Există multiple modalități de a pregăti o friptură de porc. Poți sa-l prepari la tava cu sos, pe gratar cu carbuni, grill sau la cuptor. Pregătirea cărnii de porc este ușoară și în rețeta de mai jos veți găsi cea mai simplă metodă de a pregăti acest preparat, alături de cartofi și ierburi aromate.
Îmi place să condimentez mâncărurile, însă soția mea nu este prea încântată de această obișnuință a mea, motiv pentru care veți observa și două bucățele de cotlet de porc fără condimente în fotografiile de mai jos. În final, totuși, a gustat și din cele condimentate și mi-a spus că data viitoare să le condimentez pe toate.
De obicei, nu adaug o garnitură abundentă la fripturi, așa că de această dată am optat pentru un cartof simplu copt cu puțin unt și un mujdei de usturoi. Merge bine și cu piure sau, eventual, cu niște murături asortate sau gogoșari în oțet, în funcție de preferințele fiecăruia.
Ingrediente:
Mod preparare friptura de porc:
Cartofii de spala bine bine, se sterg cu un prosop si se baga la cuptor inveliti in folie de aluminiu.
Cotletul de porc se taie in felii groase cam cat degetul mare.
Pe un fund de lemn se pune tarhonul, sarea, piperul si cimbrul si se amesteca bine.
Fiecare felier de cotlet de porc se da bine prin acest amestec de condimente.
Intr-o tigaie se incinge 100 ml ulei de masline si se prajesc bine pe ambele parti cotletele de porc la foc iute sa prinda o coloare aurie.
Intr-un vas de yena se pune putin ulei de masline si se aseaza cotletele de porc.
Se introduc in cuptor alaturi de cartofi si se tine aproximativ 30 de min la 180 de grade. Pentru cei carora va place carnea mai in sange recomand doar 15-20 de min.
Cartofii sunt gata cand ii simtiti moi la atingere. Acest preparat se serveste simpla cu cartofi si un mujdei de usturoi cu putin unt pe deasupra cartofilor.