Paste cu dovlecei, ciuperci si smantana
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Paste cu dovlecei, ciuperci si smantana0 (0)

Paste cu dovlecei, ciuperci si lamaie – le fac destul de des, mai ales cu dovlecei zucchini (care sunt mult mai cremosi si fragezi la consistenta). In general folosesc spaghetti la aceasta reteta iar in cazul de fata acestea au fost , oferite spre testare de Nutrient Solutions care ofera spre vanzare produse alimentare fabricate de renumita firma Dr. Schär. Este una dintre retetele participante la proiectul-concurs gazduit de Ruxandra de la Gourmandelle Lifestyle Blog.

Pastele fara gluten sunt special create pentru persoanele care sufera de boala celiaca si consituie o alternativa la pastele clasice. In cosul cu produse de test am gasit 3 pachete de paste fara gluten (penne, fusilli si spaghetti) si am decis sa le testez pe toate,  in 3 retete diferite.

Dovleceii clasici sau zucchini se gasesc si in extrasezon in supermarketuri. Chiar daca pretul celor de import este destul de piperat nu este nevoie de mai mult de o bucata medie (cca. 400g) pentru a prepara 3 portii de spaghetti cu zucchini si ciuperci. Am folosit ciuperci proaspete, champignon albe dar daca aveti la indemana ciuperci de padure (galbiori, hribi etc) nu ezitati sa le folositi la acesta reteta! Au un gust si o aroma deosebite.

Paste cu dovlecei, ciuperci si smantana

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 25 minute

Timp Total: 40 minute

Am pus apa cu sare la fiert pentru paste. Vreau sa fie gata deodata: sosul facut si pastele fierte.

Am inceput cu spalarea si taierea pe lung in doua a dovlecelului. Am pastrat coaja verde de la zucchini pentru ca este mult mai subtire decat cea a dovlecelului clasic. Am scobit cu o lingurita semintele din cele doua jumatati si am obtinut doua „barcute”. Cu un cutit cu lama mai lunga si ascutita am taiat pe lung fasii late de 1 cm.



Am spalat ciupercile si le-am taiat felii.

Am taiat rondele ceapa verde si am feliat cateii de usturoi. Bastoanele lungi de zucchini le-am portionat in bucati mai mici, lungi de cca. 5 cm.

Intr-o tigaie antiaderenta mai incapatoare (ca sa-mi incapa in ea la final si pastele fierte) am asezat ceapa verde si usturoiul impreuna cu o bucatica de unt si un praf de sare.

Le-am calit 3-4 minute la foc mediu pana cand ceapa s-a inmuiat usor si a devenit translucida. Am avut grija sa nu se rumeneasca. Am adaugat ciupercile taiate felii si am amestecat din nou. Ciupercile isi lasa apa in tigaie si incepe sa se formeze un sos impreuna cu untul topit.

Intre timp a inceput sa clocoteasca si apa cu sare si am pus pastele la fiert. Le-am gatit conform instructiunilor de pe pachet (10-12 minute). Am calit si ciupercile 8-10 minute, pana s-au inmuiat. Ultimele adaugate in tigaie sunt bastonasele de zucchini, care au timp de gatire scurt. Daca-i puneam mai repede s-ar fi dezintegrat.



Am lasat 5 minute dovleceii la gatit si am marit un pic flacara de sub tigaie. Am amestecat mereu cu o spatula, cu grija, intorcand bucatelele de legume din tigaie. Am testat o bucatica de zucchini si mi-a placut ca este gatit la exterior si putin crocant in mijloc. Exact cum doream! Am sarat si piperat bine amestecul si am turnat frisca pentru gatit. Ce bune sunt aceste paste cu dovlecei!

Am lasat sa dea 2-3 clocote si sa se lege un pic, nu mai mult de 3 minute. Gata! Pastele sunt fierte, legumele sunt gatite. Am ras coaja de lamaie peste tigaie, dupa ce-am stins focul sub ea. Ce aroma faina de vara! Lamaia le da o alta viata acestor paste cu dovlecei.

Am strecurat pastele fierte (am pastrat o ceasca de apa fierbinte in care au fiert) si le-am trantit in tigaia cu legume. Am turnat si ceasca de apa fierbinte ramasa de la fiert (cam 2 polonice). Ajuta la formarea sosului. Am amestecat foarte usor cu spatula ca sa nu rup pastele sau sa nu zdrobesc bastoanele de dovlecei. Am vrut ca spaghetti sa fie bine invaluite de sosul catifelat si aromat din tigaie. La masa! Parmezanul ras si-l presara fiecare direct in farfurie. Paste cu dovlecei, ciuperci si lamaie – rapide si gustoase.

A fost batalie pe pastele acestea cu zucchini, ciuperci, smantana, lamaie si parmezan.

Noua ne plac foarte mult si le facem destul de des. Va indemn sa le incercati macar o data!



Cititorii nostri au incercat reteta!

Aici gasiti mai multe retete fara gluten:

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]