Lasagna reteta originala
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Lasagna reteta originala5 (1)

Aceasta reteta de lasagna este originala din Italia mai pe romaneste de la mama ei. Este usor de preperat, iar pentru cine nu are parmezanul din ingrediente poate fi inlocuit foarte usor cu un cascaval simplu romanesc, ba chiar si afumat ar fi si mai indicat.

Lasagna nu e greu de gatit si puteti sa jonglati usor cu ingrdientele, nu sunt toate obligatorii, iar carnea pentru cei carora nu le place carnea de vita, pot utiliza porc, sau chiar si carne tocata de pui. Ingredientele si instructiunile de mai jos sunt pe o lasgana reteta originala

lasagna reteta originala

Ingrediente lasagna reteta originala:

Mod preparare lasagna ca in italia:

Aluat lasagnaI. Se amesteca faina cu ouale, spanacul, sarea si se framanta pana se obtine un aluat uniform si elastic (se mai adauga apa si faina daca este nevoie).II.Se infasoara aluatul in folie de plastic si se lasa sa la dospit pentru 40 de minute.III. Se intind foi subtiri, iar fiecare foaie se taie in trei si se fierb in apa cu sare (aldente), apoi se scot si le lasa sa se usuce pe prosoape de bucatarie curate.

Sosul alb lasagna:I. Se topeste untul si se amesteca cu faina si cu lapteleII. Compozitia pe foc aproximativ 5 minute, amestecand cu telul sau o lingura de lemn, o sa iasa ca un rantas.

Sosul 2 sau umplutura pentru lasagna:I. Intr-o tigaie mai mare se caleste ceapa, morcovul si telina, ceapa tocata amrunt, telina si morculv dati pe razatoarea mare.II. Se adauga carnea de vita, vinul, supa de pui, pulpa de rosii, sarea, piperul si se fierbe aproximativ 10-15 minute.

Montare:I. Intr-o tava, se pune o bucata de aluat, cateva linguri de sos de rosii si apoi de sos alb.II. Apoi se pune sosul din carne si legumeIII. Presari parmezan ras.IV. Apoi se pune inca o bucata de aluat dupa care din nou sos si umplutura de carne.V. Parmezan ras si ultima foaie de aluat si inca un strat de parmezan pe deasupra.VI. Lasagna se da la cuptorul incins pentru aproximativ 25-30 de min.

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]