Pateuri cu cartofi, șuncă sau bacon și brânză – rețeta de trigoane rapide din foi subțiri de plăcintă
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Pateuri cu cartofi, șuncă sau bacon și brânză – rețeta de trigoane rapide din foi subțiri de plăcintă5 (1)

Pateuri cu cartofi, șuncă sau bacon și brânză – rețeta de trigoane rapide din foi subțiri de plăcintă. Triunghiuri crocante cu umplutură de piure de cartofi cu mozzarella, Emmentaler și bucățele de bacon rumenit. Patiserie sărată rapidă cu brânză, șuncă și cartofi fierți. 

Am avut, la frigider, niște piure de cartofi rămas din ziua anterioară și am decis să-l reciclez cumva. Mi-a venit ideea acestor pateuri cu cartofi, șuncă afumată și brânză, adică niște trigoane din foi subțiri de plăcintă (din comerț). O gustare caldă sau rece care se prepară rapid și este extrem de gustoasă! Umplutura cremoasă din piure de cartofi conține mici bucățele de bacon rumenit dar și 3 brânzeturi faine: mozzarella, Emmentaler (șvaițer) și un pic de parmezan ras. De vis!

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 12-14 pateuri cu cartofi, șuncă sau bacon și brânză (în funcțu de numărul de foi subțiri din pachet). Trigoanele sunt mari: au 2 laturi de cca. 18 cm (catetele) și cca. 25 cm latura mare (ipotenuza).

Pateuri cu cartofi, șuncă sau bacon și brânză – rețeta de trigoane rapide din foi subțiri de plăcintă

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp Total: 1 ora

Ingrediente:

 

Cum se fac aceste pateuri cu cartofi, șuncă sau bacon și brânză – rețeta de trigoane rapide din foi subțiri de plăcintă?

Ingrediente pentru pateuri triunghiulare cu piure de cartofi, mozzarella, emmentaler, parmezan și bacon rumenit

Iată ingredientele folosite de mine la aceste pateuri triunghiulare cu cartofi: piure de cartofi (rece, din frigider), bacon, Emmentaler (șvaițer), mozzarella rasă, parmezan ras fin și ouă (2 pentru umplutură și 1 pentru uns pateurile). În plus am pregătit foile subțiri și untul pe care urmează să-l topesc.



Cum se face umplutura cremoasă din piure rece de cartofi?

Într-un bol încăpător am pus piureul rece de cartofi, mozzarella, parmezanul ras fin, un pic de verdeață (am completat ulterior cu mai mult pătrunjel verde) și 2 ouă. Am amestecat totul cu lingura.

Am tăiat șvaițerul și baconul în bucățele mici (cuburi de 1-1,5 cm). Pentru extra savoare am decis să rumenesc un pic baconul într-o tigaie cu 1 linguriță de ulei.

Am adăugat Emmentalerul și baconul rumenit peste compoziția de cartofi. Am suplimentat verdeața.

Am amestecat totul cu lingura și am gustat de sare. Piper nu am pus pentru că nu mi se pare că merge în această combinație.

Umplerea și plierea pateurilor din foi subțiri de plăcintă cu umplutură de cartofi cu bacon și brânză

Într-un pachet de 400 g sunt între 12-15 foi subțiri. Pentru fiecare pateu cu cartofi am folosit câte o foaie, așa că le-am numărat, de la bun început, ca să știu cum să împart umplutura. Eu am avut 14 foi în pachet. Am topit untul și mi-am pregătit pensula. Am întors foile pe lung, pe masa de lucru (tot teancul). Am uns jumătate din prima foaie cu unt topit (vedeți partea din stânga, de sus până jos). Apoi am adus partea din dreapta peste partea unsă.



Am obținut o fâșie lungă de aluat cu 2 straturi, unse cu unt între ele. La baza fâșiei am pus o lingură bună din umplutura de piure de cartofi. Am pliat colțul stâng (jos) peste umplutură și apoi am pliat pateul în sus, așa cum se vede în poze. Treaba merge foarte repede!

În acest stadiu am uns pateul cu un pic de unt topit. Apoi am pliat mai departe până s-a terminat fâșia de aluat. Marginea rămasă am înfășurat-o în jurul trigonului obținut.

Vedeți aici un video scurt cu tehnica de pliere.

Gata primul pateu! Am continuat similar cu restul foilor. Puteți congela o parte din pateurile umplute cu cartofi și le coaceți altă dată. Ele se scot de la congelator cu măcar 1 oră înainte de coacere.

Am pus cuptorul la preîncins la 175 C cu ventilație (căldură sus+jos) respectiv treapta medie la cele pe gaz.

Coacere pateuri triunghiulare cu cartofi, șuncă și brânzeturi

În total am obținut 14 pateuri cu cartofi, bacon și brânzeturi pe care le-am aranjat în 2 tăvi mari, așternute cu hârtie de copt. Am bătut un ou cu un pic de sare și am uns cu el trigoanele, apoi le-am presărat cu chimen (sau cu susan, mac etc).



Am introdus prima tavă cu pateuri cu cartofi în cuptorul preîncins și le-am copt cca. 30 de minute la 175 C sau până ce se rumenesc frumos. La mijlocul timpului de coacere se poate întoarce tava cu trigoane, pentru o rumenire uniformă. Faine au ieșit! În bucătărie miroase grozav de bine!

Am continuat similar cu coacerea celei de-a doua tăvi cu pateuri cu cartofi. Dacă le coaceți simultan atunci va trebui prelungit timpul de coacere și vor trebui rotate tăvile între ele (sus-jos).

Servire Pateuri cu cartofi, șuncă sau bacon și brânză – rețeta de trigoane rapide din foi subțiri de plăcintă

Am scos imediat pateurile fierbinți din tavă și le-am aranjat pe grilaje de bucătărie care să permită circularea aerului. Altfel foile crocante se înmoaie de la condensul creat. Vai, nu mai avem răbdare și vrem să le gustăm!

Am tăiat un trigon și am admirat umplutura cremoasă de piure de cartofi cu bacon rumenit și mozzarella, Emmentaler și parmezan. Faine pateuri am făcut!

Au crustă extra crocantă și umplutură fină și aromată! Aceste pateuri cu cartofi sunt gustoase atât calde cât și reci, a doua zi. Merg tare bine cu bere rece, în cadrul serilor petrecute cu prietenii sau cu familia.



Vă recomand și pateurile cu carne și ceapă, din aluat foietaj – rețeta aici.

Sau trigoanele cu ciuperci cu șuncă, tot din foietaj – rețeta aici.

Aici găsiți mai multe rețete de pateuri din foietaj sau din foi de plăcintă

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]