Fursecuri vegane (de post), fără gluten sau zahăr – cookies în 3 variante delicioase
5 (3)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Fursecuri vegane (de post), fără gluten sau zahăr – cookies în 3 variante delicioase5 (3)

Fursecuri vegane (de post), fără gluten sau zahăr – cookies în 3 variante delicioase. Cum se fac biscuiții sănătoși de post, fără zahăr rafinat, ouă sau grăsimi animale? 3 rețete de fursecuri de post preparate cu ingrediente naturale (BIO). Rețete de desert de post.

Preparatele de post (vegane) trebuie să fie și gustoase, nu doar să respecte limitările impuse de această dietă. Bineînțeles că ar fi bine ca și ingredientele din care le preparăm să fie naturale, nu tot felul de imitații (artificiale). Am reușit să creez 3 feluri de fursecuri vegane (de post) care nu conțin nici gluten, deci care sunt tolerate bine și de suferinzii de boală celiacă. Ele pot fi oferite și celor mici deoarece îndulcitorul folosit nu este vreun zahăr rafinat. Veți vedea mai jos cât de ușor se prepară aceste minunate cookies de post!

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. o tavă mare de fursecuri vegane (de post).

Fursecuri vegane (de post), fără gluten sau zahăr – cookies în 3 variante delicioase

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 11 minute

Timp Total: 41 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de fursecuri vegane (de post), fără gluten sau zahăr – cookies în 3 variante delicioase?

Amicii de la Paradisul Verde m-au provocat cu mai multe ingrediente BIO (organice), punându-mi imaginația la încercare. Paradisul Verde este un magazin românesc online de produse alimentare și non-alimentare de înaltă calitate, cu origini certificate. Compania are sediul în Brașov și ne prezintă crezul său: „Sănătate fără compromisuri. Interes și bunăvoință pentru oameni. Respect față de natură. Calitate, calitate, calitate. Abordare holistică. Profesionalism de vârf. Spirit de echipă, integritate și îndrăzneală. Rezolvarea eficientă și promptă a problemelor. Paradisul este în tine!”



Eu am ales mai multe produse din Gama Clearspring (dați click pe cuvintele scrise cu roz): 2 tipuri de unt de arahide (smooth și crunchy), unt de migdale, sirop organic din ovăz și tahini organic alb. Pe lângă acestea am mai ales făină de migdale, cacao pudră organică, pastă de vanilie BIO și ciocolată vegană.

Gama Clearspring conține și multe condimente, ingrediente exotice (de ex. asiatice, pentru sushi etc) precum și paste, sosuri, conserve de fructe sau legume, oțeturi speciale, uleiuri, ceaiuri etc. Pe site-ul Paradisul Verde găsiți și multe remedii naturiste, cosmetice, electrocasnice și aparatură de bucătărie, produse pentru curățenie, secțiunile „Mama și copilul” sau „Relaxare” etc. Bineînțeles că multe dintre alimente sunt destinate celor cu diete speciale (fără gluten, fără lactoză, fără zahăr etc) sau celor care au adoptat o dietă vegană. Vă invit să le descoperiți apăsând pe logo-ul de mai jos!

Din acest motiv am decis să prepar un aluat versatil de fursecuri de post (vegane), care să poată fi transformat în 3 versiuni distincte de cookies. În plus, am evitat făina de grâu (cu gluten) și zahărul rafinat, optând pentru o făină de migdale și pentru un sirop îndulcitor obținut din ovăz.

Ingrediente pentru biscuiți sau cookies de post

Pentru aluatul de bază al acestor fursecuri vegane am pregătit făina de migdale, untul de arahide (poate fi fin sau cu bucățele crocante), pasta BIO de vanilie, sarea și siropul organic de ovăz. Acesta arată ca un sos caramel și are gust și arome asemănătoare acestuia!

Cum se face aluatul de bază cu făină de migdale și unt de arahide (fără gluten)?

Am creat acest aluat fraged fără gluten pornind de la rețeta mea clasică de fursecuri 3-2-1 (vezi aici). Totul a mers foarte repede, nefiind nevoie de mixer sau robot de bucătărie. Într-un castron încăpător am pus făina de migdale, untul de arahide (moale), siropul de ovăz, vanilia și un praf bun de sare (eu am folosit „Fleur de Sel”).

Am amestecat la început cu lingura, după care am trecut la frământarea cu mâna. Am adăugat treptat câteva linguri de lapte vegetal rece, până ce am obținut un aluat compact cu textură de plastilină. L-am gustat și mi-a plăcut! Puteți gusta oricând aluatul pentru că nu conține nimic crud…



Puteți păstra aluatul fraged de post la frigider (1-2 zile), în pungă de plastic. Nu uitați să-l scoateți de la rece măcar cu o oră înainte de utilizare pentru a permite înmuierea untului de arahide din el!

Cum se prepară aluatul fraged cu cacao și făină de migdale?

Am obținut cca. 700 g de aluat fraged de post pe care l-am divizat în 3: am scos 2 părți a cca. 200 g (puse în castronele mici) iar în bolul mare au rămas cca. 300 g de aluat peste care am pus 35 g de cacao pudră organică.

Acest aluat cu cacao va fi mai amar, așa că am suplimentat cu 25 g de sirop de ovăz. Am adăugat și un pic de lapte vegetal și am frământat. Am obținut o bilă de aluat fraged cu cacao.

Cum se porționează și modelează fursecurile vegane cu făină de migdale, unt de arahide (peanut butter) și sirop organic de ovăz?

Genul acesta de aluat fragde fără gluten nu prea poate fi întins în foi ci se porționează sub formă de bile: de 15-30 de grame fiecare.

Am așternut tava mare a cuptorului cu hârtie de copt și am început să așez fursecurile în ea. Primul model este simplu: se presează bilele de aluat cu o furculiță, direct în tavă.



Pentru al doilea model de fursecuri de post am tocat din cuțit o mână de mix de nuci și alune. Am umezit câteva biluțe de mai sus cu lapte vegetal și le-am trecut prin castronul cu aceste nuci tocate, presând bine cu degetele astfel încât ele să formeze o crustă uniformă.

Am am așezat bilele cu nuci în tavă și le-am creat câte o mică depresiune cu coada unei linguri de lemn. După coacere voi pune ciocolată topită în acele mici godeuri.

Aluatul cu cacao s-a transformat tot în bile presate cu furculița. Am uns ușor fursecurile presate (albe și maro) cu un pic de lapte vegan și le-am presărat cu arahide sau alte nuci, alune pe care le preferați.

Coacere fursecuri cu făină de migdale și arahide

Am preîncins cuptorul la 180 C cu ventilație (căldură sus+jos), respectiv trepta medie spre înaltă la cele pe gaz. Am dat tava cu cookies de post la cuptor și le-am copt 10-11 minute la 180 C, sau până ce se rumenesc foarte ușor. NU le lăsați prea mult pentru că se usucă și se pot arde!

Am scos apoi tava cu fursecuri vegane din cuptor și le-am lăsat la răcorit peste noapte. OBSERVAȚIE: aceste fursecuri au nevoie de 1 zi de frăgezire! Ele sunt tari, imediat după coacere, dar devin foarte fragede dacă le lăsăm măcar 12 ore (pe masa de lucru, neacoperite)! Ele își trag din umiditatea ambientală și se frăgezesc.

Decorare și servire fursecuri vegane (de post), fără gluten sau zahăr – cookies în 3 variante delicioase

A doua zi m-am ocupat de ornarea celor 3 tipuri de fursecuri de post (fără gluten). Am folosit o ciocolată amăruie vegană, de o calitate excepțională!



Am rupt ciocolata în cubulețe, într-un mic castron metalic, și am pus peste ea o linguriță rasă de ulei de cocos (sau de floarea soarelui).

Am topit lent ciocolata pe baie de aburi și am amestecat-o bine.

Am cufundat bazele biscuiților simpli (albi și negri) în glazura de ciocolată și i-am așezat la zvântat (cu capul în jos) pe un grilaj așezat peste o coală curată de hârtie de copt. Nu-i bai dacă mai pică alunele de decor de pe ei pentru că acestea se pot lipi ulterior cu un pic de sirop de ovăz. Am pus cicolată topită în micile cavități ale biscuiților cu nucă (cu ajutorul unei mici pungi cu colțul tăiat la 2 mm). Nu este greșit dacă-i umpleți cu gem.

Am lăsat totul la zvântat pe masa de bucătărie (1 oră) după care am dat grilajul cu fursecuri la cămara răcoroasă (30 de minute). Glazura s-a întărit perfect!

Iată cele 3 feluri de fursecuri de post, fără gluten sau zahăr procesat!



Fiica mea a fost foarte încântată de toate 3! Mama, ce fragezi sunt… și aseară erau tari! Da, în 12 ore biscuiții au devenit foarte „prietenoși” și cu textură perfectă.

Sunt genul de biscuiți sau cookies care pot fi păstrați peste 2-3 săptămâni, la cămară, în cutie metalică sau de carton. Ei devin tot mai fragezi pe zi ce trece.

Vă mai las o rețetă faină de cookies de post, din doar 2 ingrediente – vezi aici.

Sau rețeta unei negrese faine de post (vegană), tot fără gluten – vezi aici.

Nu uitați că găsiți toate ingredientele necesare aici, în magazinul Paradisul Verde!



Aici găsiți mai multe rețete de deserturi de post

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 3 Nota medie: 5]