Paste cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi – rețetă rapidă
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Paste cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi – rețetă rapidă5 (1)

Paste cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi – rețetă rapidă. Cum se fac cele mai bune paste cu pui? Rețeta simplă și rapidă de penne cu piept de pui, salată rucola și roșii cherry. Rețete de paste. Rețete cu piept de pui.

Sunt zile aglomerate în care pentru gătit și mâncat nu avem decât o oră la dispoziție. Într-o astfel de zi am gătit și aceste paste cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi. Am folosit paste scurte (penne) dar puteti folosi și alte modele cum ar fi farfalle, rigatoni, melcisori, fusilli sau chiar tagliatelle sau macaroane.

Cu această rețetă ne putem așeza la masă în 20 de minute. Până fierb pastele sunt gata și celălalte ingrediente, exact ca în rețeta de paste cu șuncă și sos cremos (rețeta aici), pieptul de pui cu sos marinara (rețeta aici) sau pastele cu ciuperci și sos de smântână (rețeta aici).

Cum intru în bucătărie primul lucru este să pun la fiert o oala cu apă. Calculez circa 1 l de apă la 100 g paste și cca. 90-100 g paste de persIna – deoarece sosul acesta nu este foarte consistent. La sosurile „mai serioase” (gen ragu alla bolognese sau carbonara) se calculează 80-90 g de paste uscate/persoană.

În locul pieptului de pui puteți alege pulpe dezosate sau piept de curcan. Dacă nu vă place rucola puteți folosi frunze fragede de baby spanac sau altă salată la alegere (valerianella de exemplu). Vă las rețeta pentru două porții de paste cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi.

Paste cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi – rețetă rapidă

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 15 minute

Timp Total: 25 minute

Ingrediente:

 

Cum se fac paste cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi – rețetă rapidă?

Cum se fierb pastele?

Am pus o oală pe foc cu apă suficientă pentru a fierbe pastele. Cu asta încep la sosurile simple și rapide. Calculez că durează 8-9-10 minute până fierbe apa apoi încă vreo 8-10 până fierb pastele (respect aici indicațiile de pe ambalaj). În acest răstimp cu siguranță termin și sosul. Când fierbe apa adaug și o linguriță de sare pentru fiecare litru. Nu este nevoie de ulei pentru că pastele sunt de calitate. După fierbere pastele se scurg și nu se clătesc deloc cu apă. Ele vor ateriza direct în sos.

Trebuie sincronizați timpii astfel încât sosul să fie gata cu câteva momente înainte ca pastele să fie fierte.

Cum se pregătește pieptul de pui cu roșii la tigaie pentru paste?

Pieptul de pui l-am tăiat cubulețe mici și uniforme, având laturile de circa 1,5 cm. Am încins uleiul într-o tigaie și, fără să o aglomerez, am rumenit bucățelele de piept de pui. Am lucrat rapid, pe foc mare, am așteptat până s-a rumenit pe o parte și abia apoi am întors bucățelele și pe alte părți. Am condimentat pe la jumătatea timpului carnea cu sare și piper proaspăt măcinat.

Între timp am spălat rucola și am lasat-o la scurs pe un ștergar de bucătărie. Am tăiat și roșiile felii. Am folosit roșii cherry și le-am tăiat in 6-8 felii. Puteți folosi și roșii obișnuite mai ales vara, în sezonul roșiilor. Puteți adăuga aici și ierburi aromatice proaspete (busuioc, oregano).

Am adăugat și rosiile în tigaie împreună cu cățelul de usturoi zdrobit și am amestecat ușor. Imediat au urmat pastele scoase direct din apa în care au fiert. Am mai adăugat 2-3 linguri din apa în care au fiert pastele.

Am luat imediat tigaia de pe foc (am lăsat doar 1 minut) și am lăsat-o 3-4 minute la răcorit. De-abia după acest răstimp am pus în ea și frunzele de rucola, amestecând totul cu grijă. Dacă tigaia e prea fierbinte rucola se va pleoști și noi ne dorim ca ea să rămână crocantă.

Pastele și pieptul de pui sunt calde, roșiile călduțe și salata rece. Perfect!

Servire paste cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi – rețetă rapidă

Aceste paste cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi sunt gata! Ce arome grozave au! Ne și putem așeza la masă. Cine dorește poate presăra deasupra și puțin parmezan ras fin sau fulgi.

Iată cât de simplu am pregătit un prânz rapid și gustos de vară!



Dacă sunteți amatori de paste rapide vă recomand și rețeta cu broccoli și sos cremos de smântână cu cașcaval – vezi aici.

Sau pe cea a pastelor cu creveți – vezi aici.

Sau pe cea de paste cu ciuperci și sos cremos de roșii cu parmezan – vezi aici.

Cred că v-am făcut poftă cu această rețetă rapidă de paste cu piept de pui, rucola, roșii și usturoi și că o veți testa în curând

Aici găsiți mai multe rețete de paste

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]