Oua umplute sub forma de Lalele
5 (2)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Oua umplute sub forma de Lalele

Oua umplute sub forma de Lalele este o reteta simpla, usoara si rapida de aperitiv rece gustos, o idee buna pentru orice masa festiva, gustare sau mic dejun, dar si pentru a recicla ouale ramase de la Pasti.

Am o colectie de retete de oua umplute, toate sunt savuroase, insa acestea sunt si foarte frumoase.

Oua umplute „lalele” sunt aperitivul pe care il veti indragi si pentru faptul ca nu am folosit maioneza sau unt, caci am ales sa folosesc crema de branza (merg foarte bine Almette sau Philadelphia).

Pentru prezentarea platoului am profitat de faptul ca suntem in plin sezon al leurdei, iar aceasta seamana ca forma cu frunza de lalea.

oua umplute sub forma de lalele

Daca as pregati aceasta reteta toamna sau iarna probabil as folosi frunze de salata verde pe care le-as taia in asa fel incat sa imit frunzele lalelor.

Daca sunteti incepatori in ale gatitului va dau un mic sfat: inainte de a pune ouale la fiert le tineti la temperatura camerei 30-60 minute. Acestea se pun la fiert in apa rece. Daca nu procedati astfel riscati ca ouale sa se crape, coaja fiind supusa unui soc termic.

In ceea ce priveste aceasta reteta va sfatuiesc sa fierbeti ouale mai mult de 8 minute (9 sau 10 minute). Este foarte important ca in momentul in care se va scoate galbenusul acesta sa se desprinda usor de albus si sa nu rupa petalele de albus. Un galbenus moale va ramane lipit si va rupe albusul. Oul va fi crestat in forma de cruce pentru a obtine forma petalelor, incepand din varf, dar nu se merge pana in partea de jos a oului. Veti putea vedea cum am facut in de mai jos.

oua umplute lalele

Acestea fiind spuse va las lista de ingrediente si modul de preparare pentru oua umplute „lalele” explicat pas cu pas atat in format video, cat si cu explicatii scrise.



Ingrediente:

Mod de preparare oua umplute sub forma de Lalele:

Va las mai jos si explicatiile scrise pentru reteta de oua umplute „lalele”.

Ouale au fost scoase din frigider cu o ora inainte sa le fierb. In acest mod coaja acestora nu va fi supusa unui soc termic si nu va crapa in timpul fierberii.

Am turnat apa rece, am adaugat putina sare si le-am lasat sa fiarba timp de 9 minute din momentul in care apa a dat in clocot.

Am avut nevoie de galbenus bine fiert, care se desprinde usor de albus, fara sa-l rupa.

Cand s-au fiert le-am scos din apa fierbinte si le-am pus intr-un vas cu apa rece pentru a opri procesul de gatire.

Le-am decojit, apoi le-am crestat in forma de cruce, fara sa cobor prea mult spre capatul de jos al oului.

Am scos cu grija galbenusurile si le-am pus intr-un bol.

Le-am zdrobit cu o furculita, apoi am adaugat sare, parmezan, piper, boia dulce, mustar si crema de branza.



Am amestecat bine compozitia pana am obtinut o crema fina omogena.

Am pus crema de galbenusuri intr-un posh, apoi am umplut ouale cu aceasta.

Pentru ca albusul oului ce trebuie umplut sa nu se rupa trebuie sa il sustineti tinandu-l bine in interiorul mainii, iar petalele albusului trebuie desfacute pentru ca umplerea sa sa faca usor.

Am lipit „petalele lalelelor” de crema, apoi am realizat cu ajutorul unui pai din plastic pentru pahar o gaura in partea de jos a oului.

In aceasta gaura am introdus un fir de ceapa.

Am repetat operatiunea pentru toate ouale, apoi le-am pus pe un platou, pe care am pus si cateva frunze de leurda.

Acestea sunt foarte apropiate ca forma de frunzele lalelor.

Ouale umplute „lalele” se fac usor. Sunt foarte gustoase, cu o umplutura delicioasa si mai sanatoasa, caci nu contine maioneza.

Sper ca veti incerca reteta si imi veti lasa in comentarii cat de mult va place.

Sper ca le veti incerca si voi!



ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 2 Nota medie: 5]