Ai spune ca e foarte simplu sa prepari un un peste bun la cuptor, insa este oare asa? Am vazut multe retete pe net si in tot felul de reviste insa testate nu pot sa spun ca au avut un rezultat nemaipomenit. Reteta de mai jos de pastrav la cuptor e o inventie proprie, ingredientele sunt cunoscute de toata lumea insa modul in care se realizeaza, condimentele utilizate si cateva mici trucuri fac din acesta reteta o reteta de Master Chef.
Pentru ca pestele din ziua de astazi este in proprtie de 70% din acvacultura si este crescut cu tot felul de graunte, gustul nu mai este acelasi cu cel din salbaticie, astfel necesita cateva condimente pentru atenuarea gustului. Am folosit patrunjel si cimbru pentru aroma, vin si unt pentru un gust mai deosebit. Pastravul este un peste uscat si nu se impaca bine cu uleiul de masline sau floarea soarelui insa merge de minune cu unt. Este foarte important ca in momentul coacerii la cuptor sa ungeti pestele cu amestecul din vin si ulei din tava sa nu se usuce sau sa se arda pielea.
Legumele de langa sunt ceva ce toata lumea are in camara, cartofi, morcovi, cepa si ardei. Acum sincer ardeiul l-am adaugat pentru culoare insa baza de garnitura la aceasta reteta ramane cartoful, morcovul si ceapa rosie coapta. Ardeiul iute pus nu e prea iute :), insa da o aroma legumelor si sfatul meu sa incercati, eu in ultima perioada testez cam orice mancare cu ardei iute si vad ca merge de minune.
Pastravul cu legume la cuptor este o reteta pe care puteti sa o pregatiti de Paste, Craciun sau Revelion si de ce nu in orice zi de duminica. E o mancare nobila, usor de prepaparat chiar si de gospodine fara experienta cu un rezultat uimitor si multe aprecieri din partea celor care vor gusta din aceasta. Va recomand sa incercati aceasta minunata reteta de pastrav la cuptor si sa urmati fiecare pas asa cum este prezentat mai jos. Recomand a se consuma alaturi de un pahar de vin alb, demidulce !!!
Ingrediente pastrav la cuptor:
Mod preparare pastrav la cuptor: