Paste cu ton
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Paste cu ton0 (0)

Paste cu ton, usor de preparat si foarte gustoase. Recurg la aceasta reteta atunci cand cei din familie se satura de mancarurile obisnuite romanesti si vor ceva mai deosebit. Este foarte important la aceasta reteta sa folosit unt de calitate si ton bucati, nu va iesi la fel de gustoasa daca foliti ton maruntit.

Am mai preparat inainte acesta reteta insa in loc de parmezan am folosit cascaval si nu prea am fost uimit de gustul acestor paste cu ton, insa acum am observat ca parmezanul conteaza 40% din reteta, intregeste gustul usturoiului si tonului.

In loc de 200 de grame de unt puteti sa folositi doar 100 de grame de unt pentru calit si 100 de grame de smantana grasa pentru a realiza la final un sos care sa lege pastele, mie mi-a placut mai mult decat cu unt, dar fiecare cu gustul lui.

* Nu fac reclama pastelor barilla, insa orice am utilizat de la aceasta firma a fost super bune.

paste cu ton

paste cu peste

Ingrediente paste cu ton:

ingrediente paste cu ton

Mod preparare paste cu ton:

Pastele se pun la fiert in apa clocotita cu cele doua lingurite de sare.

paste la fiert

Se lasa la fiert in apa clocotita aproximativ 8-10 min.



paste la fierbere

Se scot si se lasa la scurs.

paste la scurs

Usturoiul se curat si se piseaza cu lama cuitului, apoi se toaca marunt.

usturoi zdrobit

Intr-o tigaie se pune 100 gr de unt la topit. (jumatate din cantitea de unt)

unt

Se caleste la foc mic usturoiul pana prinde o culoare aurier.

usturoi la calit

Se condimenteaza cu piper, busuioc si boia de ardei dulce



condimentare paste cu ton

Se adauga tonul din conserve scurs de zeama.

adaugare ton

Se amesteca bine si se tine pe foc aproximativ 2-3 minute pana intra in ton aroma de usturoi.  Se adauga si restul de unt si se mai tine pe foc inca 2-3 minute. Se pun apoi pastele in tigaie peste ton.

adaugare paste peste ton

aproape gata

Gata reteta, pastele cu ton se servesc cu parmezan ras pe deasupra, busuioc verde si un pahar de vin alb.

paste cu ton si parmezan

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]