Marinada aromata cu usturoi si lamaie pentru peste
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Marinada aromata cu usturoi si lamaie pentru peste5 (1)

Marinada aromata cu usturoi si lamaie pentru peste la gratar, la tigaie sau la cuptor. Marinada cu usturoi, lamaie si marar sau patrunjel verde. Cum se marineaza pestele? Marinada sau dressing pentru somon, pastrav sau alti pesti. Dressing aromat pentru peste prajit sau copt. Cum se face marinada pentru peste?

Imi place foarte mult pestele prajit simplu la gratar sau la tigaie sau copt in cuptor si de multe ori il marinez cateva minute inainte de gatire. Aceasta marinada aromata cu usturoi si lamaie este special gandita pentru peste: somon, pastrav, dorada etc.

Pestele marinat cateva minute se impregneaza cu aromele respective si devine mai savuros. Am folosit aceasta marinada aromata cu usturoi, lamaie si marar in reteta de somon la cuptor in pachetele de hartie (en papillote) – vezi aici – dar si pentru reteta de somon la gratar (vezi aici).

Marinada aceasta este una destul de acida (acra) si incepe sa gateasca proteinele pestelui inca din momentul in care o aplicam pe carne. De aceea pestele nu trebuie marinat cu orele ci doar timp de cateva minute. Altfel el va deveni sec, uscat.

In compozitia marinadei aromate am pus suc de lamaie si limeta (lamaie verde), usturoi, o bucatica mica de ceapa rosie (optional), ulei de masline, sare, piper, cativa fulgi de chili (ardei iute uscat) si verdeata: marar si patrunjel tocate. Daca nu va place mararul puteti sa nu-l puneti.

Acest sos poate functiona atat ca marinada cat si ca dressing, el putand fi servit impreuna cu felurile prajite la gratar.

Va dau cantitatile pentru un castron mic de marinada aromata, suficienta pentru 4 portii.

Marinada aromata cu usturoi si lamaie pentru peste

Timp de preparare: 5 minute



Timp de gatire

Timp Total

5 minute

Ingrediente:

 

Cum se face marinada aromata cu usturoi si lamaie pentru peste?

Ingrediente pentru marinada cu usturoi si lamaie pentru peste

Mi-am pregatit verdeata, usturoiul, lamaie si limeta.

In vasul robotului de bucatarie cu cutite (blender, procesor) am pus verdeata, usturoiul, zeama stoarsa de lamaie si limeta, un pic de coaja rasa de lamaie, bucatica de ceapa rosie si uleiul de masline. Am asezonat totul cu sare si piper macinat + cativa fulgi de ardei iute uscati.

Am procesat totul timp de cateva secunde si… gata! Am gustat de sare si piper si era totul ok. Asa arata marinada aromata cu usturoi si lamaie pentru peste.



Utilizare marinada aromata pentru peste

Acest sos aromat si acrisor se poate face in cantitati mai mari deoarece poate fi servit si ca dressing alaturi de peste sau legume prajite la gratar. Bineinteles ca scoatem deoparte portia pentru servit si nu bagam pensula in ea cand ungem pestele crud.

Cu aceasta marinada am uns feliile de somon inainte de a le pune pe gratar sau de a le coace la cuptor. Vezi aici cum le-am prajit.

Sau pastravul pe care l-am prajit la gratar.

Asa arata pastravul dupa prajire – reteta o gasiti aici.

Sau pastravii cu smantana ca-n Bucovina – reteta aici.



Tot cu aceasta marinada aromata puteti unge si niste frigarui de creveti pe care sa le puneti pe gratar – reteta aici.

Sa incercati aceasta reteta simpla de dressing sau marinada aromata cu usturoi si lamaie pentru peste sau fructe de mare la gratar, la tigaie sau la cuptor.

Aici gasiti mai multe retete de sosuri, dressinguri si marinade

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]