Melcișori cu jumări – rețeta de pogăcele spiralate cu pastă de jumări. Cum se fac spirale pufoase cu jumări și chimen sau semințe de dovleac? Rețeta de aperitiv cu pastă din jumări și aluat dospit. Rețete pentru Sărbători.
Preparatele cu jumări nu lipsesc pe mesele de Sărbători! Facem pogăcele sau sărățele, dar și melcișori cu jumări. Sunt buni cu multă sare și piper, fierbinți, proaspăt scoși din cuptor. Pe unii îi presar cu chimen, pe alții cu semințe (de dovleac, de floarea soarelui sau cu mix).
Din cantitățile de mai jos rezultă 2 tăvi de melcișori cu jumări sau pogăcele spiralate.
Melcișori cu jumări – rețeta de pogăcele spiralate cu pastă de jumări
Timp de preparare: 60 minute
Timp de gatire: 20 minute
Timp Total: 1 ora 20 minute
Ingrediente:
Cum se face acești melcișori cu jumări – rețeta de pogăcele spiralate cu pastă de jumări?
Aluat dospit pentru pogăcele spiralate
Aluatul este unul ușor, fără grăsime. Avem multă grăsime între straturi. Pentru aluat am amestecat laptele călduț cu drojdia și cu zahărul, am adăgat apoi și celălalte ingrediente și am frământat 2-3 minute. L-am lăsat la dospit la un loc călduț, acoperit cu folie de plastic.
Cum se face pasta de jumări?
Am pregătit pasta de jumări, exact ca în rețeta de aici, doar că fără ceapă. Dacă pasta de jumări este prea groasă, puteți să mai adăugați un pic de untură, pentru cremozitate.
Mod de preparare pogăcele spirale cu jumări și aluat dospit
Am întins aluatul pe masa înfăinată și l-am uns cu pasta de jumări.
Am rulat aluatul strâns și l-am alungit un pic. Apoi am tăiat felii de circa 2 cm grosime, cu cuțitul șters după fiecare tăietură (ca să nu mânjesc spiralele).
Am transferat acești melcișori cu jumări în tăvi așternute cu hârtie de copt.
Am pensulat spiralele cu un ou bătut și am presărat deasupra semințe de dovleac.
Am făcut și o tavă de melcișori cu chimen.
Coacere pogăcele spirale sau melcișori aperitiv cu jumări
Am preîncins cuptorul la 160°C funcția sus+jos+ventilație (treapta mică-medie la cuptoarele pe gaz). Am copt acești melcișori cu jumări 15-20 de minute la 160°C sau până ce se rumenesc frumos.
Servire melcișori cu jumări – rețeta de pogăcele spiralate cu pastă de jumări
Priviți cât de faine sunt aceste spirale picante cu jumări! Arată grozav și sunt foarte gustoase!
Fiecare melcișor are aluat pufos și multă umplutură de jumări măcinate. Iată cum se poate face un aperitiv aspectuos și gustos care poate ține loc clasicelor sărățele!
Tot cu pastă de jumări facem și clasicele pogăci – rețeta aici.
Sau aceste mici pogăcele fragede care au pastă de jumări încorporată în aluat – rețeta aici.
Aici găsiți mai multe rețete de pogăcele cu brânză, cartofi, jumări, șuncă etc.