Paste simple cu bacon, usturoi și parmezan – rețeta rapidă
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Paste simple cu bacon, usturoi și parmezan – rețeta rapidă5 (1)

Paste simple cu bacon, usturoi și parmezan – rețeta rapidă. Rețetă de paste cu afumătură, busuioc și brânză rasă. Paste gustoase cu kaiser, costiță sau bacon. Rețete de paste.

Juniorul este mare amator de paste asa că le gătim de doua ori pe săptămână. Spun „gătim” pentru că el mă ajută mereu, dacă nu cu preparatul, măcar cu ideea. Momentan pastele lui preferate sunt pastele Alfredo – rețeta aici.

Azi și-a conceput niște paste simple „pe același calapod”, adăugând doar bacon, busuioc și un strop de usturoi. Așa s-au născut aceste paste simple cu bacon, usturoi și parmezan.

Noi am folosit tot fettuccine, dar puteți folosi orice fel de paste aveți la îndemână. Afumătura poate fi bacon, kaiser, costiță afumată, ciolan afumat etc. Brânza rasă poate fi parmezan, pecorino sau altă brânză tare (nu telemea).

Din aceste cantități rezultă 2 porții de paste simple cu bacon, usturoi și parmezan.

Paste simple cu bacon, usturoi și parmezan – rețeta rapidă

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 10 minute

Timp Total: 40 minute



Ingrediente:

 

Cum se fac paste simple cu bacon, usturoi și parmezan – rețeta rapidă?

Ingrediente pentru paste cu kaiser, bacon sau costiță afumată, parmezan, usturoi și busuioc

Am pus o oala pe foc în care vor fierbe pastele. La fiecare 100 g de paste uscate calculez 1 L de apă și 1 linguriță de sare.

Pentru aceste paste simple cu bacon am folosit fettucine uscate dar puteți alege tagliatelle, linguine, spaghetti sau chiar și paste scurte (penne, fusilli etc). Le-am fiert cu 1 minute mai puțin decât scrie pe ambalaj.

Între timp m-am ocupat de sos. Sosul trebuie să fie gata înaintea pastelor. Am tăiat kaiserul cubulețe. Eu am folosit kaiser de casă, mezel natural preparat și afumat de noi – rețeta aici.

Pentru ierburi aromatice am întotdeauna frunze proaspete în geam sau pe terasa. Am rupt câteva frunzulițe de busuioc proaspăt din ghiveci. Iarna folosim busuioc uscat.

Mod de preparare paste cu bacon, usturoi, busuioc proaspăt și parmezan

Am ales o tigaie adâncă în care am călit foarte puțin baconul (fără ulei). Grăsimea lui topită este suficientă. Am pus și 5-6 frunzulițe de busuioc rupte.



Totul a durat 1 minut. Baconul trebuie să sfârâie dar să nu se ardă. Am adăugat 1/2 de cățel de usturoi zdrobit fin și am amestecat. Nu am pus mai mult usturoi deoarece este suficentă „o idee” de aromă.

Am pus pastele fierte (scurse) peste bacon. Am păstrat 1 ceașcă din apa în care au fiert pastele.

Peste paste am pus parmezanul ras și un cubuleț de unt.

Am mai adăugat circa 100 ml din apa în care au fiert pastele. Am amestecat lejer pastele la foc mediu până s-a absorbit lichidul din tigaie.

Servire paste simple cu bacon, usturoi și parmezan – rețeta rapidă

Aceste paste simple cu bacon, usturoi și parmezan se servesc fierbinți, imediat ce-au fost făcute. În mod tradițional pastele italiene nu înoată în sos ci sosul este absorbit de ele!



Cine dorește își presară suplimentar parmezan ras. Eu am decorat farfuriile cu frunzulițe de salată mixtă (de la pungă). Iată o rețetă rapidă și delicioasă de paste simple cu bacon, usturoi, busuioc și parmezan! Vă asigur că s-au lins farfuriile

Dacă sunteți amatori de rețete rapide de paste simple atunci vă las și clasica AOP (aglio, olio e peperoncino) – vezi aici.

Sau rețeta de penne all’ arrabbiata cu roșii, usturoi și ardei iute – vezi aici.

Cred că v-am făcut poftă cu această rețetă rapidă de paste simple cu bacon, usturoi și parmezan și că le veți prepara în curând!

Aici găsiți mai multe rețete de paste clasice sau moderne, la cuptor etc.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]