Pastă de pătrunjel verde cu usturoi – mujdei cremos pentru fripturi, legume, paste, pește
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Pastă de pătrunjel verde cu usturoi – mujdei cremos pentru fripturi, legume, paste, pește5 (1)

Pastă de pătrunjel verde cu usturoi – mujdei cremos pentru fripturi, legume, paste, pește, bruschette, marinade. Un fel de pesto de pătrunjel cu ulei de măsline, usturoi și ceapă verde. Cremă picantă de pătrunjel pentru bruschette, salate, cărnuri la grătar, legume fierte sau fripte etc.

Această pastă de pătrunjel verde cu usturoi este foarte gustoasă, aromată și sănătoasă. Se prepară la rece în doar câteva secunde iar frunzele de pătrunjel verde își păstrează toate elementele nutritive și vitaminele. Practic vorbim despre un mujdei cremos cu pătrunjel verde. Acesta poate fi: un dressing pentru salate, un sos pentru paste, o cremă tartinabilă, topping pentru fripturi sau legume dar și o marinadă pentru diverse cărnuri. Iată o idee de utilizare: ca topping pentru o friptură la cuptor cu cartofi și legume. Micile grămăjoare de cremă de pătrunjel cu usturoi aduc un plus de savoare întregului preparat!

Rețeta pulpelor dezosate de pui cu legume o găsiți aici.

Dacă inteționăm să folosim crema de usturoi cu pătrunjel pe post de marinadă pentru pui, porc, vită, miel sau ca topping pentru pește, atunci ar fi bine să punem și o componentă acidă (acră): zeamă de lămâie. Aceasta va contribui la frăgezirea cărnurilor respectiv va balansa perfect preparatele din pește.

Crema de pătrunjel seamănă oarecum cu pesto iar aplicațiile ei sunt similare cu ale acestuia. Primăvara facem pesto din leurdă – vezi rețeta aici. La finalul articolului vă las mai multe idei de utilizare.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 200 g de cremă de pătrunjel verde cu usturoi și ulei de măsline sau mujdei cremos.

Pastă de pătrunjel verde cu usturoi – mujdei cremos pentru fripturi, legume, paste, pește

Timp de preparare: 5 minute



Timp de gatire

Timp Total

5 minute

Ingrediente:

 

Cum se face pastă de pătrunjel verde cu usturoi – mujdei cremos pentru fripturi, legume, paste, pește?

Ingrediente pentru mujdei cu pătrunjel verde

Am pregătit usturoiul decojit, cozile de ceapă verde tăiate mare și pătrunjelul verde (am avut 2 asemenea legături). Iarna puteți folosi o ceapă albă veche (medie). De la pătrunjel am folosit inclusiv tijele (nu doar frunzele) deoarece acestea sunt pline de gust și arome.

Mod de preparare mujdei sau pastă de pătrunjel verde cu usturoi, ceapă și ulei

Pentru a preparar acest mujdei cremos am apelat la un robot procesor cu cuțite. Puteți folosi și un blender clasic sau unul de mână. Am așezat în vasul acestuia usturoiul, pătrunjelul verde tocat mare (cu tot cu tije), cozile de ceapă verde și usturoiul. Am presărat un pic de sare și am turnat deasupra lor uleiul.

Am procesat totul timp de câteva secunde și am obținut o pastă cremoasă.



Am gustat-o de sare. Putem oricând ajusta asezonarea mujdeiului după gusturile proprii. Acum e momentul să punem zeama de lămâie – dacă urmează să folosim pasta pentru a marina cărnuri sau pentru a o servi împreună cu preparate din pește.

Păstrare și servire mujdei cremos cu pătrunjel verde sau pastă aromată

Cât de aromată și de gustoasă poate fi această pastă de pătrunjel!! Și cât de ușor și de rapid se prepară! Eu o păstrez în borcan închis pus la frigider și o folosesc în 2-3 zile de la preparare.

Cu ea putem face niște bruschette delicioase peste care putem rade parmezan.

Putem garnisi cu ea paste simple (de post) sau cu parmezan ras (de dulce).

Cu pasta de pătrunjel verde cu usturoi putem marina pulpe de pui, bucățele de carne de porc pentru frigărui sau felii de carne pentru fript la grătar sau la cuptor. Ungem carnea în strat subțire cu această cremă, o punem în pungi închise și o lăsăm la frigider 12-24 de ore.

Putem însoți preparate din pește cu acest mujdei cremos și acrișor – fie pește la cuptor, fie pește pane sau prăjit la grătar (somon, păstrăv, crap, doradă etc).



Niște morcovi gătiți la abur devin mult mai savuroși dacă sunt punctați la final cu acest mujdei cremos de usturoi cu pătrunjel verde – rețeta aici.

Am mai făcu în trecut și alte versiuni: o cremă picantă cu usturoi preparată pe bază de unt – vezi aici.

Precum și un unt aromatizat cu usturoi și ierburi – .

Cred că v-am făcut poftă cu această pastă de pătrunjel verde cu usturoi și că veți prepara acest mujdei cremos!

Aici găsiți mai multe rețete de sosuri, dressinguri, creme picante, marinade

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]