Peste Tilapia la cuptor: Dacă vă gândiți la prepararea unui fel de mâncare cu pește, probabil că vă vin în minte nume precum caras, stiuca, pastrav sau crap – opțiuni de pește pe care le întâlnim frecvent. Dar de ce să nu încercăm ceva mai puțin obișnuit, cum ar fi să preparăm un delicios peste Tilapia la cuptor cu un sos alb rafinat? Deși numele „Tilapia” nu este la fel de răspândit în România, fileurile de tilapia se găsesc cu ușurință în majoritatea supermarketurilor mari, precum Cora, Auchan sau Carrefour.
Tilapia este un pește ușor de crescut, originar din zonele tropicale ale Africii, în special din regiunea Nilului și din Egipt. Acest pește oferă fileuri de o calitate ideală pentru a crea un fel de mâncare deosebit. Rețeta de peste Tilapia la cuptor pe care o vom prezenta este ușor de preparat și nu necesită o gătire intensivă.
Peștele nu petrece prea mult timp în cuptorul încins, ceea ce contribuie la păstrarea gustului său autentic și a texturii suculente. Sosul alb, preparat cu ceapă și unt, completează perfect aroma și savoarea peștelui. Este ca și cum am fi creat un fel de sushi pe jumătate, dar, având în vedere cât de bun este peștele Tilapia, nu este nevoie să-i stricăm gustul prin preparări complicate.
Așadar, haideți să descoperim cum să pregătim rapid și eficient peste Tilapia la cuptor. Această rețetă vă va surprinde plăcut cu savoarea sa inedită și cu simplicitatea sa. Și, mai mult decât atât, vom discuta despre ingredientele potrivite pentru un lichior de casă cu adevărat reușit.
Ingrediente Peste tilapia la cuptor:
Mod preparare peste tilapia la cuptor:
Fileurile de peste tilapia se condimenteaza bine pe ambele parti cu sare, piper, ulei de masline
Intr-o tava se pune folie de aluminiu, se pune pestele si se da la cuptorul incins la 200 de grade pentru 10 min.
Intre timp, incingeti intr-o tigaie 2 linguri de ulei si caliti ceapa tocata marunt la foc moderat aproximatv 8-10 min.
Se adauga vinul si se creste temperatura.
Caliti ceapa pana se inmoaie, aprox 5-7 min pana se evapora vinul si ramane ceapa caramelizata.Se trage tigaia de pe foc si se adauga cubuletele de unt.
Se amesteca usor cu un tel, pana se topeste untul si se creaza un sos cremos. Condimentati cu sare, piper, zeama de lamaie, coaja de lamaie, marar verde, boia si ardei iute.
Serviti pestele tilapia cu sos pe deasupra si putin marar verde proaspat tocat.
ePoftă bună!
De altfel vă așteptăm cu părerile voastre și pe pagina noastră de Facebook @ePofta.ro.
Iar dacă aveți idei de rețete vă invităm să le postați pe grupul nostru de Facebook @ePofta.ro.