Ouă de Paște decorate cu frunze și flori – ouă roșii vopsite natural în ciorap (dres)
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Ouă de Paște decorate cu frunze și flori – ouă roșii vopsite natural în ciorap (dres)0 (0)

Ouă de Paște decorate cu frunze și flori – ouă roșii vopsite natural în ciorap (dres). Cum vopsim ouăle roșii de Paști fără chimicale, cu coji de ceapă care sunt la îndemâna oricui și care conțin pigmenți naturali? Rețete de Paște. Rețete pentru masa de Paști.

În mod tradițional se fac ouă roșii atât de Paști cât și de Înălțare (Ispas). Cu vreo lună înainte de Paște încep să adun cojile de ceapă (roșie și albă sau galbenă) și le pun la uscat, astfel încât să am suficiente atunci când doresc să înroșesc ouăle de Paști. Este vorba despre coaja exterioară a cepei, acea foiță uscată și fină.

De la ceapa roșie ouăle devin mai roșii, de la ceapa galbenă ele devin mai maronii. Nuanța care imi place mie este cea din poză, unde am circa 3/4 coji de ceapă roșie și 1/4 coji de la ceapa galbenă. Ouăle se fierb direct în apa colorată cu aceste coji, deci nu trebuie fierte înainte de vopsire! Iată cum arată ouăle roșii vopsite natural prin această metodă – rețeta aici.

De Înălțarea Domnului (Ispas) – la 40 de zile de la Paști – se vopsesc ouăle pentru ultima dată și se fac din nou cozonaci (rețete aici) și pască (rețete aici) care se dau pomană pentru sufletele celor duși dintre noi. De mai multe ori le-am făcut simple dar câteodată le decorez cu frunze și floricele. Acum m-a ajutat fiul meu și iată ce minunății de ouă de Paște decorate cu frunze și flori am făcut împreună! Chiflele crestate din coșuleț sunt Osterpinzen și se fac special de Paști iar rețeta lor o găsiți aici.

Pentru că sunt veșnic discuții de Paști cu privire la ziua în care se vopsesc ouăle, vă invit să fim toleranți unii cu alții și să le vopsim după cum credem de cuviință. Unii le vopsesc in Joia Mare, alții în Vinerea Mare și, dacă doar sâmbata avem timp, le vopsim sâmbata. Ziua în care se vopsesc ouăle diferă de la o zonă la alta, de la o religie la alta și tot ceea ce vă rog este să fim decenti și să nu ne impunem punctul de vedere, așa cum am arătat și în acest articol: Despre post.

Ouă de Paște decorate cu frunze și flori – ouă roșii vopsite natural în ciorap (dres)

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 10 minute



Timp Total: 40 minute

Ingrediente:

 

Cum se fac aceste ouă de Paște decorate cu frunze și flori – ouă roșii vopsite natural în ciorap (dres)?

Cum se aleg ouăle și plantele potrivite pentru a obține modele frumoase?

Am ales ouăle mai deschise la culoare și le-am spălat.

Am ieșit în grădină să căutăm frunze și flori. Desigur că juniorul mi-a fost de mare folos.

Iată micuța noastră recoltă: trifoi, pătrunjel, frunze de zmeur, forsythia sau „ploaie de aur”, frunze de păpădie, de viorele dar și floricele (forsythia, viorele/toporași).

Cum se decorează ouăle de Paști cu modele tip frunzuliță sau floare (cu tehnica ciorapului sau dresului) 

Pentru vopsirea acestor ouă de Paște cu modele tip frunză sau floare avem nevoie de ciorapi subțiri de damă. Dacă sunt cu capetele îngroșate, la acea parte se face nod. Eu folosesc ciorapi 3/4 cât mai subțiri.



Am așezat cu grijă frunza pe ou. Dacă ouăle au marcaj cu privire la termenul de garanție vă asigurați ca aceasta sa nu fie sub frunză. De ce? Pentru că după îndepărtarea frunzei zona aceea va fi deschisă la culoare și se va vedea marcajul.

Am tras ciorapul pe mână și am așezat cu grilă oul, cu frunza în lateral/jos. Ciorapul a fost înnodat la un capăt.

Am strâns bine ciorapul pe ou.

Am legat un nod și în partea de sus a oului, cât de strâmt am putut. Acum am folosit o sfoară (pentru că am avut ajutor) dar se poate lega nodul și din materialul ciorapului.

Iată ouăle gata pregătite pentru fiert! Eu am pus câte 5 ouă într-un ciorap (cu nod între ele) dar puteți să le legați și individual.



Acum a sosit rândul juniorului pentru următorul ou. El a ales o frunzuliță de zmeur.

I-am explicat că trebuie să lucreze cu atenție, ouăle fiind crude și fragile.

Iată ouăle cu frunze și floricele, legate în ciorapi, așteptând să fie fierte. Aici se vede cum sunt înșiruite câte 5 ouă în fiecare ciorap.

Cum se vopsesc natural ouăle de Paște cu coji de ceapă roșie și albă?

Într-o cratiță mai proastă (cratița pe care o folosesc în mod uzual pentru vopsit ouă) am așezat cojile de ceapă. De data aceasta am fiert ouăle direct cu cojile de ceapă, nu am mai făcut separat decoct.

Din zeama în care a fiert șunca de Paște am scos 2 polonice și le-am turnat peste cojile de ceapă. Puteți folosi apă simplă dar ouăle fierte în zeama de la afumătură este mult mai bună! Am mai scos din grăsimea de la suprafață dar nu pe toată deoarece aromele de fum și șuncă sunt concentrate în ea.



Se vede că zeama de la șuncă este aproape gelatinoasă. Yummy!

Aceasta este delicioasa șuncă tradițională de Paști iar aici vedeți cum o fierbem.

Am așezat și ouăle în cratiță și le-am acoperit cu cojile de ceapă. Am turnat peste ouă apa, atât cât să le acopere bine, am adăugat și o linguriță de sare și am lăsat ouăle la fiert timp de 10 minute cronometrate din momentul în care încep să fiarbă. În final pun 3-4 linguri de oțet 9° care are rolul de a fixa culoarea.

Am lăsat ouăle la răcit în apa în care au fiert. Dacă le doriți mai deschise la culoare, puteți să le scoateți imediat. Cu cât le lăsați mai mult cu atât ies mai închise la culoare. Am scos ciorapii de pe ouă și am pus ouăle călduțe pe un ștergar.

Cum se ung ouăle roșii de Paște?

După ce s-au uscat, le-am dat cu niște untură de casă cu ajutorul unui șervețel. Puteți folosi și ulei.



Bunicii obișnuiau să ungă ouăle cu bucățele de slănină afumată – vezi aici rețeta noastră ardelenească.

Cât de frumoase sunt aceste ouă de Paște decorate cu frunze și flori! Acum ați văzut cum facem roșii vopsite natural în ciorap (dres)!

Am vopsit oua de Pasti si in alte culori naturale (cu varza rosie, turmeric etc) – vezi aici.

Sau oua decorate cu tehnica servetelului si albus crud de ou – vezi aici.

Aici găsiți mai multe rețete pentru masa de Paște: drob de miel, pui sau porc, pască cu sau fără aluat, cozonaci pufoși, ciorbe și fripturi de miel, torturi, prăjituri și fursecuri etc.



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]