Paste cu brânză dulce și smântână sau lapte la cuptor – budincă de tăieței
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Paste cu brânză dulce și smântână sau lapte la cuptor – budincă de tăieței0 (0)

Paste cu brânză dulce și smântână sau lapte la cuptor – budincă de tăieței. Rețeta de paste sau macaroane cu brânză la cuptor. Cum se face budinca de tăiței cu brânză la cuptor? Rețete cu paste. Rețete cu brânză de vaci.

Tare bune sunt aceste paste cu brânză la cuptor! Practic e o budincă de tăiței sau macaroane cu brânză de vaci, stafide, vanilie, coajă de lămâie și smântână sau lapte. Delicioasă! Se servește atât caldă cât și rece, a doua zi. Bineînțeles că cele mai „vânate” sunt porțiunile bine rumenite de la suprafață și de pe margini Pastele acestea coapte devin crocante pe alocuri și au o savoare deosebită.

Țin minte că în copilărie, o dată pe saptamana, bunica făcea musai paste la cuptor. Făcea fie Vargabeles, fie paste cu nucă si gem de caise (rețeta aici), fie aceste paste simple cu brânză și stafide. Vargabeles este o specialitate ardelenească care se face cu paste late, brânză de vaci (dulce), smântână, stafide și 2 foi de aluat foietaj sau mai multe straturi de foi subțiri de plăcintă (ștrudel) – (rețeta aici).

Tăiețeii lați erau făcuți, evident, în casă. O ajutam mereu pe bunica să facă tăieței de casă (rețeta aici), atât subțiri pentru supa de duminică cât și lați pentru deserturi sau mâncăruri sărate cu paste – de exemplu tradiționalii tăieței cu varză – rețeta aici.

Din aceste paste cu brânză dulce la cuptor nu lipsesc vanilia și coaja rasă de lămâie dar nici stafidele. Puteți însă să puneți și merișoare sau fructe confiate. Vă asigur că iese ceva foarte gustos! Pastele potrivite sunt atât cele lungi (tagliatelle, macaroane) dar și paste scurte (fusilli, farfalle, penne etc).

Din aceste cantități veți obține un vas de circa 30×18, înalt de circa 8-10 cm cu paste cu brânză dulce și smântână sau lapte la cuptor sau budincă de tăieței – adică circa 4 porții de fel principal sau 6 porții de desert.

Paste cu brânză dulce și smântână sau lapte la cuptor – budincă de tăieței

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp Total: 1 ora

Ingrediente:

Cum se fac aceste paste cu brânză dulce și smântână sau lapte la cuptor – budincă de tăieței?

Cum se fierb pastele pentru budincă?

Am pus o oală pe foc cu apă suficientă pentru a fierbe pastele. Am pus și o linguriță rasă de sare deoarece pastele sau macaroanele fierte în apă simplă nu au niciun  gust. Am fiert pastele conform indicațiilor de pe ambalaj. Ele trebuie sa fie al dente pentru că se mai gătesc și în cuptor.

Nu este nevoie de ulei pentru că pastele sunt de calitate. După fierbere pastele se scurg și nu se clătesc deloc cu apă. Ele vor ateriza direct în compoziția de brânză. Dăm drumul și la cuptor și îl setăm la 170°C cu ventilație (căldură sus + jos) respectiv treapta medie spre înaltă la cele cu gaz.

Cum se pregătește compoziția de brânză și smântână sau lapte pentru budincă de paste?

Am bătut ouăle intregi cu zahărul până am obținut o spumă consistentă.



Am adăugat și vanilia, coaja rasă de lămâie precum și laptele sau smântâna pentru frișcă.

În final am adăugat brânza dulce de vaci și stafidele. Brânza de vaci este cea din care se fac și papanașii. Ea poate fi preparată și în casă – vezi aici.

Cum se montează budinca de paste cu brânză la cuptor?

Am tapetat vasul cu unt și pesmet.

Am scurs și pastele și le-am adăugat direct în compoziția de brânză cu ouă și zahăr. După o ușoară amestecare am turnat totul în vasul tapetat.

Coacere paste sau macaroane cu brânză la cuptor

Cuptorul este deja încins la 170°C. Am introdus tava cu budinca de tăieței și am lăsat 25-30 minute pe functia sus+jos+ventilație sau treapta medie la cuptoarele pe gaz. Trebuie să se rumenească frumos deasupra.



Pastele cu brânză dulce și smântână sau lapte la cuptor trebuie să fie rumenite și dedesubt și deasupra. Ce aromate sunt!! Ce bine miroase a vanilie și a coajă de lămâie!

Servire paste cu brânză dulce și smântână sau lapte la cuptor – budincă de tăieței

Aceste paste cu brânză dulce se pot servi calde sau reci. Sunt pur și simplu delicioase!

Aceste paste cu brânză dulce și smântână sau lapte la cuptor pot fi atât un desert delicios cât și un fel principal după o supă mai consistentă.

Dacă sunteți amatori de preparate cu brânză dulce de vaci atunci vă recomand și rețeta de clătite la cuptor – vezi aici.

Sau budinca de cornuri sau pâine cu brânză dulce și stafide – vezi aici.



Merită să încerci și tu această rețetă de paste cu brânză dulce și smântână sau lapte la cuptor sau budincă de tăieței!

Aici găsiți mai multe rețete cu brânză de vaci.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]