Fursecuri ravioli cu cacao și cremă de caramel sărat cu alune sau nucă – rețeta de pernuțe fragede
5 (3)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Fursecuri ravioli cu cacao și cremă de caramel sărat cu alune sau nucă – rețeta de pernuțe fragede

Călătoria mea în universul dulciurilor m-a purtat către o rețetă specială și inedită: Fursecuri ravioli cu cacao și cremă de caramel sărat cu alune sau nucă – rețeta de pernuțe fragede. Acest deliciu crocant și fin a fost creat după imaginația mea, urmărind ideile proprii și a ieșit absolut minunat! Aluatul fraged cu cacao și unt se topește în gură, iar umplutura cremoasă de dulceață de lapte condensat caramelizat, învăluită în alune prăjite și tocate, este o adevărată explozie de arome.

M-am gândit la o metodă simplificată pentru fursecuri, în care să întind o foaie mare și să așez umplutura, apoi să acopăr totul cu o altă foaie, asemenea raviolilor. Apoi, am tăiat această foaie în dreptunghiuri sau pătrate pentru a crea pernuțe fine și apetisante. Metoda s-a dovedit a fi rapidă și ușoară, iar rezultatul a fost cu adevărat wow!

Din ingredientele menționate mai jos, am reușit să obțin 24 de fursecuri. Fiecare pernuță are aproximativ 5×5 cm, iar fiecare gustare este o adevărată bucurie pentru papilele gustative.

Timp de preparare: 60 minute

Timp de gatire: 14 minute

Timp Total: 1 ora 14 minute

Ingrediente:

Aluat cu cacao și unt (cca. 400 g)

Umplutura (cca. 200 g)



În plus

 

Cum se fac aceste Fursecuri ravioli cu cacao și cremă de caramel sărat cu alune sau nucă – rețeta de pernuțe fragede?

Aluat fraged cu cacao și unt 

Am făcut o porție de aluat fraged cu cacao și unt – vezi aici rețeta. Am obținut cca. 400 g de aluat pe care l-am înfoliat cu plastic și l-am dat la frigider pentru măcar 2 ore. El se poate prepara cu 1-2 zile în avans și se ține la rece. Nu uitați să scoateți aluatul din frigider cu măcar 30 de minute înainte de utilizare! Untul din el trebuie să se înmoaie un pic pentru a permite întinderea acestui minunat aluat fraged cu cacao!

cum se face dulce de leche (dulceață de lapte) din lapte condensat?

Puteți prepara acasă dulce de leche (dulceață de lapte) sau lapte condensat caramelizat – vezi aici cum se face de la zero, pornind din lapte de vacă.

Dacă aveți conserve de lapte condensat alb (dulce, gros, nu cel pentru cafea!), atunci acesta se transformă ușor în caramel dacă puneți conserva (închisă) la fiert într-o oală cu apă (cât să o acopere bine) și cronometrați 3 ore din momentul în care începe să fiarbă (la foc mic). Completați nivelul apei ori de câte ori acesta scade! După răcire puteți deschide conserva și aveți lapte condensat caramelizat. În stânga e conserva fiartă cu caramel (dulce de leche), în dreapta e o conservă cu lapte condensat îndulcit simplu.

Cum se face umplutura de caramel sărat (dulce de leche) cu alune de pădure, nuci sau migdale

Am prăjit ușor alunele într-o tigaie și, după răcorire, le-am frecat ușor între palme pentru a mai scăpa de cojițele subțiri.

Am scos cca. 150 g din conserva de lapte condensat caramelizat (dulce de leche) și am pregătit alunele de pădure: o parte au fost măcinate, o parte tocate din cuțit. E fain să ai și bucățele mai mari de alune în umplutură și pe crusta acestor fursecuri.



Am amestecat jumătate din alunele tocate/măcinate cu crema de caramel.

Pentru extra savoare am adăugat 2-3 prize bune de sare: fleur de sel sau dare grunjoasă. Deja e altceva! Caramelul sărat ne duce în altă zonă!

Mod de preparare fursecuri ravioli din aluat fraged cu cacao și umplutură de lapte condensat caramelizat (dulce de leche)

Am scos de la frigider aluatul fraged cu cacao și l-am lăsat pe masa de lucru cam 15-20 de minute ca să se înmoaie un pic untul din el. Apoi, pe masa înfăinată lejer, am întins o foaie de exact 30×40 cm. Verificați să nu se lipească aluatul de masă!

Am măsurat cu rigla și am trasat cu dosul cuțitului o linie orizontală care marchează jumătatea foii (deci la 15 cm de marginile de sus și jos). Am pus 24 de grămăjoare a câte 8 g de cremă caramel cu alune și sare. Pont: ca să le alinați perfect în 3×8 rânduri puteți marca aluatul cu dosul cuțitului, ajutându-vă de riglă, pătrate de 5 cm. Apoi puneți umplutura în mijlocul fiecărui pătrat.

Cu mare grijă și cu ajutorul unei spatule late, am adus partea de sus a foii peste partea cu umplutură. Am apăsat ușor cu muchia palmei în zonele dintre grămăjoarele de umplutură și am pregătit rola zimțată.



Am decupat rapid aceste fursecuri ravioli cu rola zimțată. Astfel le-am și sigilat. Au ieșit 24 de pernuțe. Am avut pierderi minime de aluat, de la fasonarea marginilor.

Cum se ung fursecurile ravioli cu albuș și cum se decorează?

Am pus cuptorul la preîncins la 170 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie la cele pe gaz.

Am bătut ușor un albuș cu un praf de sare și am uns fursecurile cu el. Apoi le-am presărat cu restul de alune tocate.

Am transferat pernuțele cu caramel și alune într-o tavă așternută cu hârtie de copt.

Coacere fursecuri fragede cu cacao – pernițe umplute cu dulce de leche și alune

Am introdus tava în cuptorul preîncins și am copt aceste fursecuri raviolu 14 minute la 170 C. La mijlocul timpului am întors tava pentru a obține o rumenire uniformă.



Uite că umplutura de dulce de leche nu a curs din ele! Super! Am lăsat fursecurile la răcorit în tavă.

Servire și păstrare

Aceste delicioase fursecuri ravioli se pot păstra și 2-3 săptămâni la cămară, în cutii închise (metalice sau de plastic). Ele devin tot mai fragede pe zi ce trece.

ePoftă bună!

De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 3 Nota medie: 5]