Preparați rapid o delicioasă iahnie de fasole cu costiță afumată în doar 30 de minute! Chiar pare incredibil, având în vedere că de obicei fasolea trebuie lăsată la înmuiat în apă sau fierberea sa în 2-3 ape. Totuși, rețeta de iahnie de fasole prezentată mai jos se bazează pe fasole boabe din conservă, ceea ce ne permite să obținem o mâncare gustoasă într-un timp mai scurt.
Eu ador fasolea ca aliment, fie că o prepar sub formă de fasole bătută sau ciorbă de fasole cu afumătură. De fiecare dată reușesc să obțin o mâncare gustoasă care îi place și soției mele, dar mai ales mie. Fasolea este o sursă excelentă de proteine pentru creșterea mușchilor, așa că o recomand tuturor, în special sportivilor. Totuși, nu trebuie să uităm de efectele adverse pe care le poate avea asupra flatulenței (hehe 😀 ).
Rețeta de iahnie de fasole prăjită de mai jos este rezultatul poftelor mele, deoarece uneori îmi vine dorința de o mâncare de fasole, dar fie trebuie să stau două ore să o fierb, fie trebuie să aștept peste noapte ca boabele să se înmoaie. Chiar dacă nu sunt mare fan al conservelor, a trebuit să recurg la această soluție pentru a-mi satisface papilele gustative și am reușit să pregătesc o iahnie de fasole în mai puțin de 30 de minute. Încercați și voi și aștept părerile voastre.
Ingrediente iahnie de fasole cu costita afumata:
Mod preparare iahnie de fasole cu costita afumata:
Baconul se taie cubulete si se pune la prajit in tigaie cu 1 lingura de ulei. Dupa ce se rumeneste bine pe toate partile se scoate si se pune pe o farfurie.
In uleiul ramas in tigaie se caleste ceapa si ardeiul tocate marunt dupa preferinta julien sau cubulete.
Dupa ce s-au calit se adauga boabele de fasole din conserva, asta dupa ce le-ati scurs de zeama din conserva si le-ati clatit bine cu apa rece.
Se adauga apoi sucul de rosii si usturoiul tocat marunt.
Condimentati cu sare, piper, cimbru si oregano si tineti pe foc mic cam 8-10 minute timp in care amestecati usor de vreo 2-3 ori.
Spre final adaugati bacon-ul si arpagicul verde, mai tineti 1 minute pe foc si gata mancarea.
ePoftă bună!
Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.