Maioneză de post din avocado rețeta de maioneză vegană naturală
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Maioneză de post din avocado rețeta de maioneză vegană naturală0 (0)

Maioneză de post din avocado rețeta de maioneză vegană naturală. Cum se face maioneză fără ouă cu avocado? Sos fin și cremos din avocado cu lămâie și pătrunjel verde, usturoi etc. Rețete de post. Rețete cu avocado.

Foarte mulți cititori ne-au rugat să le oferim o rețetă de maioneză de post. În comerț sunt tot felul de variante de așa zisă „maioneză” vegană care sunt pline de conservanți, coloranți, agenți de îngroșare și alte chestii. În general, multe produse de post din comerț sunt create din tot felul de înlocuitori artificiali. Oricum, nici maioneza clasică nu prea e de cumpărat din magazin, fiind preferabil să o preparăm acasă (vezi aici rețeta).

Acum câțiva ani am făcut un fel de maioneză-sos cu avocado și ouă fierte care a ieșit foarte gustoasă! Partea faină e că NU conține deloc ulei adăugat, dar nu este de post ortodox deoarece are ouă. Vă las rețeta aici.

Lumea a început și la noi să consume avocado deoarece este un fruct plin de nutrienți, vitamine, minerale, fibre, antioxidanți și grăsimi naturale benefice organismului. Să nu uităm însă că toate acestea însumează un număr considerabil de calorii așa că trebuie să dozăm cu grijă porțiile preparatelor cu avocado.

Cea mai cunoscută rețetă cu avocado este guacamole (tot vegan) – vezi aici. Este o pastă cremoasă, o salsa sau un dip tipic bucătăriei mexicane.

În cele ce urmează am să vă arăt cum se poate face o maioneză de post, adică un sos fin și cremos fără ouă care poate fi consumat și de cei care au alergii la proteinele din ou. Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 400 g de maioneză din avocado.

Maioneză de post din avocado rețeta de maioneză vegană naturală

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire



Timp Total

10 minute

Ingrediente:

 

Cum se face maioneză de post din avocado rețeta de maioneză vegană naturală?

Ingrediente pentru maioneză fără ouă cu avocado

Așa cum am spus în lista de ingrediente, fructele de avocado trebuie să fie bine coapte. La noi se vinde cam verde, necopt și tare și va trebui să-l lasați 2-3 zile la copt acasă. Coacerea avocadoului poate fi accelerată dacă-l puneți într-o pungă de hârtie alături de o banană si închideti punga ca să stea la întuneric. Am preluat pontul acesta la Jamie Oliver și mi s-a părut util.

Mai nou se găsește și avocado bine copt (ready to eat) dar este mult mai scump decât cel verde.

Pentru această maioneză de post mai avem nevoie de zeamă de lămâie proaspăt stoarsă care să prevină oxidarea (înnegrirea) avocadoului. Pentru a obține o culoare frumoasă (verde viu) am decis să folosesc câteva frunze de pătrunjel verde. Acesta aduce și o notă de prospețime preparatului final. În poza de jos vedeți și câteva frunze de leurdă care contribuie și ele la culoarea frumoasă dar aduc nota specifică de aromă de usturoi. Leurda este în sezon doar primăvara așa că, în restul anului, ea poate fi înlocuită cu succes fie cu usturoi verde, fie cu cu 1-2 căței de usturoi vechi.

Sfatul meu este să preparați mai întâi maioneza de post doar cu avocado, lămâie și pătrunjel și să vedeți la final dacă usturoiul se potrivește în contextul ales. El merge bine pentru un sos de avocado menit să însoțească cărnuri fripte la grătar, legume fierte sau coapte. În schimb, dacă facem această maioneză pentru o salată de vinete sau o salată rusească de legume (a la russe), atunci nu punem usturoi.

Mod de preparare maioneză din avocado rețeta de maioneză de post (vegană)

Am tăiat cei 2 avocado pe lung, am eliminat sâmburii pe care NU i-am aruncat! Păstrați măcar 1 sâmbure deoarece avem nevoie de el la final. Am scos toată pulpa de avocado (cu lingura sau cu un cuțit) și am așezat-o în vasul robotului procesor cu cuțite. Puteți folosi și un blender de mână. Imediat am pus 2 lingurițe de suc de lămâie proaspăt stors, un pic de sare și 2 lingurițe de muștar simplu. Tot de la început am pus și pătrunjelul verde și 2 căței de usturoi (voi nu puneți încă usturoiul dacă nu știți dacă vă place așa).



Am procesat totul câteva secunde și am început să adaug treptat uleiul, lingură cu lingură, pornind robotul și oprindu-l la câteva secunde. Maioneza de avocado se mixează până ce obținem o cremă fină, catifelată, onctuoasă. Puteți folosi și ulei de măsline dar acesta are gust și arome specifice care schimbă gustul final al preparatului.

Am gustat maioneza și i-am mai pus un pic de sare și zeamă de lămâie. Puteți pune usturoiul și la final dacă-l zdrobiți fin cu o presă. Sau nu-l mai puneți deloc.

Păstrare și servire maioneză de post din avocado (fără ouă crude)

Trebuie să vă spun că această maioneză din avocado este senzațională! Nu este neapărat un produs de post. Un dip perfect pentru nachos sau crackers sau o salsa numai bună de servit alături de cărnuri la grătar, creveți la grill sau alte fructe de mare.

Această maioneză de post se poate păstra 2-3 zile la frigider, în recipient închis. V-am spus mai sus să nu aruncați sâmburele de avocado. De ce? Pentru că acesta are efect antioxidare dacă este cufundat în cutia cu maioneză de avocado. Pur și simplu îl înfigeți în ea, închideți capacul și dați totul la rece. Am învățat acest pont de la Chef Nico Lontras în timpul stagiului meu la București de acum câțiva ani.

O altă maioneză de post, tot cu ingrediente naturale, este cea din lichidul de la fasole sau năut (aquafaba) – vezi aici rețeta.

Puteți folosi acest sos ca pe o maioneză normală în diferite preparate – vezi aici. Cu această maioneză de post puteți face salată de cartofi, de fasole păstăi, de conopidă, de vinete, de ciuperci etc.



Dacă sunteți amatori de avocado atunci vă las și rețeta unei paste delicioase cu cremă de brânză, usturoi și ceapă verde – vezi aici.

Sau a unei creme de avocado cu usturoi și brânză de vaci – vezi aici.

Tot cu avocado puteți face ouă umplute – vezi aici.

Foarte gustoase sunt și aceste vafe aperitiv cu avocado și cașcaval – rețeta aici.

Precum și niște mini sandvișuri cu avocado, cașcaval și ouă fierte – vezi aici.



Cred că v-am făcut poftă cu această maioneză de post din avocado și că veți testa această rețetă simplă și rapidă de maioneză vegană naturală!

Aici găsiți mai multe rețete de post

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]