Paste cu ardei copt, usturoi și vinete caramelizate: vă prezint o creație culinară cu adevărat specială un adevărat deliciu! Aroma și savoarea se împletesc în această rețetă minunată, în care fiecare ingredient aduce contribuția sa subtilă, formând un tablou gustativ de excepție. Fulgii de Pecorino, branza italiană tare obținută din lapte de oaie, completează această experiență culinară cu o notă subtilă și rafinată.
M-am îndrăgostit de fiecare element al acestei rețete de paste cu ardei copt, usturoi si vinete caramelizate, fiecare având farmecul și gustul său unic.Gustul dulce și ușor afumat al ardeiului copt, combinat cu vinetele tăiate cuburi și stropite cu ulei de măsline, rumenite apoi în cuptor alături de cățeii întregi de usturoi, este pur și simplu o explozie de arome și texturi. Simplitatea acestor ingrediente a stârnit imediat curiozitatea mea, anticipând că vor forma un amestec gustos, dar rezultatul a depășit cu mult așteptările mele.
Vinetele coapte la tava sunt într-adevăr o surpriză pentru papilele gustative și pot fi servite cu succes ca garnitură alături de branza Halloumi prăjită sau grătar. Adaugând un mujdei de usturoi iute și parfumat, am obținut o combinație cu adevărat deosebită, atât ca gust, cât și ca aromă.
Această rețetă de paste cu ardei copt, usturoi si vinete caramelizate poate deveni o opțiune excelentă în cadrul Dietei Rina, mai ales în ziua dedicată carbohidraților (fără brânză!). De asemenea, este o alegere perfectă pentru orice zi în care doriți o masă gustoasă și sănătoasă, fără paste și brânză.
Descoperă și bucură-te de această rețetă minunată de paste cu ardei copt, usturoi și vinete caramelizate! Este un adevărat tribut adus toamnei și se poate spune că nu vei simți deloc lipsa cărnii în această experiență culinară savuroasă.
Paste cu ardei copt, usturoi și vinete caramelizate – o călătorie delicioasă în universul gusturilor fine și autentice!
Timpi de gătire pentru paste cu ardei copt, usturoi si vinete caramelizate
Timp de preparare: 20 minute
Timp de gatire: 60 minute
Timp Total: 1 ora 20 minute – Total: 80 minute
Ingrediente paste cu ardei copt, usturoi si vinete caramelizate:
Mod de preparare paste cu ardei copt, usturoi si vinete caramelizate
Am incins cuptorul la 200 C (treapta mare la cele cu gaz). Am spalat vanata si am taiat-o cuburi mari, cu tot cu coaja (cuburi cu latura de 3 cm – vor scadea la copt). Am sarat cuburile de vanata si le-am asezat sa scurs intr-o strecuratoare, ca sa-si mai lase din zeama amara.
Dupa 10 minute le-am stors usor intre palme si le-am asezat intr-o tava asternuta cu hartie de copt, puse pe un singur strat. Le-am picurat cu 2 linguri de ulei de masline si le-am piperat usor. Am asezat printre ele si cei 10 catei de usturoi intregi, cu coaja pe ei. Am scuturat cateva crengute de cimbru deasupra si am amestecat bine totul cu mana, ca sa fiu sigura ca toate bucatelele sunt bine unse si condimentate.
Am introdus tava in cuptorul incins la 200 C si am lasat-o acolo 50 de minute. Intre timp am pus apa la fiert pentru paste (cu putina sare) si am copt un ardei pe aragaz, pe un disc de metal perforat. Am intors ardeiul pe toate fetele pana s-a copt si apoi l-am asezat pentru 15 minute intr-un castron acoperit cu folie de plastic – ca sa transpire bine si sa se decojeasca usor. L-am decojit si l-am curatat de cotor si samburi. Am tocat rondele firele de ceapa verde (nu conteaza dimensiunile pentru ca sosul va fi mixat) si am maruntit 3 catei de usturoi.
Am ales o tigaie medie in care am pus la calit ceapa si usturoiul (intr-o lingura de ulei de masline) cu un praf de sare. Cand ceapa a devenit sticloasa (nu prajita) am adaugat in tigaie bucatelele de ardei copt precum si 2 rosii taiate felii.
Am continuat gatirea sosului alte 5 minute, pana si-au lasat si rosiile zeama. Este gata!
Ce arome sunt in tigaia asta!! Am condimentat suplimentar cu sare si piper (am gustat inainte) si am trecut la mixare. Am mutat legumele calite intr-un recipient potrivit si am maruntit totul cu mixerul de mana (merge si cu blender).
Ce crema fina si aromata! Intre timp am pus si pastele la fiert, conform instructiunilor de pe pachet (9-10 minute) si vad ca s-au rumenit si vinetele din cuptor. Bineinteles ca am ciugulit cateva imediat ce le-am scos, basca 2 catei de usturoi caramelizati. Data viitoare pun de 2 ori mai mult usturoi pentru ca s-a batut lumea pe ei. Sosul acesta este perfect pentru paste cu ardei copt.
Am scurs pastele de apa in care au fiert si le-am asezat intr-un castron pentru servit. Am turnat peste ele sosul mixat din ardei copt si le-am amestecat usor, astfel incat fiecare bucatica sa fie bine imbracata in sos. Cuburile de vinete si cateii de usturoi caramelizati i-am asezat intr-o mica salatiera – sa-si puna fiecare cat vrea, direct in farfurie.
Nu am vrut sa amestec vinetele cu pastele cu sos pentru ca s-ar fi inmuiat si era pacat de crustele crocante pe care le aveau. Am ras mare cativa fulgi de Pecorino si gata. La masa!
Cateii de usturoi caramelizati sunt dulci si parfumati, cremosi. Vinetele rumene si crocante la exterior, sosul de ardei copt fin si parfumat. Aceste paste cu ardei copt, usturoi si vinete caramelizate sunt o simfonie de arome si gusturi.
ePoftă bună!
De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.
Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.