Miere de papadie reteta de sirop de papadie natural
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober Living
Sober living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Miere de papadie reteta de sirop de papadie natural

Miere de papadie reteta de sirop de papadie natural. Ce reprezintă mierea de papadie? Cum se prepară siropul de papadie? Care sunt beneficiile mierii de papadie? O infuzie îndulcită cu papadie. Cât zahăr se adaugă la siropul de papadie? Rețetă naturală și sănătoasă de sirop de casă. La ce se folosesc florile de papadie?

Am auzit despre mierea de papadie (siropul de papadie natural) în anii ’90. Atunci am primit cartea scrisă de Maria Treben – Sanatate din farmacia Domnului. Am aflat multe informații interesante din această carte și am făcut siropul de papadie cu bunica încă de atunci.

Maria Treben a fost o expertă în ierburile medicinale, născută în 1907 în Bohemia și decedată în 1991 în Austria. Cartea ei cu rețete din plante a fost tradusă în mai multe limbi și este disponibilă și la noi. În această carte veți găsi și infuzia de papadie combinată cu zahăr și transformată în sirop sau miere de papadie.

Acest tip de miere (siropul de papadie) poate fi consumat ca suc, diluat cu apă minerală sau plată, sau poate fi mâncat pe pâine cu unt. Se poate folosi și în loc de miere pentru turta dulce, așa cum menționează Maria Treben în cartea sa.

Nu știu de ce se numește miere de papadie. Mierea este produsă de albine, nu? Are o mare asemănare cu mierea atât în aspect, cât și în consistență, fiind dulce… probabil de aceea a fost denumită miere de papadie.

În alte limbi, mierea de papadie este denumită „Löwenzahnhonig” (germană), „Dandelion honey” (engleză) sau „Pitypangméz” (maghiară).

Pentru această rețetă, vă recomand să alegeți o zi însorită pentru o plimbare în natură. Florile trebuie să fie deschise, așa că le veți culege dintr-un loc controlat și nepoluat, nu de pe o stradă circulată. Este nevoie de papadii galbene și tinere, nu cele care au format deja semințe și puf alb.



Rețeta este foarte simplă și poate fi realizată de oricine. Din cantitățile indicate, veți obține aproximativ 1 litru de miere de papadie.

Miere de papadie reteta de sirop de papadie natural

Timp de preparare:

20 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp Total: 50 minute

Ingrediente:

Cum se face miere de papadie reteta de sirop de papadie natural?

Cum se face infuzia de papadie?

Florile de papadie proaspat culese se cantaresc si apoi se spala intr-o sita. Nu asiguram ca nu au ramas mici insecte si nici praf.



Florile se pun intr-o cratita cu 1 l de apa rece si se pun la fiert la cel mai mic foc posibil. Din momentul in care incep sa fiarba se cronometreaza 2-3 minute si apoi se stinge focul.

Se acopera oala cu un capac sau cu o farfurie si se lasa la racit si infuzat peste noapte.

Cum se face siropul de papadie – mierea?

Pentru sirop trebuie mai intai sa strecuram infuzia. Asa arata papadiile infuzate peste noapte.

Se ia o strecuratoare si se dubleaza cu un tifon sau cu o carpa curata. Se trece totul prin sita. Florile se storc bine cu mana. Puteti purta manusi de cauciuc pentru ca va veti colora pe mana dar, dupa ce va spalati pe maini, iese culoarea.



Lichidul galbui strecurat se toarna intr-o cratita incapatoare. Peste el se adauga 1 kg de zahar. Puteti folosi zahar brun (nerafinat).

Se adauga si zeama stoarsa de la o lamaie. Aceasta previne cristalizarea si da un gust placut acrisor si o aroma specifica.

Oala cu sirop de papadie se pune la fiert la foc foarte mic. Se amesteca ocazional in ea. Ea trebuie sa scada si sa se ingroase un pic, fara sa se caramelizeze sau cristalizeze!

Dupa circa 20 de minute de fierbere am picurat siropul pe o farfurie. S-a ingrosat frumos asa ca e perfect – il testam ca la dulceata. Daca il fierbeti prea mult va cristaliza. In acest caz mai adaugati un pic de apa si puneti la fiert din nou un pic. Daca fierbeti siropul prea putin, va fi mai lichid. In aceasta situatie veti mai putea fierbe un pic siropul. El se va inchide oricum la culoare in timpul fierberii devenind ca si chihlimbarul.

Dupa racire aceasta este consistenta optima: miere de papadie legata corect.

Utilizare si pastrare miere de papadie – sirop de papadie



Siropul sau mierea de papadie se pastreaza in sticlute sau borcanele inchise, in frigider.

Ce culoare frumoasa are siropul meu de papadie! De chihlimbar!

Cat de placut miroase! Adevarul este ca seamana foarte bine cu mierea.

Merita sa incerci si tu aceasta reteta veche de miere de papadie sau sirop natural! Este gustoasa si sanatoasa!

ePoftă bună!

Dacă va plăcut această rețetă vă așteptăm cu părerile voastre pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]