Acasă » reteta » Pascute cu branza dulce si stafide5 (1)
Pasca mini cu branza dulce, reteta cu aluat dospit
Ador combinatia dintre aluatul pufos dospit, branza si stafide! Zilele trecute am avut noroc sa prind o zi mai racoroasa, asa ca nu am stat pe ganduri si m-am apucat sa fac aceste delicioase pascute cu branza si stafide. Eu am folosit branza ricotta, dar o puteti inlocui cu branza de vaci sau cu urda. Este o reteta simpla, nu pot sa spun ca este rapida, pentru ca aluatul trebuie sa dospeasca, dar intre timp va puteti ocupa de alte treburi.
In copilarie bunica mea facea pasca cu branza doar de Pasti, iar toamna si iarna, ca sa ne potoleasca pofta de pasca, ne facea aceste pascute mici cu branza dulce. Nu va spun ca imediat dupa ce simteam aroma divina care se raspandea in toata casa, dadeam buzna in bucatarie si topaiam pe langa cuptor in asteptarea acestor minuni dulci si pufoase.
Dupa ce ieseau pascutele din cuptor, eu si fratele meu ne asezam in genunchi pe scaune, altfel nu aveam nicio sansa sa ajungem la tava, si suflam peste pascutele dolofane pana cand ne inroseam la fata. Pentru ca bunica nu ne lasa sa le mancam calde, gaseam tot felul de metode sa o scoatem din bucatarie. Bunica nu mai auzea foarte bine, asa ca de multe ori ii spuneam ca suna telefonul sau suna cineva la usa si, biata de ea, fugea repede sa raspunda. Cand se intorcea, noi aveam deja limbile fripte si fata plina de zahar pudra. Radea cu ochii plini de dragoste, asa cum doar bunicii stiu s-o faca.
In curand vom scapa de aceasta vara extrem de calda, cuptorul va putea fi aprins fara probleme, deci neaparat sa incercati si aceste pascute cu aluat de cozonac. Sunt atat de pufoase!
Pascute cu branza si stafide – Ingrediente (7 bucati de 10 cm Ø)
Aluat de pascute pufoase – Ingrediente
Pascute cu branza umplutura – Ingrediente
Pentru uns si pudrat pascutele avem nevoie de:
Aluat cu drojdie pentru pascute cu branza – Mod de preparare pas cu pas
Daca folosim drojdie uscata, o amestecam cu faina cernuta, nu este nevoie sa o dizolvam cu laptele.
Pascute cu branza umplutura – Preparare pas cu pas