Paste cu ciuperci și sos cremos de roșii cu parmezan
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Paste cu ciuperci și sos cremos de roșii cu parmezan0 (0)

Paste cu ciuperci și sos cremos de roșii cu parmezan. Paste rapide cu sos tomat, cu ciuperci, brânză și busuioc proaspăt. Cum se face sosul cremos de roșii? Rețeta simplă de paste scurte (scoici, farfalle, penne etc) cu sos. Paste vegetariene, fără carne.

Cred că aveți și voi zile aglomerate în care pentru gătit și mâncat nu mai rămâne decât o oră la dispoziție. Într-o astfel de zi am gătit și aceste delicioase paste cu ciuperci și sos cremos de roșii cu parmezan. Am folosit paste scurte (abissine rigate) dar puteti folosi și alte modele cum ar fi penne, farfalle, rigatoni, fusilli sau chiar paste lungi (spaghetti, linguine, tagliatelle sau macaroane).

Cu această rețetă ne putem așeza la masă în 20 de minute. Până fierb pastele este gata și sosul cremos, exact ca în rețeta de paste cu șuncă și sos cremos (rețeta aici).

Cum intru în bucătărie primul lucru este să pun la fiert o oala cu apă. Calculez circa 1 l de apă la 100 g paste și cca. 90-100 g paste de persIna – deoarece sosul acesta nu este foarte consistent. La sosurile „mai serioase” (gen ragu alla bolognese sau carbonara) se calculează 80-90 g de paste uscate/persoană.

Vă las rețeta pentru două porții de paste cu ciuperci și sos cremos de roșii cu parmezan.

Paste cu ciuperci și sos cremos de roșii cu parmezan

Timp de preparare: 10 minute



Timp de gatire: 15 minute

Timp Total: 25 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de paste cu ciuperci și sos cremos de roșii cu parmezan?

Cum se fierb pastele?

Am pus o oală pe foc cu apă suficientă pentru a fierbe pastele. Cu asta încep la sosurile simple și rapide. Calculez că durează 8-9-10 minute până fierbe apa apoi încă vreo 8-10 până fierb pastele (respect aici indicațiile de pe ambalaj).

În acest răstimp cu siguranță termin și sosul. Când fierbe apa adaug și o linguriță de sare pentru fiecare litru. Nu este nevoie de ulei pentru că pastele sunt de calitate. După fierbere pastele se scurg și nu se clătesc deloc cu apă. Ele vor ateriza direct în sos.

Trebuie sincronizați timpii astfel încât sosul să fie gata cu câteva momente înainte ca pastele să fie fierte.

Cum se pregătește sosul cremos de ciuperci și roșii cu parmezan?

Pentru sos am început cu ciupercile. Le-am clătit rapid și apoi le-am rumenit într-o crăticioară cu 1-2 linguri de ulei. Am lucrat la foc mare și am mișcat mult de tigaie pentru ca să nu se ardă.

Într-o tigaie am încins pasata de roșii împreună cu o lingură de ulei.



Am adăugat apoi și ciupercile rumenite și cățelul de usturoi tăiat in două. Puteți folosi și o singură tigaie, eu am lucrat simultan în două pentru că am avut foarte puțin timp la discpoziție.

Am condimentat sosul cu sare și piper.

Este momentul în care au fiert și pastele așa că am adăugat și parmezanul ras și am amestecat bine.

Am scurs repede pastele și le-am mutat direct în tigaia cu sos cremos de roșii cu parmezan. Am păstrat 1-2 polonice din apa în care au fiert pastele deoarece sunt utile pentru sos.

Am amestecat delicat pastele cu sosul și am potrivit consistența acestuia cu 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele. Gata!

Servire paste rapide cu roșii, ciuperci și parmezan

Am rupt câteva frunze proaspete de busuioc din grădină și le-am presărat peste farfuria cu paste.



Paste rapide și delicioase! Ne putem așeza la masă atât de repede!

Noi ne-am mai tăiat cu peelerul câțiva fulgi de parmezan deoarece suntem mari amatori de brânzeturi. Iată cum am făcut un prânz delicios de vară în doar 25 de minute!

Vă recomand și pastele cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi (rețeta aici).

Paste cu șuncă și sos cremos de smântână – rețeta aici.

Sau pastele cu piept de pui cu sos marinara (sos cremos de roșii) – rețeta aici.



Cred că v-am făcut poftă cu această rețetă rapidă de paste cu ciuperci și sos cremos de roșii cu parmezan și că o veți testa în curând

Aici găsiți mai multe rețete de paste

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]