Fusilli cu pesto alla siciliana
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Fusilli cu pesto alla siciliana5 (1)

Fusilli cu pesto alla siciliana. Reteta fusilli cu pesto alla siciliana. Paste cu pesto alla siciliana. Paste cu sos cremos din rosii proaspete.

Cum se face reteta de fusilli cu pesto alla siciliana. pesto din rosii si ricotta.

fusilli cu pesto alla siciliana o

Daca te-ai plictisit de clasicul pesto de busuioc si vrei sa schimbi culoarea si gustul, reteta aceasta este ceea ce cauti.

Fusilli cu pesto alla siciliana este una din cele mai rapide si mai gustoase retete de paste.

Am folosit paste din grau dur Antonio di Vaio, cu un continut ridicat de proteine ce aduc organismului un aport important de fibre si substante nutritive.

Reteta din bucataria italiana merge de minune cu aceste paste.

Asocierea pastelor cu sosuri poate parea simpla, dar este important sa ai in vedere ca fusilli merg extraordinar de bine cu sosuri cremoase de rosii sau alte legume.

Antonio diVaio este deja un brand apreciat in tara noastra, iar eu am pregatit de-a lungul timpului mai multe retete.

Cele mai apreciate retete de catre cei care imi urmaresc postarile sunt:



Cat e vara de lunga poti sa faci aceste paste cu sos cremos din rosii proaspete si dulci.

Te vei bucura de o cina rapida si foarte gustoasa.

Pentru ca reteta sa iasa gustoasa trebuie sa fierbi pastele conform intructiunilor de pe pachet.

Daca le fierbi prea mult se vor inmuia si nu vor mai avea gustul pe care il cauti.

Pentru fiecare 100 g de paste ai nevoie de 1 l de apa si 1 lingurita de sare.

Nu clati pastele dupa fierbere, caci sosul nu se mai lipeste de ele.

fusilli cu pesto alla siciliana adv

Daca nu ai seminte de pin poti sa folosesti migdale decojite.

Sosul se mai numeste si pesto Trapanese pentru ca reteta a luat nastere in portul Trapani.

Sicilienii au modificat reteta sosului pesto alla genovese introducand ingrediente de pe pamantul sicilian: rosii cherry, migdale si ricotta din lapte de vaca.



Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de fusilli cu pesto alla siciliana:

Ingrediente

fusilli cu pesto alla siciliana:

250 g fusili din grau dur Antonio diVaio

4-5 buc sau 500 g rosii

60 g seminte de pin

100 ml ulei de masline

1 catel usturoi

3-4 crengute de busuioc

100 g parmezan ras fin

150 g ricotta



sare

piper proaspat macinat

Mod de preparare

fusilli cu pesto alla siciliana:

Iti las pentru inceput reteta in format video. Mai jos gasesti explicatiile scrise:

Cum se face reteta de fusilli cu pesto alla siciliana:

Pentru inceput am pus apa la fiert. Le-am lasat sa fiarba timp de 8 minute din momentul in care apa a inceput sa fiarba.

Am prajit semintele de pin timp de cateva minute (1-2 minute) intr-o tigaie fara sa folosesc ulei, apoi le-am pus pe farfurie.

fusilli cu pesto alla siciliana 5 fusilli cu pesto alla siciliana 1

Am taiat rosiile in jumatate si am eliminat semintele si sucul acestora.

Am taiat rosiile inca o data pentru ca sa intre in mixer.



Le-am pus in vasul mixerului, am adaugatr frunzele de busuioc, semintele de pin, piper proaspat macinat, sare, ulei de masline, ricotta, parmezan ras si un catel de usturoi.

fusilli cu pesto alla siciliana 2 fusilli cu pesto alla siciliana 3

Am mixat pana cand am obtinut o crema fina si omogena.

Intre timp s-au fiert pastele. Le-am scurs si am pastrat 100 ml din apa in care au fiert.

Am pus pesto alla siciliana peste paste si am amestecat.

Nu am avut nevoie de lichidul pastrat, dar acest lucru depinde de cat lichid lasa rosiile.

fusilli cu pesto alla siciliana 4 fusilli cu pesto alla siciliana 6

Servire fusilli cu pesto alla siciliana:

Le-am impartit in farfurii si am mai presarat putin parmezan.

Tare bune sunt fusilli cu pesto alla siciliana!



Vei fi placut surprins de rezultatul delicios obtinut cu cateva ingrediente simple.

Fusilli cu pesto alla siciliana pot fi mancate si a doua zi, daca iti raman, dar adaugi lichidul pastrat cand incalzesti pastele.

Abia astept sa imi spui cat de mult ti-au placut!

Pagina noastră de Facebook este aici.

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]