Paste carbonara
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Paste carbonara5 (1)

Simple, gustoase si gata de preparat in doar cateva minute, pastele carbonara raman cu siguranta o mancare pe care o poti prepara rapid si ideala atunci cand ai invitati. N-am mai incercat niciodata pana acum sa fac spaghete carbonara iar spre rusinea mea nici nu am gustat pana acum ceva vreme. Cu munca prin tara ma opresc in Slatina la un restaurant si impreuna cu colegii decidem sa comanda paste carbonara (doar unu si-a comandat niste pene cu hribi : ) ). Am asteptat vreo 30 de minute dupa ele insa a meritat asteptarea. Gustoase, dulci si sarate cu aroma de de fum de la bacon mmmmm au fost pe placul meu, poate ca as spune putin cam grele din cauza excesului de smantana.

Cum de bucatar ma stiu toti le arunc o provocare si ii invit pe toti la mine in weekend-ul urmator sa le arat eu proba de paste, ca la mama lor acasa in italia + ceva romesc ;). In reteta mea am evitat exact ce nu mi-a placut mie, am pus mai putina smantana, am folosit si putina apa in care au fiert pastele si uite asa mi-au iesit niste bunatati de paste de iti venea sa dai cu caciula dupa caini, …. ca sa nu mai zic ca am dat si la pachet ;).

Reteta este simpla, cunoscuta de toata lumea, insa sunt cateva mici trucuri pe care trebuie sa le cunosti astfel incat sa-ti iasa ceva nemaipomenit.

paste carbonara
Paste carbonara

Timp de pregatire: 5 minTimp de gatire: 10 minTimp Total: 15 minNumar portii: 6 portiiGrad de dificultate: mediu

Ingrediente paste carbonara

ingrediente paste carbonara
Ingrediente paste carbonara

Mod preparare paste carbonara:

I. Intr-o oala se pune apa la fiert cu o lingurita de sare. Cand apa incepe sa clocoteasca adugati tot pachetul de paste fara sa le rupeti, de la caldura pastele se vor inmuia si vor avea loc in oala. Se tin pe foc aprox 9 min.

paste la fiert
Paste la fiert

II. Intre timp usturoiul se toaca marunt si se caleste usor in tigaie cu o lingura de ulei de masline. Se adauga apoi bacon taiat bucatele si se prajeste pana devine usor crocant, apoi se trage de pe foc si se scurge de grasime pe un prosop de bucatarie.

bacon la prajit
Bacon la prajit

III. Dupa ce pastele au fiert se strecoara bine de apa, insa apa in care au fiert nu se arunca pentru ca o sa avem nevoie de ea astfel incercati sa o pastrati intr-un ibric. Pastele scurse se pun apoi in oala in care au fiert sa ramana calde. Smantana se amesteca cu galbensurile de la oua, (ATENTIE: doar galbenusurile), se bat bine dupa care se adauga cam 100-150 ml din apa in care au fiert pastele.

ou cu smantana
ou cu smantana

IV. Amestecul de oua smantana si apa de la paste se condimenteaza cu putin piper proaspat macinat si un praf de sare, dupa care se toarna peste pastele din oala.

adaugare smanatana si oua
Adaugare smanatana si oua

V. Se adauga apoi si baconul si se omogenizeaza bine astfel incat acesta sa se distribuie prin toate pastele. Pastele vor mai trage din zeama, asa ca nu le servii imediat, amesteca-le bine si daca mai e nevoie mai adauga din zeama in care au fiert.

adaugare bacon prajit
Adaugare bacon prajit

VI. Se servesc cu parmezan ras pe deasupra si piper proaspat macinat. Daca mai aveam adaugam si cateva frunze de patrunjel verde.



paste italiene
Paste italiene

Pofta buna !

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]