Friptura de porc la tava
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Friptura de porc la tava5 (2)

Carnea de porc dupa mine este “traditional” romaneasca :), oricat pui, peste, vita am mancar nimic nu se compara cu gustul carnii de porc. Carnea de porc se poate prepara in foarte multe feluri, de la sarmale si carnati la fripturi integrale numai din carne de porc. Cum se apropie Craciunul si o sa iesim din post cu totii o sa gustam macar putina fripturica de porc.

Reteta de mai jos este o reteta as spune eu traditionala de porc la tava. De ce traditionala? pai pentru ca am incercat sa pun doar ingrediente pe care le stiu de multa vreme si pe care si mama le folosea atunci cand prepara carne de porc la tava. Un ingredient pe care l-am adaugat in plus a fost ardeiul iute verde, deoarece am observat ca in cantitati utilizate corespunzator ofera fripturilor o aroma deosebita si in plus ajuta si la o digestie mai rapida.

Pentru sos am folosit cimbru, sare, piper, foi de dafin, usturoi, vin si suc de rosii, toate cunoscute de fiecare dintre voi si pe care cu singuranta le aveti prin camara sau frigider. Am evitat sa folosesc salvie, tarhon sau eu mai stiu ce alt condiment pe care sincer pana mai acum 6-7 ani nici nu auzisem de ele :).

Friptura de porc la tava este usor de preparat si v-o recomand cu caldura pentru masa de Craciun, Revelion si de ce nu in fiecare duminica cand vreti sa aveti o masa in familie mai copioasa. Serviti cu cartofi copti si ca sa va ia greata, merg muraturi, salata de varza murata cu piper, salata verde etc.

porc tava

Ingrediente porc la tava:

ingrediente porc la tava

Mod preparare porc la tava:

Carnea de porc se taie in bucati groase de 1 deget (1,5 cm). Intr-o tava stropita cu ulei se pun bucatile de porc si se da la cuptorul incalzit la 200 de grade pana prind o culoare aurier e o parte.

carne porc in tava

In acelasi timp se baga la cuptor si cartofii spalati bine si inveliti in folie de aluminiu.

cartofi gata de cuptor



Cand s-a prajit carnea putin se scoate si se intorce si pe partea cealalta.

carne porc prajita

Intre timp se prepara sosul pentru friptura de porc la tava. Intr-un bol amestecati usturoiul pisat, cimbrul, sarea, piperul, foile de dafin si ardeiul iute.

ingrediente sos

adaugare sos de rosii

adaugare vin

Adaugati sosul de rosii, apa si vinul si amestecati bine sa se intrepatrunda aromele. Cand carnea de porc a captata o culoare aurie pe ambele parti, scoateti tava de la cuptor si adaugati sosul.

adaugare sos

Bagati din nou la cuptor si reduceti caldura la 180 de grade. Din 10 in 10 minute cu o lingura luati sos din tava si stropiti pe deasupra carnea. Tineti la cuptor aproximativ 30-40 de minute pana cand sosul scade si ramane mai consistent.

porc la cuptor gata



Servici cu cartofii copti, o frunza de salata verde si sos din tava pe deasupra carnii.

friptura porc la tava

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]