Fursecuri Mon Chéri – inimioare cu cremă de ciocolată și dulceață de vișine, cireșe Amarena. Cum se fac fursecurile fragede cu cacao, decupate cu forme? Fursecuri inimă cu cremă de Doboș și cireșe din dulceață sau în sirop. Rețete de fursecuri fine de casă.
Am creat de la zero aceste minunate fursecuri Mon Chéri cu ciocolată și cireșe Amarena, alegând elemente care se armonizează frumos. Am umplut biscuiții fragezi (din aluat cu unt și cacao) cu dulceață de vișine/cireșe și cu cremă de Doboș (de ciocolată cu unt), i-am decorat cu linii fine de ciocolată albă și cu câte o cireașă Amarena. Faini, nu-i așa?
Bomboanele originale Mon Chéri de la Ferrero sunt cu cireșe, nu cu vișine. Eu am ales o dulceață combinată de vișine cu cireșe (făcută de mama), iar aciditatea ei a mers foarte bine cu crema de ciocolată și cu restul componentelor. Rețeta acestei dulceți combinate este aici.
Uite că, după aproape 10 de ani blogging culinar, avem și noi o rețetă de Valentine’s! Am neglijat mereu festivitatea astea super comercială.
Din cantitățile de mai jos rezultă 20 de fursecuri Mon Chéri sau inimioare cu cremă de ciocolată și dulceață de vișine, cireșe Amarena.
Fursecuri Mon Chéri – inimioare cu cremă de ciocolată și dulceață de vișine, cireșe Amarena
Timp de preparare: 60 minute
Timp de gatire: 12 minute
Timp Total: 1 ora 12 minute
Ingrediente:
Cum se fac aceste Fursecuri Mon Chéri – inimioare cu cremă de ciocolată și dulceață de vișine, cireșe Amarena?
Cum se face crema de ciocolată cu unt (aparel, bătută pe aburi) pentru Doboș și fursecurile Mon Cheri?
Am preparat 1/5 din rețeta cremei de Doboș. Folosiți ingredientele din caseta de mai sus și metoda prezentată pe larg aici. Rezultă cca. 200 g de cremă fină de ciocolată cu unt. Puteți face crema și cu 3-5 zile în avans și o păstrați la frigider, în cutie închisă. Nu uitați să o scoateți de la rece cu măcar 3-4 ore înainte de utilizare! Astfel untul din ea se va înmuia și crema va deveni moale.
Aluat fraged cu cacao și unt
Am făcut o porție de aluat fraged cu cacao și unt – vezi aici rețeta. Am obținut cca. 400 g de aluat pe care l-am înfoliat cu plastic și l-am dat la frigider pentru măcar 2 ore. El se poate prepara cu 1-2 zile în avans și se ține la rece. Nu uitați să scoateți aluatul din frigider cu măcar 30 de minute înainte de utilizare! Untul din el trebuie să se înmoaie un pic pentru a permite întinderea acestui minunat aluat fraged cu cacao!
Cum se întinde aluatul fraged cu cacao și cum se decupează inimioarele?
Am scos aluatul fraged cu cacao de la frigider și l-am lăsat vreo 15-20 de minute pe masa de lucru, cât să se înmoaie un pic untul din el. Apoi l-am întins (pe masa lejer înfăinată) în foaie cu grosime de 3 mm. Am pregătit cele 2 decupatoare: o inimă și un dui.
Am numărat mereu inimile decupate pentru a avea număr egal de baze (întregi) și capace perforate. Resturile de aluat le-am compactat (fără să le refrământ) și le-am dat iar la rece pentru 30 de minute. Apoi am întins din nou foaia și am decupat mai departe. Ies cam 40 de inimi (20 întregi, 20 perforate). Numărul lor depinde de mărimea decupatorului folosit!
Am transferat apoi fursecurile decupate în tăvi așternute cu hârtie de copt. În poză apar și cojile fursecurilor ePofta.ro – vă las rețeta lor la final.
Am pus cuptorul la preîncins la 170 C cu ventilație (căldură sus + jos) respectiv treapta medie la cele pe gaz.
Coacerea cojilor pentru fursecuri Mon Chéri
Am introdus tăvile (merg și câte 2) în cuptorul preîncins la 170 C și am copt biscuiții cca. 12-13 minute. La mijlocul timpului am schimbat poziția tăvilor.
Umplerea (montarea) fursecurilor inimioare cu ciocolată și gem de vișine/cireșe
Am pregătit gemul de cireșe cu vișine (așa le combină mama), crema de Doboș și borcanul cu cireșe Amarena.
Mai întâi am uns fiecare bază de fursec cu dulceață de cireșe/vișine mărunțită un pic cu blenderul de mână. Intră cam 8 g/bucată.
Deasupra gemului am pus cca. 8 g de cremă de ciocolată cu unt.
Am închis totul cu capacul perforat și am apăsat foarte ușor.
Am continuat similar cu restul fursecurilor. Apoi le-am dat la cămară ca să se întărească un pic crema de unt cu ciocolată.
Ornarea fursecurilor inimioare Mon Chéri cu ciocolată albă și cireșe Amarena
Am topit ciocolata albă pe aburi și am transferat-o într-un mic poș confecționat din hârtie de copt. Am tăiat o deschidere de 1 mm la vârful poșului.
Aici vedeți cum se confecționează aceste poșuri de unică folosință.
Am trasat linii fine de ciocolată albă pe suprafața fursecurilor așezate pe un grilaj.
Le-am lăsat la cămară ca să li se întărească decorul din ciocolată albă. Puteți transfera apoi fursecurile Mon Chéri în cutii de carton cu capac și le țineți așa la cămară. Rezistă peste 2 săptămâni și devin tot mai fragede! Este mai simplu să le ornați cu cireșele Amarena chiar înainte de servire.
Acestea sunt cireșele Amarena (în sirop). Se găsesc în Penny și Lidl. Au gust intens de migdale, sunt rotunde, sticloase (confiate) și extrem de gustoase!
Am scos din borcan un număr egal de cireșe Amarena cu cel al fursecurilor pe care doresc să le ornez și le-am pus la scurs într-o strecurătoare.
Apoi am așezat câte o cireașă în orificiul fiecărui fursec Mon Chéri. Cât de fain arată! Vă dați seama că și cireșele Amarena își mai pierd din luciu după 2-3 zile de expunere la aer așa că e mai bine să le puneți în ultimul moment pe fursecuri.
Servire și păstrare Fursecuri Mon Chéri – inimioare cu cremă de ciocolată și dulceață de vișine, cireșe Amarena
Ce spuneți? Nu-i așa că arată grozav fursecurile mele Mon Cheri?
Aici vedeți o inimioară mai de aproape: cu crema de ciocolată și cu cireașa Amarena! De vis! Când muști din ea simți aciditatea plăcută a vișinelor din dulceață, finețea cremei de Doboș și aroma fabuloasă de migdale a cireșei Amarena!
Să încercați neapărat rețeta mea de fursecuri Mon Chéri pentru că sunt grozave!
Am pomenit mai sus de Fursecurile ePofta.ro pe care le-am copt în aceeași tură cu inimioarele. Aici e altă poveste: cremă de Doboș, miez de orange curd (cremă de portocale) și capace decorate cu sprinkles de ciocolată și coji confiate de portocale. Rețeta acestor fursecuri de lux este aici.
Din același aluat fraged cu cacao am făcut o altă invenție: fursecuri ravioli (pernuțe) umplute cu caramel sărat și alune de pădure – rețeta lor este aici.
Aici găsiți mai multe rețete de fursecuri fragede și delicate, cornulețe, bezele, Ișlere, piersici și nuci umplute, macarons, pricomigdale, mascote, bomboane fondante și alte delicatese!