rumeneasca frumos. Ca sa nu se arda pielea trebuie cam din 15 in 15 minute trebuie sa iei zeama din tava si sa ungi curcanul. Se spune ca un curcan ar trebuii tinut cam 1 ora pe kg asa ca daca aveti un curcan de 4 kg, trebuie sa-l tineti la cuptor cel putin 4 ore.
Daca va ramane carne din friptura de curcan la cuptor, cu resturile puteti sa faceti chiftelute (data carnea prin masina de tocat carne, adaugat niste carto fiert, pesmet, ceapa, 2 oua si gata aluatul), sau un tarta aperitiv (bucatele de carne de curcan cu ou batut si putin cascaval, puse apoi in forme mici de tarta si date la cuptor).
Ingrediente friptura de curcan la cuptor:
Mod preparare friptura de curcan la cuptor:
Pofta buna !