Frittata. Omleta cu sparanghel la cuptor – frittata cu sparanghel. Reteta simpla si sanatoasa de frittate.
Se pregateste usor si rapid.Iubesc genul acesta de omlete. Mi se par potrivite la micul dejun, pranz sau cina.
In retetele de frittata ajung in general resturi de legume si branzeturi din frigider si acest lucru este senzational, eliminand risipa alimentara.
Reteta de omleta cu sparanghel la cuptor s-a nascut fix din idea de a folosi cateva fire de sparanghel ramase prin frigider.
Puteti face frittata in tigaie de fonta, in vase termorezistente sau chiar in forme de briose.
Gasiti pe blogul meu cateva exemple delicioase de astfel de retete: frittata cu broccoli, frittata cu spaghetti, omleta briose, omleta cu spanac si ciuperci la cuptor, frittata cu cartofi si sunca.
Daca nu ati gatit pana acum sparanghel va invit sa vedeti aici cum se poate pregati, dar veti descoperi si alte retete.
Pentru a face omleta cu sparanghela la cuptor – frittata cu sparanghel – nu ar trebui sa aveti nevoie de ingredient fixe.
O sa va las lista mea ca orientare, daca este prima oara cand faceti omleta cu sparanghel la cuptor.
Puteti pune mai multe oua, mai mult sparanghel, puteti sa folositi si alte tipuri de branzeturi care se topesc. Totul tine de gust si de ce aveti in frigider.
Dar, aveti nevoie de putina experienta. Vreau sa spun ca este important sa va cunoasteti cuptorul.
Este posibil sa nu va iasa din prima foarte pufoasa, la fel cum este posibil sa iasa mai uscata daca cuptorul arde prea tare.
Chiar si la cuptoarele electrice puterile difera, asa ca timpii de gatire pot fi diferiti cu 5-7 minute.
Dar, pentru ca aceasta omleta cu sparanghel la cuptor sa iasa una din cele mai bune pe care le-ati mancat vreodata aveti grija sa folositi oua proaspete.
Puteti folosi in aceasta reteta doar smantana sau doar lapte sau amandoua . Important este sa nu fie o cantitate mare. Puteti adauga in plus cateva cubulete de sunca sau kaizer, calite cu sparanghelul in acelasi timp.
Si, daca va plac verdeturile nu ezitati sa le folositi.
Eu nu am avut in casa, dar as fi pus cateva fire de marar.
Parerea mea este ca atunci cand va pregatiti acest fel de mancare sa va urmati intuitia. Nu are cum sa nu iasa bine.
Cu aceste indicatii ma gandesc ca nu are cum sa nu va iasa o frittata cu sparanghel savuroasa. Iata lista mea de ingredient si modul de preparare pentru omleta cu sparanghel la cuptor – frittata cu sparanghel.
Ingrediente:
(pentru 2 persoane)
180 g sparanghel
3 oua mari
100 g mozzarella sau cascaval ras
20 ml lapte
30 g smantana grasa (1 lingura)
sare
piper proaspat macinat
2 linguri ulei
PREPARARE:
Pentru inceput am spalat sparanghelul sub jet de apa, am indepartat solzisorii, apoi am taiat partea lemnoasa. Am pornit cuptorul la 180°C pentru a se incalzi pana voi baga omleta in cuptor.
Am incins 2 linguri ulei si am sotat sparanghelul in jur de 2 minute. Am avut sparanghel foarte tanar, subtirel.
Daca aveti sparanghel mai gros mariti timpul de sotare cu 1 minut.
Nu are nevoie de mai mult, caci gatirea lui va continua in cuptor si trebuie sa ramana al-dente chiar si dupa coacere. Am luat de pe foc si am scos sparanghelul pe o farfurie.
Intr-un bol am batut trei oua cu sare si piper foarte bine, pana si-au dublat volumul, apoi am adaugat laptele si smantana si am amestecat pana s-a omogenizat compozitia.
Am ras cascavalul si l-am pus in compozitia de oua, apoi am mai batut putin ouale.
Am turnat ouale cu branza intr-o tigaie de fonta mica si le-am pus in cuptor pentru 5 minute.
Am scos tigaia dupa acest interval si am pus sparanghelul. Am pus omleta inapoi in cuptor si am mai lasat-o 15 minute.
Am procedat in acest mod pentru ca sparanghelul sa nu se scufunde in compozitia de oua. Mi-am dorit ca omleta mea sa fie si frumoasa, nu doar gustoasa.
Am mancat omleta cu sparanghel calda.
A fost foarte buna!
Sper ca o veti incerca si voi.
Va las mai jos si o de sandwich cu omleta impachetata si va invit sa va abonati la canalul meu de YouTube.
Dupa ce veti pregati omleta in acest mod veti mai dori sa reveniti la metoda clasica.