Paine cu nuci si fructe deshidratate – a doua reteta de paine fara gluten. Cum se prepara painea fara gluten? Dar un platou de branza si fructe? Compania Dr. Schär ofera produse destinate persoanelor cu intoleranta la gluten – le puteti cumpara de aici. Este o paine gandita sa acompanieze platourile cu branzeturi asortate pentru gustari sau desert sau pentru tartine cu unt si dulceata, la mic dejun.
Aluatul de baza al acestei paini cu nuci si fructe este preparat din faina fara gluten – Dr. Schar Bread Mix (Mix B). Am descris in cum am framantat un aluat din acest mix si cum l-am folosit si la alte 2 retete.
- una cu nuci si fructe deshidratate (caise, merisoare si coacaze) – special gandita pentru a insoti platourile cu branzeturi asortate si fructe (reteta de fata)
Pentru cea din urma am ales cate o mana de nuci, merisoare, caise si coacaze deshidratate.
Daca doriti sa faceti aceasta paine cu .
Paine cu nuci si fructe deshidratate
Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 45 minute
Timp Total: 1 ora
Ingrediente:
Am ales si am pregatit fructele deshidratate.
l-am impartit in 2. l-am rasturnat pe masa bine presarata cu faina de orez sau tot cu mix Dr. Schar. Din jumatate din el am intins o foaie lunga de 30 cm si lata de 20. Am presarat desupra fructele si nucile si am rulat-o.
Am asezat painea pe hartie de copt intr-o tava (alaturi de ) si am lasat-o sa mai dospeasca 10 minute, acoperita cu o carpa de bucatarie. Am incins cuptorul la 200 C si am asezat in el (pe fund) o tava cu apa (pentru abur). Inainte de a o baga la copt am sters suprafata painii cu mana umezita si am presarat-o cu putina faina fara gluten.
Am copt painea 45 de minute din care primele 30 la 200C apoi am redus la 180C. S-a rumenit foarte frumos si a facut o crusta crocanta.
Dupa ce s-a racorit am feliat o parte din ea si am alaturat-o unui platou cu Cheddar, Brie, Tilsit si Pecorino, impreuna cu boabe de struguri si rodie si cateva smochine.
Fiica mea a dorit sa-si unga cu unt o felie din aceasta paine cu nuci si fructe deshidratate.
Toti am fost foarte incantati de consistenta si gustul acestei paini fara gluten!
Aici gasiti mai multe retete fara gluten: