Paste cu pui și sos cremos de smântână cu roșii, ardei copți, usturoi și brânză – gratinate la cuptor
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Paste cu pui și sos cremos de smântână cu roșii, ardei copți, usturoi și brânză – gratinate la cuptor0 (0)

Paste cu pui și sos cremos de smântână cu roșii, ardei copți, usturoi și brânză – gratinate la cuptor. Rețeta de paste cu piept de pui și sos cremos de roșii cu smântână, ardei copt și parmezan. Rețete de paste cu carne de pasăre. Rețete de paste gratinate cu crustă de brânză (mozzarella, cașcaval etc).

De mult nu am mai făcut așa niște paste gustoase cum sunt acestea! Paste cu pui și sos cremos de smântână, roșii, usturoi, ardei copt și brânzeturi. Niciun element nu e la voia întâmplării iar gratinarea le conferă un plus de savoare.

Poate părea ciudată combinația roșii+smântână+usturoi dar vă asigur că este de vis! Sosul acesta cremos l-am făcut acum câțiva ani la niște chiftele de pui și toată lumea a fost super încântată de el! Rețeta lui o găsiți aici. De data aceasta am adăugat și câțiva ardei copți pe plită care au adus un plus de savoare întregului preparat.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 8 porții bune de paste cu pui și sos cremos. Puteți înjumătăți rețeta dacă doriți să faceți doar 4 porții. De obicei eu congelez jumătate din pastele gratinate, după ce s-au răcit bine.

Paste cu pui și sos cremos de smântână cu roșii, ardei copți, usturoi și brânză – gratinate la cuptor

Timp de preparare: 60 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp Total: 1 ora 30 minute



Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de paste cu pui și sos cremos de smântână cu roșii, ardei copți, usturoi și brânză – gratinate la cuptor?

Cum se marinează și prăjește carnea de pui pentru pastele gratinate cu sos cremos?

Am folosit file de piept de pui („mușchiuleț”) dar la fel de bine puteți alege pulpe dezosate Am condimentat carnea cu sare, piper, usturoi granulat și un pic de ardei iute uscat (fulgi de chili). Apoi am stropit-o cu 3 linguri de ulei și am amestecat totul bine. Am lăsat carnea la marinat 2 ore pe masa de lucru (în cutie cu capac) dar nu e greșit dacă o dați la frigider peste noapte. Nu uitați să o scoateți de la rece cu măcar 1 oră înainte de a o prăji!

Am încins o tigaie largă (fără ulei) și am prăjit în ea bucățile de pui marinate. Am lucrat la foc mare și le-am rumenit frumos pe ambele părți. Nu e musai ca puiul să fie complet gătit deoarece el se mai face și la cuptor.

Am decojit ardeii copți și i-am tăiat în bucăți potrivite. Dacă nu aveți ardei copți atunci îi înlocuiți cu o conservă de roșii. După răcorire am tăiat carnea de pui în cubulețe cu latura de cca. 1,5 cm.

Mod de preparare sos cremos cu roșii, ardei copți, usturoi și smântână

În aceeași tigaie în care am prăjit pieptul de pui am turnat conținutul unei conserve de roșii. Eu am avut „pelati” (roșii întregi decojite) pe care le-am pasat cu zdrobitorul de cartofi. Am turnat și o cană bună de apă caldă peste roșii și am adăugat sare precum și usturoiul zdrobit. Am pus tigaia la foc mediu și am așteptat ca sosul să ajungă la fierbere. Sosul va deglasa tigaia, adică va dezlipi toate micile fragmente rumenite rămase de la carnea de pui. Am fiert sosul de roșii cca. 15 minute la foc mic.

Apoi am adăugat în sos ardeii copți și cubulețele de piept de pui. Am mai lăsat totul pe foc 1 minut și gata! Am stins focul și am tras tigaia deoparte.



Am pus la fiert o oală mare (cca. 6 L) cu apă cu 2 linguri de sare. Când aceasta a dat în clocot am pus la fiert pastele. Am fiert pastele cu 2 minute mai puțin decât scria pe pachet deoarece ele se vor mai găti și la cuptor. Apoi le-am scurs într-o strecurătoare (fără să le clătesc!) și le-am transferat înapoi în oala în care au fiert. Păstrați o cană din apa în care au fiert pastele pentru că vom avea nevoie de ea mai târziu!

Am tocat niște pătrunjel verde și am pregatit brânza rasă (parmezan, grana, pecorino sau mix).

Am turnat sosul din tigaie peste pastele fierte și scurse din oală și le-am amestecat cu grijă. Am lăsat bucăți mai mari de ardei copt tocmai ca să se vadă printre aceste paste cu pui și sos cremos. Am adăugat smântâna groasă și parmezanul sau mixul de brânzeturi rase. Tot acum am pus și 1/2 din cana de apă rămasă de la fierberea pastelor pentru a obține un sos mai fluid.

Am amestecat cu grijă ca să nu strivesc pastele. Cât de faine sunt! Sosul cremos cu roșii, smântână, usturoi și ardei copt este fabulos! Ele pot fi servite și acum, exact așa cum sunt. Eu am decis să le gratinez la cuptor.

Montare, coacere și gratinare paste cu piept de pui și sos cremos de roșii cu smântână, ardei copți, parmezan și usturoi

Am pus cuptorul la încins la 180 C cu ventilație (căldură sus+jos). Am uns cu unt moale o formă termorezistentă încăpătoare (a mea are 25x20x7 cm) și am turnat în ea aceste paste cu pui și sos cremos.



Am dat forma cu paste la cuptor pentru 20 de minute la 180 C.

Am scos forma și am presărat pastele din abundență cu mozzarella rasă. Puteți folosi și un cașcaval de calitate sau alte brânzeturi care se topesc frumos: Gouda, Emmentaler, Maasdan, Tilsit sau trapist.

Am dat tava din nou la cuptor și am gratinat pastele timp de 10 minute, tot la 180 C. Ideea e ca ele să facă o crustă frumos rumenită. Gata! Ce arome fabuloase am în bucătărie! Miroase a brânză gratinată, a ardei copți și a usturoi.

Servire paste cu pui și sos cremos de smântână cu roșii, ardei copți, usturoi și brânză – gratinate la cuptor

Aceste paste cu pui și sos cremos de roșii cu smântână, usturoi, ardei copt și brânză se servesc fierbinți, imediat ce-au fost scoase din cuptor. Crusta de mozzarella gratinată este fantastică și se întinde în fire lungi atunci când scoatem pastele cu spatula din formă.

Atât de gustoase sunt aceste paste cu piept de pui… de nu vă pot povesti! Smântâna dă cremozitate sosului iar aromele lui sunt conferite de usturoi și de ardeii copți. Roșiile conferă o aciditate plăcută întregului preparat iar bucățelele de carne rumenită sunt extra gustoase și fragede.



Uitați aici cam cum se prezintă această „nebunie”! Cum să nu fie bune?

Ziceam mai sus că obișnuiesc să congelez o parte din aceste paste cu pui și sos cremos, după ce le-am gratinat și le-am lăsat la răcit. Le pun în cutii cu capac și le dau la congelator. Când am poftă de paste le scot la dezghețat în frigider și le reîncălzesc a doua zi la microunde sau la cuptor (în formă termorezistentă mai mică).

La fel procedez și cu lasagna bolognese – rețeta aici. Fac mereu porție dublă ca să pot congela jumătate din ea.

Dacă sunteți amatori de paste la cuptor atunci vă recomand și rețeta de macaroane cu sos cremos și 4 feluri de brânză (quattro formaggi) – vezi aici.

Sau rețeta de cannelloni cu spanac și ricotta – rețeta aici.



Aici găsiți mai multe rețete de paste clasice sau la cuptor.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]