Daca vrei sa pregatesti o friptura marinata de vita delicioasa, ai ajuns la locul potrivit! Aceasta reteta este perfecta pentru o cina speciala sau pentru a impresiona musafirii la un pranz festiv.
Friptura marinata de vita este o alegere perfecta pentru o cina speciala sau o ocazie festiva. Aceasta reteta presupune un proces de marinare care imbina aromele puternice ale condimentelor cu suculenta si textura perfecta a carnii de vita. Friptura de vita marinata este un fel de mancare care poate fi savurat atat la temperaturi calde, cat si reci, si poate fi servita cu legume proaspete sau cu garnituri mai consistente.
Aceasta metoda de preparare este una traditionala si presupune pregatirea carnii prin intermediul unui amestec de condimente aromate si lichide, care ajuta la imbunatatirea gustului si la inmuierea fibrelor de carne. Secretul acestei retete sta in marinarea indelungata a carnii de vita, care permite ingredientelor sa patrunda in interiorul bucatilor si sa ii ofere un gust bogat si aromat. Astfel, friptura marinata de vita poate fi un adevarat deliciu culinar pentru orice pasionat de carne.
Ingrediente
Mod preparare reteta friptura marinata de vita:
Fierbe apa cu sarea. Opreste focul si adauga ceapa, telina si morcovii taiati cubulete, usturoiul zdrobit si piperul. Acopera si lasa sa se racoreasca. Toarna vinul si otetul. Pune bucata de carne taiata in felii mai groase si lasa la rece minimum 24 de ore.
Rumeneste feliile de carne pe ambele parti in ulei incins. Din cand in cand, stropeste cu marinata pana cand furculita intra cu usurinta in carne.
Spre final, unge feliile cu pasta de tomate amestecata cu usturoiul zdrobit si putin rozmarin tocat. Dupa cateva minute, opreste focul.