Penne carbonara
5 (1)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Penne carbonara

In Italia se spune ca Penne carbonara ar fi una dintre cele mai rapide retete de mancare gustoasa. Este gata cam in max 10-15 minute asa ca din punctul meu de vedere este ideala atunci cand vrei sa prepari ceva repede si care sa-i uimeasca pe toti de la masa. Daca pana acum am incercat cu paste (spaghetti) acum le-a venit si randul pennelor sa le preparam in modul cabonara.

pene carbonara
Penne carbonara

Ca de obicei bacon de calitate si parmezanul sunt obligatorii, insa din ce am observat pentru gustul nostru asa cum preparam noi carbonara ingredientul cel mai important este smantana. Trebuie sa fie neaparata cu cel putin 20% grasime, altfel nu are gustul acela dulce si pastele nu ies asa cremoase.

Am incercat din auzite pe ici pe colo de la prieteni care au fost prin Italia ca ar fi bine sa pui oulele intregi …. nu merg, nu ies bune, ca ar fi bine sa pui in smantana parmezan ras … mmm nici asta nu a mers, in principiu ca sa faci niste pene carbonara bune trebuie sa ramai la reteta de baza si sa te joci doar din condimente.

pene italiene
Penne italiene

Timp de pregatire: 5 minTimp de gatire: 10 minTimp Total: 15 minNumar portii: 2 portiiGrad de dificultate: usor

Ingrediente penne carbonara:

Mod preparare penne carbonara:

I. Penele se pune la fiert in apa clocotita cu un praf de sare si se se tin pe foc aprox 10-12 minute.II. Intre timp baconul se taie bucatele si se pune la calit in putin ulei de masline pana se rumeneste frumos, apoi se opreste focul si se da tigaia deoparte pana cand penele sunt fierte.III. Intr-un bol se pun galbenusurile de la oua cu smantana, sare si piper si se amesteca bine pana se omogenizeaza. Sare si piper puneti dupa gustul fiecaruia.VI. Cand panele au fiert se strecoara bine de apa, insa apa in care au fiert tineti-o deoparte.V. Se pune tigaia din nou pe foc pana se incalzeste baconul, spoi se adauga usturoiul zdrobit cu lama cutitului. Se amesteca bine, dupa care se pune si pastele, amestecand energic sa nu se prinda.VI. Se opreste focul si se toarna usor amestecul de smantana si oua.VII. Se adauga cam 1-2 cescute de apa din care au fiert pastele.VIII. Penele carbonara se servesc cu parmezan ras pe deasupra, un strop de ulei de masline si putina verdeata (patrunjel)

spaghetti carbonara
Spaghetti carbonara
reteta penne carbonara
Reteta penne carbonara

ePofta buna!

Votează această rețetă
[Total votanți: 1 Nota medie: 5]