Ketchup de casa
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ketchup de casa0 (0)

Imi place foarte mult pizza, insa ca o pizza sa aiba un gust bun trebuie sa fie insotita si de un ketchup perfect. Cum e sezonul rosiilor m-am gandit sa fac un ketchup de casa asa cum imi place mie pe care sa-l folosesc la tot felul de macaruri, legume mexicane, pizza, paste, cartofi prajiti etc. Am ales cele mai “urate” rosii de pe piata singurele care le-am gasit cat de cat de tara si romanesti, ardeii kapia rosii de cumparat cei verzi din gradina. Mare atentie la ardeii iuti, nu folositi deloc daca nu va place picant, sau folositi 1 singur pentru un gust foarte usor picant. Oricum si pe cei bulgaresti gustati din fiecare sa nu fie vreunul picant ca faceti apoi hot ketchup.

Reteta de mai jos de ketchup este o combinatie intre ce foloseste Heninz-ul + ce mi-a mai trecut mie prin minte, insa va asigura ca o sa iasa o minunatie.

ketchup de casa

Ingrediente ketchup de casa:

ingrediente ketchup

Mod preparare ketchup de casa:

Rosiile se spala bine se curata de codite si partea verde si se toaca bucatele.

rosii coapte

rosii taiate

Ardeii se pun intr-o tava la copt la cuptor.Intr-o oala mare se paseaza cu un blender rosiile pana devin pasta. Ceapa se toaca julien si se pune la calit pana prinde o culoare aurie

ceapa calita

Cand ardeii s-au copt, se scot din coptor, se lasa cateva minute la racita si apoi se curata de pielita



ardei copti din cuptor

ardei copti decojiti

Ardeiul bulgaresc si cel iute se toaca feliute.

ardei iute

In oala in care este sucul de rosii se adauga ceapa calita, ardeiul copt si toate ingredientele de mai sus mai putin foile de dafin. Usturoiul se adauga pisat, sau spart cu lama cutitului si taiata subtire.

gata de ketchup

Se paseaza din nou cu blender bine bine, se gusta si dupa preferinte se mai poate adauga sare sau zahar.

pasare ingrediente

NU sarati/indulciti foarte tare de la inceput deoarece acestea vor avea un gust mult mai proeminent dupa fierbere. Se pune oala la fiert cu frunzele de dafin.

fierbere ketchup



Se tine pe foc si se mesteca destul de des pana cand scade aproape de jumatate din cantitate si ketchup-ul devine mai gros.

ketchup la fiert

Cand s-a ingrosat se trage de foc si se lasa 5-10 min la racit. Se paseaza din nou cu belnder-ul.

pasare finala

Se trage in sticulete spalate bine si uscate. Pentru sterilizare eu le pun la fiert intr-o oala cu carpe pe langa pentru vreo 60 de min, apoi le lasa sa se raceasca treptat si se pun in camara.

sterilizare

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]