Limba cu maioneza si castraveti murati reteta clasica
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Limba cu maioneza si castraveti murati reteta clasica0 (0)

Limba cu maioneza si castraveti murati reteta clasica. Salata aperitiv din limba de vita sau porc servita cu un sos din maioneza de casa cu castraveciori acri, asemanator cu sosul remoulade. Cum si cat se fierbe limba? Cum se curata limba de vita sau de porc?

O reteta simpla de salata aperitiv pentru Revelion sau alte ocazii este limba cu maioneza si castraveti murati. Combinatia de texturi si gusturi este una grozava! Mai demult am facut ceva similar insa am pus si telina rasa in sos – reteta aici.

Este bine ca aceasta salata sa fie preparata cu o zi in avans pentru a avea timp aromele sa se „imprieteneasca” intre ele. Limba cu maioneza se pastreaza la frigider, in cutie de plastic inchisa.

Am pomenit in introducere de sosul remoulade pentru ca se potriveste perfect cu limba fiarta. Reteta frantuzeasca o gasiti aici.

Sos remoulade

Si sosul tartar merge foarte bine cu limba de vita sau de porc. Vedeti aici cum se prepara.

Sos tartar

Aceste doua sosuri pe baza de maioneza mai contin si alte ingrediente, in afara castravetilor murati: capere, ceapa, fileuri de ansoa, mustar suplimentar etc. Eu va prezint o varianta simplificata de sos de maioneza cu castraveti murati, din productia proprie. Pot fi atat castraveti in saramura (reteta aici) cat si castraveciori in otet (reteta bulgareasca aici).

In reteta de fata se pot adauga si 1-2 linguri de iaurt grecesc pentru a face maioneza mai lejera.

Maioneza clasică poate fi înlocuită cu una dietetică (fără ulei) – vezi aici rețeta.

Din cantitatile de mai jos am obtinut cca. 8-10 portii de limba cu maioneza si castraveti murati. 

Limba cu maioneza si castraveti murati reteta clasica

Timp de preparare: 60 minute

Timp de gatire: 60 minute

Timp Total: 2 ore

Ingrediente:

 

Cum se face limba cu maioneza si castraveti murati reteta clasica?

Cum se fierbe si curata limba de vita sau porc?

Despre cum se fierbe si curata limba de vita sau porc am povestit pe larg aici. Limba se fierbe impreuna cu zarzavaturi, sare si piper, exact ca o supa de vita. Eu folosesc kukta (oala sub presiune). In cazul de fata avem nevoie de limba fiarta complet, bine facuta, deoarece nu mai este tratata termic ulterior.

Limba fiarta am taiat-o in felii pe care le-am lasat sa se raceasca complet. Feliile le-am bagat intr-o cutie si am turnat putina supa rece (in care au fiert) si le-am dat si la frigider 1-2 ore. Astfel feliile de limba nu se usuca.

Daca feliile sunt mari (cum sunt cele de la vita) ele trebuie taiate in fasii mai mici. Doar cele dinspre varful limbii le-am lasat intregi.

Cum se face sosul de maioneza cu castraveti murati?

Maioneza o prepar dupa reteta clasica cu mustar – o gasiti aici explicata pas cu pas. Pe scurt: galbenusurile crude le pun intr-un bol impreuna cu mustarul. Lucrez cu mixerul de mana si torn treptat uleiul pana ce maioneza se leaga si creste in volum. In final o asezonez cu sare si piper macinat. Se pot pune si 1-2 linguri de iaurt grecesc, pentru o textura mai lejera.

Tot acum puteti adauga si o ceapa mica tocata fin, cateva capere murate si tocate etc. Eu nu le-am pus.

Castravetii acri i-am ras pe razatoarea mare si i-am stors usor in palme. Apoi am ales un castron potrivit in care am pus maioneza si castravetii rasi.

Am amestecat cu grija cele doua componente si am mai presarat niste piper proaspat macinat.



Servire limba cu maioneza si castraveti murati

Nu mi-a mai ramas decat sa pun si feliile reci de limba in acest sos. Varianta estetica este cu feliile de limba frumos stratificate si partial acoperite de sos.

Varianta practica si gustoasa este sub forma de salata, cu toate amestecate. Voi alegeti cum sa o prezentati.

Salata de limba cu maioneza se pastreaza bine 3-4 zile la frigider, in cutie inchisa. Se serveste rece, alaturi de alte aperitive asortate – retetele aici.

Daca va plac retetele cu limba de vita sau de porc va mai recomand si:

Sper ca veti incerca aceasta reteta simpla de limba cu maioneza si castraveti murati si ca veti fi incantati de ea!

Aici gasiti mai multe retete cu organe: ficat, creier, limba etc.



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]