Peste la cuptor
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Peste la cuptor0 (0)

Cum sunt pescar e normal sa-mi placa si retetele cu peste nu? Daca ultima reteta de peste la cuptor a fost copiata de foarte multe site-uri fara sa-mi ceara acordul (poate ca este foarte buna 😉 ) m-am gandit sa vin cu o reteta noua, sa vedem ce se intampla cu aceasta, cine si-o mai insuseste :).

In principiu pentru fripturile de peste folosesc predominant pastrav si asta pentru ca se prepara usor, nu are oase iar carnea este foarte dulce. Reteta merge si cu crap, biban, somn, stiuca, dorada insa parerea mea ca cel mai bine e sa folositi tot pastrav.

Poate ati spune ca e un fel de plachie, insa nu se aseamana deloc, pestele si garnitura sunt preparate separata si doar spre final acestea se intalnesc combinandu-si perfect aromele.

peste la cuptor
Peste la cuptor

Timp de pregatire: 15 minTimp de gatire: 120minTimp Total: 135 minNumar portii: 4 portiiGrad de dificultate: mediu

Ingrediente Peste la Cuptor:

ingrediente peste la cuptor
Ingrediente peste la cuptor

Mod de preparare Peste la cuptor:

I. Intr-o tava se pune hartie de copt, se stropeste cu ulei de masline, sar si piper si se aseaza pestele. Pe deasupra pestele se mai stropeste cu putin ulei de masline si se asezoneaza cu sare si cateva boabe de piper, inclusiv prin burta acestua. Se da apoi la cuptorul incalzit la 180 de grade iar cam la 20-30 minute se scoate si se intaorce si pe cealalta parte ca se prajeasca frumos si sa prinda o crusta aurie.

peste asezonat gata de cuptor
Peste asezonat gata de cuptor

II. Legumele de toaca asa cum sunt in poza de mai jos si se pun la calit in tigaia incinsa cu putin ulei de masline. (morcovul se da pe razatoarea mica)

legume tocate
Legume tocate

III. Dupa ce legumele s-au inmuiat putin (2-3 minute) se aduga rosiile taiate cubulete. Se amesteca si se lasa 5-7 minute pe foc pana cand si rosiile se inmoaie.

legume la calit
Legume la calit

IV. Peste amestecul de legume se adauga, sucul de rosii, ketchup-ul de casa, usturoiul zdrobit cu lama cutitului, o lingurita de sare, 1/2 lingurita piper boabe, chilli, frunzele de dafin si 200 ml de apa. Se amesteca bine sa se omogenizeze toate ingredientele si se tine pe foc cam 7-10 minute pana cand scade apa, timp in care se amesteca usor din cand in cand cu o lingura de lemn. Inainte sa o luati de pe foc gustati si potriviti de sare daca mai este nevoie.

condimentare legume
Condimentare legume

V. Cand garnitura este gata si pestele bine prajit se incepe montajul pentru coacerea finala la cuptor. Asa cum v-am spus pestele trebuie sa fie bine prajit la cuptor sa aiba o custa crocanta si aurie pe deasupra.

peste si garnitura
Peste si garnitura

VI. Chiar in tava in care s-a prajit pestele, se toarna usor garnitura pe langa, fara sa miscam pestele (se rupe carnea de pe el) si se adauga vinul alb. Pe deasupra se pun feliute de lamaie din loc in loc si se da tava la cuptorul incalzit pentru 30-40 de min sa scada frumos garnitura iar pestele sa fie patruns putin de aroma legumelor.



peste gata de cuptor
Peste gata de cuptor

VII. Cand este gata se scoate de la cuptor, se lasa 5-7 minute sa se raceasca.

gata din cuptor
Gata din cuptor

VIII. Se pune intr-un platou cu garnitura de jur imprejur si cu feliute de lamaie proaspete. Pe deasupra puneti putin patrunjel verde tocat sau ceapa verde tocata marunt pentru a crea un contrast perfect intre rosu si verde.

pastrav la cuptor cu legume
Pastrav la cuptor cu legume

Pofta buna !

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]