Melcișori cu jumări – rețeta de pogăcele spiralate cu pastă de jumări
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Melcișori cu jumări – rețeta de pogăcele spiralate cu pastă de jumări0 (0)

Melcișori cu jumări – rețeta de pogăcele spiralate cu pastă de jumări. Cum se fac spirale pufoase cu jumări și chimen sau semințe de dovleac? Rețeta de aperitiv cu pastă din jumări și aluat dospit. Rețete pentru Sărbători.

Preparatele cu jumări nu lipsesc pe mesele de Sărbători! Facem pogăcele sau sărățele, dar și melcișori cu jumări. Sunt buni cu multă sare și piper, fierbinți, proaspăt scoși din cuptor. Pe unii îi presar cu chimen, pe alții cu semințe (de dovleac, de floarea soarelui sau cu mix).

Din cantitățile de mai jos rezultă 2 tăvi de melcișori cu jumări sau pogăcele spiralate.

Melcișori cu jumări – rețeta de pogăcele spiralate cu pastă de jumări

Timp de preparare: 60 minute

Timp de gatire: 20 minute

Timp Total: 1 ora 20 minute

Ingrediente:

 

Cum se face acești melcișori cu jumări – rețeta de pogăcele spiralate cu pastă de jumări?

Aluat dospit pentru pogăcele spiralate

Aluatul este unul ușor, fără grăsime. Avem multă grăsime între straturi. Pentru aluat am amestecat laptele călduț cu drojdia și cu zahărul, am adăgat apoi și celălalte ingrediente și am frământat 2-3 minute. L-am lăsat la dospit la un loc călduț, acoperit cu folie de plastic.



Cum se face pasta de jumări?

Am pregătit pasta de jumări, exact ca în rețeta de aici, doar că fără ceapă. Dacă pasta de jumări este prea groasă, puteți să mai adăugați un pic de untură, pentru cremozitate.

Mod de preparare pogăcele spirale cu jumări și aluat dospit

Am întins aluatul pe masa înfăinată și l-am uns cu pasta de jumări.

Am rulat aluatul strâns și l-am alungit un pic. Apoi am tăiat felii de circa 2 cm grosime, cu cuțitul șters după fiecare tăietură (ca să nu mânjesc spiralele).

Am transferat acești melcișori cu jumări în tăvi așternute cu hârtie de copt.

Am pensulat spiralele cu un ou bătut și am presărat deasupra semințe de dovleac.



Am făcut și o tavă de melcișori cu chimen.

Coacere pogăcele spirale sau melcișori aperitiv cu jumări

Am preîncins cuptorul la 160°C funcția sus+jos+ventilație (treapta mică-medie la cuptoarele pe gaz). Am copt acești melcișori cu jumări 15-20 de minute la 160°C sau până ce se rumenesc frumos.

Servire melcișori cu jumări – rețeta de pogăcele spiralate cu pastă de jumări

Priviți cât de faine sunt aceste spirale picante cu jumări! Arată grozav și sunt foarte gustoase!

Fiecare melcișor are aluat pufos și multă umplutură de jumări măcinate. Iată cum se poate face un aperitiv aspectuos și gustos care poate ține loc clasicelor sărățele!

Tot cu pastă de jumări facem și clasicele pogăci – rețeta aici.



Sau aceste mici pogăcele fragede care au pastă de jumări încorporată în aluat – rețeta aici.

Aici găsiți mai multe rețete de pogăcele cu brânză, cartofi, jumări, șuncă etc.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]