Paste cu roșii și parmezan rețeta simplă de pasta al pomodoro
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Paste cu roșii și parmezan rețeta simplă de pasta al pomodoro0 (0)

Paste cu roșii și parmezan rețeta simplă de pasta al pomodoro. Paste scurte sau spaghete învăluite de un sos din roșii cherry și passata, bine aromatizată cu usturoi și busuioc proaspăt. Paste simple vegetariene adecvate pentru un prânz lejer de vară.

Mai nou trebuie să fac măcar odata pe saptamană paste cu roșii și parmezan (in italiană pasta al pomodoro). Motivul? Juniorul meu e ahtiat după ele. Pastele sunt oricum în topul preferințelor lui dar aceste paste i-au picat cu tronc din prima și de atunci le tot facem. Este o varianta super rapidă de a avea un prânz bun și de calitate în doar 30 de minute.

Pastele pot fi scurte (penne, fusilli, farfalle etc) sau lungi (spaghetti, linguine etc). Roșiile folosite de mine au fost cherry dar vara puteți alege roșii faine de grădină, coapte și zemoase. În plus e nevoie de passata de roșii (suc gros) pe care noi îl preparăm acasă – rețeta aici. Dacă nu aveți așa ceva atunci apelați la passata din comerț.

Din cantitățile de mai jos rezultă 2 porții de paste cu roșii și parmezan dar puteți multiplica ingredientele în funcție de nevoi.

Paste cu roșii și parmezan rețeta simplă de pasta al pomodoro

Timp de preparare: 10 minute

Timp de gatire: 10 minute

Timp Total: 20 minute

Ingrediente:

 

Cum se face rețeta de paste cu roșii și parmezan sau pasta al pomodoro?

Cum se fierb pastele?

Pastele se fierb conform instrucțiunilor de pe ambalaj. Într-o oală suficient de mare se pune cam 1 l de apă și 1/2 linguriță de sare la fiecare 100 g paste. Așteptăm până fierbe. Eu am folosit paste scurte (fusilli), dar puteți folosi și spaghetti sau tagliatelle. Nouă (a se înțelege juniorului) îi plac pastele scurte, în top aflându-se acești fusilli. Dacă sunteți vegani sau țineți post atunci alegeți paste fără oua. Când apa clocotește punem la fiert pastele și le lăsăm cu 1 minut mai puțin decât scrie pe pachet.

Între timp spălăm roșiile cherry. Am avut vreo 4-5 soiuri de roșii: roșii mini Roma, roșii carbon, mini Roma galbene și portocalii…culori minunate.

Cum se prepară sosul din roșii cherry pentru paste?

Lucrăm în paralel. Până fierbe apa și apoi pastele ne ocupăm de sos. Totul va fi gata in acelasi timp. Nu vom avea nici sos reîncalzit și nici paste sleite. Într-o tigaie se încinge uleiul de măsline, se adaugă busuiocul și cățelul de usturoi zdrobit. Se amestecă 1-2 minute în tigaie. Usturoiul nu trebuie să se prăjească sau rumenească!

Tăiem roșiile in 2 sau în 4 (în funcție de dimensiuni).

Aruncăm roșiile tăiate în tigaie și amestecăm delicat.

Dupa 1 minut scoatem usturoiul și adăugăm passata de roșii.

Se mai trage un pic sosul prin tigaie, se sărează ușor și gata. Au trecut 7 din cele 8 minute de fierbere ale pastele așa că le scoatem direct în tigaie.

Lăsăm pastele încă 2 minute în tigaie ca să se împrietenească cu sosul. Gata!

Servire paste cu roșii și parmezan rețeta simplă de pasta al pomodoro

După preferințe se presară cu parmezan ras și se garnisesc cu frunze proaspete de busuioc. Aceste paste cu roșii și parmezan arată grozav și sunt extra gustoase! Aromele de busuioc și usturoi completează acest tablou minunat de vară.



Iată cum se poate prepara rapid un prânz lejer pentru zilele toride de vară.

Dacă sunteți amatori de paste cu roșii atunci vă recomand și rețeta de penne all’arrabbiata (picante) – vezi aici.

Sau rețeta de paste cu ciuperci, roșii și parmezan – vezi aici.

Sau paste cu bacon și sos de roșii – vezi aici.

Aici găsiți mai multe rețete de paste.



Si o melodie de prin tabăra de la Valea Leșului din 1984. Nimic nu intelegeam pe atunci din text dar cântam cu toții voioși. Era pe atunci varianta originală cântată de Schrott nach 8 nu această variantă „explicată”…

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]