Gem de mere gutui pentru iarna
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Gem de mere gutui pentru iarna

Acest gem de mere gutui pentru iarna este o rețetă simplă și ușor de preparat, perfectă pentru a te bucura de aroma și gustul gutuilor pe tot parcursul anului.

Gutuile, aceste fructe delicioase și parfumate, sunt ingredientul principal al gemului nostru. Cu o textură fină și o aromă dulce-acrișoară, gemul de gutui este o alegere excelentă pentru a răsfăța papilele gustative.

Pentru a pregăti gemul de gutui, veți avea nevoie de gutui proaspete și zahăr. Gutuile sunt curățate de semințe și coji, iar apoi tăiate în felii subțiri pentru a facilita procesul de gătire.

Gutuile sunt apoi fierte în apă, iar în momentul în care devin moi și fragede, se adaugă cantitatea potrivită de zahăr pentru a obține dulceața perfectă. Procesul de fierbere continuă până când siropul obținut devine gros și consistent.

La final, gemul fierbinte este pus în borcane, sigilat și lăsat să se răcească în poziție inversă pentru a asigura o etanșare corespunzătoare. Apoi, borcanele pot fi depozitate în cămară, la temperatură ambientală, pentru a vă bucura de gemul de gutui pe tot parcursul anului.

Așadar, pregătiți gemul de gutui pentru iarna și încântați-vă familia și prietenii cu savoarea sa deosebită. Aroma și dulceața gutuilor vor înviora orice moment al zilei, fie că îl savurați pe o felie de pâine proaspătă sau alături de o porție de clătite delicioase.

gem de gutui

Ingrediente

Mod de preparare gem de mere gutui pentru iarna

  1. Se spala bine gutuile apoi se sterg.


  2. Curatati gutuile de seminte si cotor.
  3. Taiati gutuile fideluta.
  4. Gutuile se asaza intr-un vas, se acopera cu apa si se pun la fiert.
  5. In momentul in care au inceput sa devina moi, se scot si se cantaresc pentru a pune cantitatea exacta de zahar.
  6. Se continua fierberea aproximativ o ora.
  7. E gata atunci cand siropul devine gros.
  8. Se pune gemul fierbinte in borcane, se pun capacele si se lasa la racit intoarse cu gura in jos.
  9. Apoi se pun in camara, la racoare.

ePoftă bună!

Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.



Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]