Pâine cu usturoi, cașcaval și ceapă verde – care se desface în felii pufoase (pull apart cheesy bread)
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Pâine cu usturoi, cașcaval și ceapă verde – care se desface în felii pufoase (pull apart cheesy bread)5 (1)

Pâine cu usturoi, cașcaval și ceapă verde – care se desface în felii pufoase (pull apart cheesy bread). Rețeta de pâine de casă cu brânză și unt topit amestecat cu usturoi. Cum se face pâine pull apart cu brânzeturi și ceapă verde? Rețete de gustări calde cu cașcaval și alte brânzeturi (Cheddar, mozzarella, parmezan etc).

Ce spuneți de această pâine cu usturoi, cașcaval și ceapă verde? Nu-i așa că e minunată? O pâine simplă de casă, cu miez pufos și multă umplutură savuroasă de brânzeturi.

Și când tragi de o felie… începe nebunia! Brânza topită și gratinată se întinde în fire lungi! Aromele de ceapă verde și de unt cu usturoi completează perfect această gustare caldă. Da, este o pâine bogată care poate fi oferită familiei sau prietenilor pe post de gustare, alături de o bere rece sau de un vin alb. Puteți mixa ce brânzeturi aveți la îndemână sau vă plac, cu condiția ca acestea să nu fie proaspete, pline de zer.

Din cantitățile de mai jos rezultă o pâine cu usturoi, cașcaval și ceapă verde coaptă în formă de cozonac de 30x10x10 cm.

Pâine cu usturoi, cașcaval și ceapă verde – care se desface în felii pufoase (pull apart cheesy bread)

Timp de preparare: 60 minute

Timp de gatire: 50 minute

Timp Total: 1 ora 50 minute



Ingrediente:

 

Cum se face Pâine cu usturoi, cașcaval și ceapă verde – care se desface în felii pufoase (pull apart cheesy bread)?

Aluat simplu de pâine

Am lucrat direct în bolul robotului de bucătărie. Am pus făina și am creat o adâncitură în mijlocul ei. În ea am pus drojdia și apa și le-am amestecat ușor cu puțină făină de pe margini. Am așteptat 10 minute activarea drojdiei după care am adăugat sarea și am început frământarea cu cârligul special pentru aluaturi. Sarea este 3% față de făină (în loc de 2% cât se pune în mod normal) deoarece această pâine cu usturoi și brânzeturi este un aperitiv, o gustare caldă. Am frâmântat aluatul 10 minute, la viteză medie, după care l-am lăsat la dospit cca. 1 oră, acoperit cu folie de plastic. A crescut fain! Este un aluat moale, destul de lipicios.

Ingrediente pentru pâinea pull apart cu brânză, ceapă verde, unt topit cu usturoi

Până a dospit aluatul de pâine am avut timp să mă ocup de umplutură. Am pregătit cepele verzi (pe care le-am tocat), untul, usturoiul și brânzeturile. Am folosit mai multe tipuri de brânză din frigider: Cheddar, mozzarella, parmezan și 2 felii uitate de cașcaval.

Aici le vedeți mai bine. Am ras mare mozzarella și Cheddar și am tocat mărunt feliile de cașcaval. Puteți mixa și alte brânzeturi pe care le aveți la îndemână, dar ele să nu depășească 250 g în total și să nu fie umede, cu zer.

Aici vedeți brânzeturile rase sau mărunțite, untul topit și amestecat cu usturoi zdrobit și cu un praf de sare, ceapa verde tocată.

Mod de preparare pâine cu felii care se desprind și multă umplutură de cașcaval, mozzarella, parmezan

Am răsturnat aluatul de pâine pe masa de lucru înfăinată și l-am aplatizat un pic cu palmele. L-am împachetat în 3 și l-am lăsat 10 minute la odihnă, acoperit cu plastic. Această manevră contribuie la structura aluatului prin întărirea rețelei de gluten din el.



Apoi am întins aluatul sub formă de foaie pătrată cu latura de cca. 40 cm. Am uns-o cu 3/4 din cantitatea de unt topit cu usturoi. Am păstrat 1/4 din ea pentru final.

Am presărat foaia cu toată ceapa verde tocată și cu aproape toată brânza rasă sau mărunțită. Am pus deoparte o lingură cu vârf din brânzeturi pentru gratinarea finală a pâinii.

Am presărat parmezanul (pe tot) și am apăsat ușor cu palmele pentru a compacta un pic umplutura pâinii. Apoi, cu rola de pizza, am tăiat foaia de aluat în 16 pătrate.

Cum se taie feliile de aluat pentru pâine pull apart și cum se aranjează în tavă?

Am pregătit o formă de cozonac (30x10x10 cm) tapetată cu hârtie de copt. Am început să fac teancuri de pătrate de aluat pe care le-am pus, pe rând, în formă. Vedeți că pătratele sunt puse în picioare, ca și cărțile din bibliotecă.

Am continuat similar cu restul bucăților de aluat. Am recuperat toate firimiturile de brânză și ceapă de pe masă și le-am presărat peste pâine. Am răsfirat un pic feliile ca să umple toată forma și ca să aibă loc să crească la dospit și în timpul coacerii.



A doua dospire a pâinii aperitiv cu usturoi, unt topit, brânzeturi și ceapă verde

Am acoperit forma de pâine cu usturoi și cașcaval cu o folie de plastic și am lăsat totul la dsopit 45-50 de minute. Am pus cuptorul la preîncins la 200 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta înaltă la cele pe gaz.

Apoi am uns suprafața pâinii cu jumătate din restul de unt topit cu usturoi. Dacă acesta se solidifică, el poate fi oricând retopit la foc mic.

Coacerea pâinii pufoase feliate și umplute cu multă brânză

Am introdus tava cu pâine în cuptorul preîncins și am copt-o 20 minute la 200 C. Apoi am acoperit forma cu folie de aluminiu (sau hârtie de copt), am redus temperatura la 170 C și am continuat coacerea alte 30 de minute. Tare fain miroase în bucătărie! Am scos tava cu pâine din cuptor și am zis că îi mai trebuie niște brânză de decor. Este clar că brânzeturile și ceapa verde de la suprafață s-au rumenit… nu mai au culorile inițiale.

Gratinarea cu brânzeturi

Așa că am presărat cele 2 linguri de brânză puse deoparte și am dat iar pâinea la cuptor pentru 5-7 minute la 170 C (neacoperită).

Ta-daa! Așa da! Brânza s-a gratinat fain și a format o crustă apetisantă deasupra pâinii aromate cu usturoi.



Imediat am scos această pâine cu usturoi și cașcaval din formă și din hârtia de copt și am pus-o la răcorit pe un grilaj de bucătărie. Am uns-o cu ultimii stropi de unt topit cu usturoi și am presărat-o cu pătrunjel verde tocat.

Servire Pâine cu usturoi, cașcaval și ceapă verde – care se desface în felii pufoase (pull apart cheesy bread)

Să vedem ce minunăție am știut face! Am tras de o felie din pâinea pull apart și a început să se întindă brânza din umplutură… o nebunie!

Aici vedeți mai bine cam ce și cum se întâmplă Aluatul este perfect copt, feliile sunt pufoase și extrem de gustoase.

Imaginați-vă această pâine cu usturoi și brânzeturi așezată în mijlocul unei mese conviviale și pe mesenii pofticioși care se înghesuie să apuce și să tragă de feliile calde cu brânză gratinată! Nu degeaba se numește „pull apart cheesy bread”! Să știți că pâinea asta cu cașcaval și ceapă verde este gustoasă și rece, a doua zi. Feliile ei pot fi încălzite 30 de secunde la microunde și brânzeturile din ea redevin elastice.

Recent am făcut o altă „cheesy bread” (cu sau fără bacon) în stilul celei de la Domino’s Pizza – rețeta aici.



Vă recomand și rețeta spiralelor pufoase cu cașcaval și ceapă verde – rețeta aici.

Vă las aici multe rețete de pâine de casă, chifle, cornuri pufoase, covrigi, batoane etc.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]