Limba cu sos ragu si paste
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Limba cu sos ragu si paste5 (1)

Limba cu sos ragu si paste. O mancare cu limba si sos de rosii, cu legume si zarzavaturi aromate. Veti vedea si cum se fierbe si curata limba (de porc sau de vita) si cat de usor se prepara acest fel. Se poate gati si la slow cooker.

Am tot spus ca-mi plac mult mancarurile din organe (ficat, limba, creier, pipote) si ca ar trebui sa gatim mai des aceste piese. Limba este un muschi foarte fin cu o consistenta asemanatoare pipotelor de pasare. Cel mai des pregatesc un aperitiv –  limba cu sos remoulade (reteta aici)

Cum se fierbe si se curata limba?

Limba se fierbe scurt (pe jumatate) intr-o supa simpla cu zarzavat si se curata de membrane (cat este fierbinte). Mai departe poate fi prelucrata in diverse mancaruri gatite. Daca se va folosi la aperitive (salate) ea va fi fiarta complet in aceasta supa. Simplu!

OBS: eu nu pastrez supa in care a fiert limba pentru ca este tulbure si neapetisanta (mai ales ca limba cruda are mucozitati si glande salivare).

De data aceasta am ales sa fac limba cu sos ragu. Sosul ragu este un clasic al bucatariei italiene si este patentat in vreo 14 versiuni (in functie de zona). Cele mai celebre sunt ragu bolognese si cel napoletan. Un sos ragu este compus, in general, din carnuri, legume si zarzavaturi si este servit alaturi de diferite tipuri de paste. Mai multe puteti citi aici.

Reteta aceasta se poate pregati si la slow cooker (crock pot). Prima parte (calirea zarzavatului si a cepei) se face in tigaie si apoi se transfera totul in vasul slow cooker-ului. Se gateste 4 ore la LOW.

Limba cu sos ragu si paste

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 1 ora



Timp Total: 1 ora 30 minute

 

Am clatit limbile de porc sub jet de apa rece si le-am asezat intr-o oala incapatoare (de cca. 4 L). Am turnat peste ele apa rece (3 L) si am asezonat totul cu 2 lingurite rase de sare si cateva boabe de piper. De data aceasta NU am pus si zarzavaturi in supa pentru ca limba se va gati in sos ragu. Am asezat oala pe foc viu si am asteptat ca aceasta sa ajunga la fierbere. Din momentul in care a inceput sa fiarba am cronometrat cca. 20 de minute (am redus si focul la mediu). Vreau ca limbile sa fie fierte doar partial pentru ca se vor gati si in sos.

Am stins focul de sub oala si am scos pe rand limbile fierbinti pe un tocator si le-am jupuit de membrana groasa de la exterior (vedeti aici pe larg cum se procedeaza). Nu le lasati la racorit prea mult pentru ca NU le mai puteti jupui! In final le-am taiat rondele de 1/2 cm si le-am pus deoparte intr-un castron cu capac (ca sa nu se usuce pana le vine randul).

Mod de preparare sos ragu

Am curatat ceapa si am taiat-o cubulete. Am curatat si spalat zarzavatul si l-am ras pe razatoarea mare (morcovul, pastarnacul si telina). Am pregatit si cateii de usturoi (felii). Am ales o cratita incapatoare (cu pereti mai inalti) si am asezat in ea uleiul si zarzavaturile rase. Le-am calit 3 minute pana au inceput sa sfaraie. Am adaugat si ceapa si usturoiul si am sarat totul. Am calit alte 5 minute (la foc mediu, fara capac) pana ce ceapa a devenit sticloasa (fara sa se rumeneasca). Am stins totul cu sosul de rosii si am asezonat si cu piper negru macinat. Am acoperit cratita partial cu un capac si am lasat totul la fiert cca. 15 minute.

Am aruncat in sos si feliile de limba si am completat lichidul cu un pahar de apa calda. Am redus focul la minimum si am lasat totul sa fiarba o ora buna (poate fi si 1 1/2 ore, in functie de limba). Am mai completat cu apa pentru ca a mai scazut. Testul suprem este consistenta limbii – asa ne dam seama daca este gata sau nu mancarea. Limba trebuie sa fie ferma dar masticabila.

In paralel am fiert 500 g paste (penne) intr-o oala mare cu apa sarata (conform instructiunilor de pe pachet). Le-am scurs si le-amn rasturnat peste limba cu sos ragu.

Am stins focul si am asteptat 10 minute ca pastele sa absoarba sosul din jur. Nu va pot povesti ce arome grozave sunt in bucatarie!

Servire limba cu sos ragu si paste

Am portionat acesta mancare grozava de limba cu sos ragu si paste si am presarat farfuriile din abundenta cu parmezan ras. A tavola!

Iata cat de simplu se prepara o mancare gustoasa si ieftina. Limba cu sos ragu si paste este grozava si sper sa o gatiti cat mai curand!

Aici gasiti mai multe retete cu organe: creier, ficat, pipote, limba



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]