Paste simple cu bacon, usturoi și parmezan – rețeta rapidă. Rețetă de paste cu afumătură, busuioc și brânză rasă. Paste gustoase cu kaiser, costiță sau bacon. Rețete de paste.
Juniorul este mare amator de paste asa că le gătim de doua ori pe săptămână. Spun „gătim” pentru că el mă ajută mereu, dacă nu cu preparatul, măcar cu ideea. Momentan pastele lui preferate sunt pastele Alfredo – rețeta aici.
Azi și-a conceput niște paste simple „pe același calapod”, adăugând doar bacon, busuioc și un strop de usturoi. Așa s-au născut aceste paste simple cu bacon, usturoi și parmezan.
Noi am folosit tot fettuccine, dar puteți folosi orice fel de paste aveți la îndemână. Afumătura poate fi bacon, kaiser, costiță afumată, ciolan afumat etc. Brânza rasă poate fi parmezan, pecorino sau altă brânză tare (nu telemea).
Din aceste cantități rezultă 2 porții de paste simple cu bacon, usturoi și parmezan.
Paste simple cu bacon, usturoi și parmezan – rețeta rapidă
Timp de preparare: 30 minute
Timp de gatire: 10 minute
Timp Total: 40 minute
Ingrediente:
Cum se fac paste simple cu bacon, usturoi și parmezan – rețeta rapidă?
Ingrediente pentru paste cu kaiser, bacon sau costiță afumată, parmezan, usturoi și busuioc
Am pus o oala pe foc în care vor fierbe pastele. La fiecare 100 g de paste uscate calculez 1 L de apă și 1 linguriță de sare.
Pentru aceste paste simple cu bacon am folosit fettucine uscate dar puteți alege tagliatelle, linguine, spaghetti sau chiar și paste scurte (penne, fusilli etc). Le-am fiert cu 1 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj.
Între timp m-am ocupat de sos. Sosul trebuie să fie gata înaintea pastelor. Am tăiat kaiserul cubulețe. Eu am folosit kaiser de casă, mezel natural preparat și afumat de noi – rețeta aici.
Pentru ierburi aromatice am întotdeauna frunze proaspete în geam sau pe terasa. Am rupt câteva frunzulițe de busuioc proaspăt din ghiveci. Iarna folosim busuioc uscat.
Mod de preparare paste cu bacon, usturoi, busuioc proaspăt și parmezan
Am ales o tigaie adâncă în care am călit foarte puțin baconul (fără ulei). Grăsimea lui topită este suficientă. Am pus și 5-6 frunzulițe de busuioc rupte.
Totul a durat 1 minut. Baconul trebuie să sfârâie dar să nu se ardă. Am adăugat 1/2 de cățel de usturoi zdrobit fin și am amestecat. Nu am pus mai mult usturoi deoarece este suficentă „o idee” de aromă.
Am pus pastele fierte (scurse) peste bacon. Am păstrat 1 ceașcă din apa în care au fiert pastele.
Peste paste am pus parmezanul ras și un cubuleț de unt.
Am mai adăugat circa 100 ml din apa în care au fiert pastele. Am amestecat lejer pastele la foc mediu până s-a absorbit lichidul din tigaie.
Servire paste simple cu bacon, usturoi și parmezan – rețeta rapidă
Aceste paste simple cu bacon, usturoi și parmezan se servesc fierbinți, imediat ce-au fost făcute. În mod tradițional pastele italiene nu înoată în sos ci sosul este absorbit de ele!
Cine dorește își presară suplimentar parmezan ras. Eu am decorat farfuriile cu frunzulițe de salată mixtă (de la pungă). Iată o rețetă rapidă și delicioasă de paste simple cu bacon, usturoi, busuioc și parmezan! Vă asigur că s-au lins farfuriile
Dacă sunteți amatori de rețete rapide de paste simple atunci vă las și clasica AOP (aglio, olio e peperoncino) – vezi aici.
Sau rețeta de penne all’ arrabbiata cu roșii, usturoi și ardei iute – vezi aici.
Cred că v-am făcut poftă cu această rețetă rapidă de paste simple cu bacon, usturoi și parmezan și că le veți prepara în curând!
Aici găsiți mai multe rețete de paste clasice sau moderne, la cuptor etc.