Marinada rosie cu usturoi si cimbru pentru carne de porc, pui sau vita
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Marinada rosie cu usturoi si cimbru pentru carne de porc, pui sau vita0 (0)

Marinada rosie cu usturoi si cimbru pentru carne de porc, pui sau vita. Reteta de marinata pentru carne. Cum se marineaza carnea? Cum facem marinada aromata cu usturoi pentru carne? Cat timp se marineaza friptura? Sos sau marinata pentru pui, porc sau vita.

Tare bune e aceasta marinada rosie cu usturoi si cimbru! Este foarte utila atat pentru fragezirea carnii cat si ca sos (dressing) pentru servirea acesteia. Marinada sau marinata se prepara usor si rapid si face minuni cu orice bucata de carne, fie ea de porc, pui sau vita.

Marinada rosie cu usturoi si cimbru are o aroma grozava! Culoare rosie frumoasa este data de boiaua de ardei (paprika) care poate fi doar dulce sau in amestec cu putina boia iute sau afumata (smoked paprika). Am folosit aceasta marinada pentru a prepara niste felii de ceafa la gratar (sau la tigaie). Cam asa au aratat

Despre avantajale marinarii carnii am povestit pe larg aici si aici. Carnea marinata devine mai frageda si se impregneaza cu aromele din jur. Marinadele pot fi uscate (dry rub – adica condimente uscate), semi-umede (de ex. condimente cu ulei, iaurt sau mustar) sau umede (baituri cu zeama multa care sunt fie saramura simpla, fie amestecuri de vin, otet, apa, legume si mirodenii).

In functie de tipul de carne si dimensiunile piesei variaza si timpul de marinare. De exemplu, un curcan intreg (de 4-6 kg) se marineaza 3 zile, o pulpa de caprioara se tine si o saptamana in bait, un cotlet intreg de porc se marineaza 2-3 zile, niste felii de cotlet de porc se marineaza in 2-3 ore.

Vezi aici un dry rub pentru coaste de porc lipicioase si fragede.



De data aceasta am facut o marinada rosie cu usturoi si ceapa, cimbru, chimen si boia. Agentul acid a fost reprezentat de zeama de lamaie. Lamaia face minuni cu carnea! Pe langa aroma placuta ea o si fragezeste foarte bine.

Va dau cantitatile pentru cca. 250 ml de marinada rosie. Este suficienta pentru a marina 1 kg de carne.

Observatie: puteti face portie dubla de marinada si jumatate o pastrati la frigider pentru a fi servita impreuna cu carnea prajita.

Marinada rosie cu usturoi si cimbru pentru carne de porc, pui sau vita

Timp de preparare: 5 minute

Timp de gatire

Timp Total

5 minute

Ingrediente:

 

Cum se face reteta de marinada rosie cu usturoi si cimbru pentru carne de porc, pui sau vita?

Mi-am pregatit ceapa si usturoiul si le-am taiat in bucati mai mari.



In vasul procesorului de bucatari (cu cutite) am pus ceapa, usturoiul, zeama stoarsa de la o lamaie, cimbrul uscat, chimenul, sarea, piperul, fulgii de ardei iute (sau cateva picaturi de sos picant), boiaua si uleiul de masline. Puteti pune si un pic de boia iute sau de boia afumata. Aceasta din urma da o aroma specifica de barbecue (BBQ).

Cum se proceseaza marinada rosie aromata?

Am procesat totul la robot timp de cateva secunde. Toate ingredientele s-au transformat intr-o pasta rosie si aromata. De vis!

Daca ati facut portie dubla puteti scoate 1/2 din marinada si o transferati intr-o cutie inchisa sau intr-un borcan. O dati la rece pana in momentul servirii carnii fripte.

Cum se marineaza carnea?

De-acum e simplu: am asezat bucatile de carnea (feliile de ceafa sau cotlet de porc, pulpele sau aripile de pui etc) intr-un container cu capac sau intr-o punga rezistenta si am turnat marinada aromata peste ele.

Le-am uns bine de tot ca sa fie cuprinse de ea pe toate partile.

Am inchis cutia (sau punga) si am dat-o la frigider pentru macar 6 ore sau 2 ore la temperatura camerei (marinare accelerata). Cel mai bine este sa marinati carnea 12-24 ore la rece. Si 2 zile o puteti lasa in frigider pentru ca ea va deveni tot mai frageda si mai aromata. Nu uitati sa mai intoarceti bucatile de carne in cutie sau punga ca sa fie bine cuprinse de marinada pe toate partile.



Important

Nu se pun pe gratar, in tigaie sau la cuptor bucati de carne reci, scoase direct din frigider! Carnea trebuie scoasa cu cateva ore inainte (2-3) si lasata pe masa de bucatarie ca sa se tempereze, sa se incalzeasca incet.

Aceasta marinada poate ramane pe feliile de carne doar daca aceasta se gateste la cuptor. In cazul prajirii in tigaie sau la gratar marinada trebuie indepartata cu servetele de hartie deoarece se va arde. Bucatile de carne sterse de marinada se ung cu putin ulei si se lasa la temperat. Abia dupa aceea se pun la prajit la gratar sau in tigaie.

Cam asa arata ceafa de porc marinata si prajita – un deliciu! Arome de cimbru, usturoi si carne frageda si suculenta.

Daca ati pastrat o parte din marinada la frigider (separat) o puteti servi rece alaturi de carnea fripta. Este delicioasa!

Aici gasiti o alta marinada aroma cu ghimbir, turmeric, lamaie si usturoi – cu ea am facut scaricica de porc glazurata.

Daca sunteti amatori de marinade rosii v-o recomand si pe cea cu suc de rosii, usturoi si ierburi aromatice – o gasiti aici. Ies niste fripturi de va lingeti pe degete!!



Sa incercati neaparat aceasta reteta simpla de marinada rosie cu usturoi si cimbru pentru carne de porc, pui sau vita! Veti fi cuceriti de ea

Aici gasiti mai multe retete „la gratar” – mici, fripturi la gratar, aripi sau pulpe de pui, burgeri, sosuri, marinade, dressinguri

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]