Legume la gratar
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Legume la gratar

Legume la gratar – reprezintă o opțiune sănătoasă și gustoasă pentru iubitorii de mâncăruri vegetariene sau pentru cei care doresc să adauge o notă de prospețime și savoare la preparatele lor culinare.

Ingrediente precum roșiile coapte, ciupercile proaspete, ceapa roșie crocantă, dovleceii zemoși și vânăta aromată se transformă în adevărate delicii atunci când te gândești să prepari legume la gratar cu atenție și pasiune.

Pentru a accentua aroma și a adăuga o notă de prospețime, se toacă fin o legătură de pătrunjel și se amestecă cu sucul proaspăt de lămâie, uleiul de măsline, sarea și piperul, obținându-se o compoziție echilibrată și plină de savoare.

Legumele sunt pregătite cu grijă și atenție, curățate și spălate, iar în cazul vinetei, pentru a evita gustul amar, se lasă timp de aproximativ 10 minute cu sare, după care se spală din nou.

Cu ajutorul compoziției pregătite anterior, legumele sunt unse cu grijă și plasate pe grătar, unde vor fi frăgezi și se vor rumeni ușor pe ambele părți.

Procesul de gătire la grătar aduce o notă de caramelizare și aduce în evidență aromele naturale ale legumelor, rezultând o textură crocantă și o savoare intensă.

Legumele la grătar pot fi servite ca atare, alături de o salată de sezon sau pot fi utilizate ca garnitură pentru preparatele principale. Combinațiile sunt nenumărate și puteți fi creativi în alegerea legumelor și a aromelor care să se completeze reciproc.

Bucurați-vă de prospețimea și savoarea legumelor la grătar și explorați diversitatea gusturilor și texturilor pe care acestea le oferă. Adăugați un strop de culoare și nutrienți sănătoși în dieta dvs. cu ajutorul acestor preparate gustoase și ușor de pregătit.

Încercați combinații de legume diverse și savurați momentul deosebit al fiecărui grătar de legume pregătit cu pasiune și creativitate.

Transformați mesele în adevărate festinuri vegetariene și bucurați-vă de savoarea naturală a legumelor la grătar, un deliciu culinar pentru toți iubitorii de gusturi autentice și sănătoase.



Descoperiți plăcerea gătitului sănătos și adăugați o notă de prospețime și culori vii pe farfurie cu ajutorul legumelor la grătar, o opțiune delicioasă și nutritivă pentru întreaga familie.

vinete la cuptor

Ingrediente pentru legume la gratar



Mod de preparare legume la gratar

  1. Se curata si se spala ceapa, rosiile, ciupercile, dovleceii, vanata in rondele groase.
  2. Dupa curățare și spălarea vânetei se lasa cam 10 minute cu sare peste si apoi se spala din nou, pentru a preveni aparitia gustului amar al ei.
  3. Se spala patrunjelul, se toaca fin si se amesteca cu sucul de lamaie, uleiul, sarea si piperul.
  4. Se ung legumele cu compozitia de mai sus si se frig pe ambele parti cateva minute.


ePoftă bună!

Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]