O mancare gustoasa preparabila in diferite moduri. In reteta de mai jos va prezint cel mai usor mod de a prepara un peste la cuptor cu legume gustos fara mult efort. Puteti sa-l serviti alaturi de un piure de cartofi, o salata simpla, orez sau amestec de legume mexicane. Mie imi place simplu cu o salata verde acrisoara si multa lamaie.
Am folosit pastrav insa merge si cu alte peste macrou, caras mai maricel, crap, cod, merluciu aproape orice peste cunoscut la noi in Romania. Pentru ca pestele la cuptor sa iasa buna trebuie neaparat sa ai un paharel de vin, ceva unt si lamaie, astea sunt dupa parerea mea ingredientele care imbogatesc gustul pestelui.
Poate multi dintre voi o sa spuneti ca e o retete prea simpla, sau poate ati fi cautat altceva. Dupa mine cred ca pestele trebuie consumat cat mai putin gatit, fara prea multe sosuri sau eu mai stiu ce mirodenii, sincer imi place atunci cand merg la peste, prin pastrav proaspat si apoi il fac fript pe gratar cu sare si storc putina lamaie pe deasupra cand e gata. De asemenea sa stiti ca este o mare diferenta intre pestele de crescatorie si cel salbatic, foarte mare !
Ingrediente peste la cuptor cu legume:
Mod preparare peste cu legume la cuptor:
I. Se eviscereaza pestele si se spala bine.Dupa preferinta puteti sa-i taiati capul si coada.Se freaca bine cu sare peste tot mai ales prin interior si se sala 20-30 de min deoparte.
II. Intr-o tava sau vas de yena se pune hartie de copt, sau folie de aluminiu si se unge bine cu unt. Se aseaza pestele si se incepe condimentarea lui pe toate partile si prin interior cu boia, piper (piper alb pentru cine are) si cimbru.
III. Burta pestelui se umple cu lamai taiate felii, 1-2 felii de rosie, putina ceapa tocata si 1-2 felii de ciuperci.
IV. Restul de legume se pun pe langa peste in tava Se stropeste cu putina zeama de lamaie si putin ulei de masline si se adauga vinul.
V Se da la cuptorul preincalzit pentru aprox 30-40 de mine. Verificati cu mana daca s-a facut, carnea de peste trebuie sa fie moale cand e facuta. Daca sper final aveti zeama in tava, mai aruncati din ea, stropiti pestele cu putina lamaie si dati-l iar la cuptor sa se rumeneasca frumos.
VI. Pestele la cuptor se serveste cald, alaturi de cateva legume din tava si in rest puteti sa folosit oricea garnitura doriti.