Dupa cum stiti saptamana trecuta mi-am cumparat tigaia magica Dry Cooker cu care am realizat cateva mancaruri. Dupa utilizare am scris si un articol despre cum este sa gatesti cu Dry Cooker, ce poti sa gatesti si care sunt avantajele si dezavantajele acestei tigai.
Banuiesc ca tuturor va place sa mancati peste prajit in ulei, cu malai si faina, insa cu totii stim ca avem nevoie de ulei mult, bucataria se umple de miros de peste si mai exista riscul sa facem si putin fum, astfel prima reteta pe care am incercat-o a fost de peste prajit, sa vad cat de utilza este in prepararea acestei mancari.
Aveam niste caras prin congelator, l-am dezghetat, dat cu putina sare, pus la prajit si servit cu mamaliga calda, mujdei si putina lamaie. A iesit bunicel, cam uscat dar bunice, insa nu se compara cu pestele prajit in ulei. Mai jos aveti reteta, este simpla, cred ca o sa va dati seama din poze cum sa o pregatiti.
Ingrediente peste prajit la Tigaia Dry Cooker:
Mod preparare peste prajit la Tigaia Dry Cooker:
Pestele se curata bine de solzi, se spala si se da cu sare pe toate partile.
Se lasa asa 2-3 ore sa prinda sare.
Se pregatesti tigaia Dry Cooker, se stropeste cu putin ulei de masline se unge bine peste tot cu un servetel si se aseaza pe aragaz la flacara mica, exact pe centru.
Se aseaza pestele, se pune capacul si se lasa la prajit.
Se prajeste bine pe o parte, apoi se intoarce si pe cealalta sa se prajeasca bine.
Intre timp pregatiti mamalinga. Daca doriti spre final puteti sa stropiti cu putina zeama de lamaie.
Serviti alaturi de o mamaliga calda si un mujdei de usturoi.