Macrou marinat rețeta de conservă de pește cu ceapă în oțet – la rece
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Macrou marinat rețeta de conservă de pește cu ceapă în oțet – la rece0 (0)

Macrou marinat rețeta de conservă de pește cu ceapă în oțet – la rece. Cum se face pește marinat cu oțet și ceapă fără fierbere? Macrou, scrumbie sau hering marinat la borcan. Rețete de conservă de pește.

Priviți cât de grozav arată această conservă de macrou marinat! Bucățele fragede de pește cu ceapă, morcovi și marinadă de oțet de vin. O nebunie! Se mai numește și „marinată de pește” sau „pește macerat în oțet cu ceapă”.

Draga noastră prietenă și colaboratoare Mya Benea din Galați ne-a oferit această minunată rețetă de macrou marinat. Locuind pe malul Dunării este clar că Mya iubește peștele și că-l prepară foarte des. Până acum ne-a încântat cu rețete deosebite cu pește de apă dulce (crap, novac, lin, caras) dar acum a venit și rândul peștelui oceanic (marin). Această conservă de peste marinat se poate prepara cu macrou, scrumbie sau hering. Peștele poate fi proaspăt sau congelat (dezghețat lent la frigider).

Noi mai avem pe blog o rețetă faină de conservă de pește în sos tomat – vezi aici. Merită să o încercați!

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 3-4 borcane de macrou marinat cu ceapă și oțet.

Macrou marinat rețeta de conservă de pește cu ceapă în oțet – la rece

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire



Timp Total

30 minute

Ingrediente:

 

Cum se face macrou marinat rețeta de conservă de pește cu ceapă în oțet – la rece?

Ingrediente pentru macrou, scrumbie sau hering marinat în oțet – fără fierbere

Iată ingredientele pregătite de Mya: macroul, oțetul de vin, condimentele, ceapa, morcovii.

Cum se pregătește peștele pentru marinat?

Se curăță pestele de intestine, de aripioare, cap și de pielița neagră din interior. Aceasta trebuie îndepărtată pentru ca dă amăreala daca rămâne pe pește. În interior este și sânge (fix pe colIna peștelui care se afla sub o pieliță) așa că acolo se curăță bine de tot și se clătește cu apă rece. Cozile le puteți lăsa dar nu vă plac atunci le tăiați și pe ele. Dacă folosiți scrumbie atunci trebuie sa-i îndepărtați pielea.

Peștii eviscerați și curățați de membrane se clătesc sub jet de apa rece, se taie rondele groase de cca. 3 cm. Bucățile de pește se așază într-o strecurătoare și se presară din abundență cu sare grunjoasă. Dedesubt se pune un castron în care se adună zeama și sângele și se dă totul la frigider pentru câteva ore (peste noapte). A doua zi bucățile de macrou se trec printr-un jet de apă rece și se mai lasă la scurs în sită. Apoi se tamponează bine cu șervete absorbante de bucătărie.

Mod de preparare marinată de pește la rece, în oțet

Cum se face marinada de oțet cu condimente pentru macrou, scrumbie sau hering?

Marinada are nevoie de timp de răcire la frigider așa că e bine să fie preparată cu câteva ore înainte (seara).

Pentru marinadă se alege o oală mai mică în care se pun: apa, oțetul, sarea, zahărul, boabele de muștar si de piper, foile de dafin, crenguțele de cimbru uscat si uleiul. Se pune  totul la fiert pe foc mediu. Din momentul în care marinada începe să fiarbă se cronometrează 5 minute.



Apoi se trage oala de pe foc și marinada se lasă la răcit până la temperatura camerei. Cum spuneam și mai sus, marinada ar fi bine să stea un pic și la frigider așa că nu e greșit dacă o preparați tot seara.

A doua zi se scoate marinada de la rece și se pregătește ceapa crudă tăiată rondele și morcovii cruzi feliați.

Cum se aranjează peștele marinat cu ceapă în borcane?

Borcanele și capacele se spală și se sterilizează așa cum am explicat aici pe larg.

În fiecare borcan se distribuie uniform bucățile de pește zvântate, inelele de ceapă, rondelele de morcovi și foile de dafin din marinadă (câte 1 per borcan).

Mya este o drăguță și a făcut inițialele ePoftă.ro (SU) din morcovi

Deasupra se toarnă marinada rece cu tot cu boabele de muștar și piper. Borcanele se închid ermetic și se dau imediat la frigider. Timpul minim de marinare este de 7 zile. Dacă apar fragmente albicioase nu vă panicați deoarece sunt proteinele coagulate de oțet. Este o „gătire” chimică a peștelui de către acidul din oțet. Gustul nu va fi schimbat cu nimic.



Păstrare și servire macrou marinat sau conservă de pește cu ceapă în oțet – la rece

Mya ne-a spus că aceste borcane cu macrou marinat în oțet se păstrează la frigider peste 1 an de zile. Uleiul din marinadă se ridică singur la suprafață și formează o peliculă ce protejează bine conserva de pește cu ceapă, morcovi și oțet. Peștele se macerează pe zi ce trece și devine tot mai savuros.

Sunt poze din mai multe serii de macrou marinat deoarece Mya îl prepară foarte des.

Peștele este perfect conservat și extrem de gustos. Bucățile sunt fragede, ceapa și morcovii sunt murați perfect. Totul este foarte plăcut aromat de la oțet, muștar și piper.

Cât de apetisant arată acest pește marinat! Nu-i așa că vă vine să vă înfigeți furculița în el?

Mya ne-a oferit și o sugestie de plating pentru acest macrou marinat alături de cuburi de pâine prăjită. Minunată farfurie!



Pe Mya o găsiți și pe blogul ei Aromele Myei – axat pe rețete dietetice. Alte rețete cu pește de la Mya: pește prăjit cu mămăliguță și mujdei cremos (sarmuzac) – vezi aici.

Saramură de pește ca la Galați – vezi aici.

Crap sau novac prăjit în mălai sau făină – vezi aici.

Cred că v-am făcut poftă cu acest macrou marinat și că veți prepara această conservă de pește cu ceapă în oțet!

Aici găsiți mai multe rețete cu pește și fructe de mare.

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]