Piept de pui cu sos cremos de ciuperci cu smântână, usturoi și parmezan
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » Piept de pui cu sos cremos de ciuperci cu smântână, usturoi și parmezan0 (0)

Piept de pui cu sos cremos de ciuperci cu smântână, usturoi și parmezan. Rețeta rapidă de pui sau curcan la tigaie în sos fin cu usturoi, smântână și ciuperci. Rețete cu carne de pasăre. Rețete cu ciuperci. Rețete de mâncare cu sos.

Această rețetă rapidă de piept de pui cu sos cremos de ciuperci m-a scos de multe ori din încurcătură mai ales în zilele în care nu aveam suficient timp pentru a găti ceva mai complex. În maximum 20-25 de minute este gata iar efortul depus este minim.

În locul pieptului de pui se pot folosi pulpe dezosate sau chiar piept de curcan. Smântâna folosită de mine a fost una dulce, naturală,pentru frișcă (exclus cele vegetale). Ciupercile pot fi de cultură (tip champignon albe sau brune) dar dacă aveți la îndemână câțiva hribi sau gălbiori atunci nu ezitați să-i puneți deoarece vor eleva preparatul.

Din cantitățile de mai jos rezultă cca. 4 porții de piept de pui cu sos cremos de ciuperci cu smântână, usturoi și parmezan.

Piept de pui cu sos cremos de ciuperci cu smântână, usturoi și parmezan

Timp de preparare: 30 minute

Timp de gatire: 30 minute

Timp Total: 1 ora

Ingrediente:



 

Cum se face rețeta de piept de pui cu sos cremos de ciuperci cu smântână, usturoi și parmezan – la tigaie?

Ingrediente pentru pui sau curcan cu ciuperci, smântână și parmezan

Iată aici câteva dintre ingredientele folosite la această rețetă: ciuperci proaspete, ceapă și usturoi verde, smântână dulce naturală și parmezan. Am tăiat ciupercile în felii subțiri, am tocat ceapa și usturoiul.

Carnea poate fi: piept de pui sau de curcan, pulpe de pui dezosate etc. Am tăiat-o în cuburi cu latura de cca. 2-3 cm. Nu e greșit dacă o tăiați în fâșii.

Mod de preparare pui sau curcan la tigaie cu ciuperci și sos cremos de smântână cu usturoi și ceapă verde

Cum se rumenesc bucățelele de carne de pasăre?

Am ales o tigaie largă și mai adâncă pe care am pus-o la încins. Am turnat uleiul și am pus cubulețele de carne de pasăre. Le-am rumenit pe toate părțile timp de vreo 8-9 minute (la foc iute). Le-am tot întors cu spatula în tigaie și le-am asezonat cu sare și piper negru poraspăt măcinat. Este important ca ele să aibe spațiu între ele (nu să stea claie grămadă) deoarece nu vrem să le înăbușim sau „albim” în suc propriu. Reacția Maillard de caramelizare este responsabilă de gustul plăcut al cărnurilor fripte.

Apoi am scos bucățelele rumenite de carne din tigaie și le-am mutat într-un castron.

Cum se face sosul cremos de ciuperci cu smântână, ceapă și usturoi verde?

În aceeași tigaie am pus 30 g de unt și am rumenit ciupercile feliate. Am lucrat la foc iute ca să scap cât mai repede de apa din ciuperci. După vreo 4-5 minute am adăugat ceapa și usturoiul verde și am asezonat totul cu sare și piper negru proaspăt măcinat.



Am redus flacăra de sub tigaie la mediu și am sotat totul pentru alte 4-5 minute. Am amestecat ocazional.

Am turnat smântâna dulce și am așteptat ca totul să ajungă la fierbere. În final am pus în tigaie cubulețele de carne rumenită.

Într-o ceașcă am frecat amidonul cu un pic de lapte rece și l-am turnat peste acest piept de pui cu sos cremos de ciuperci. Am lăsat totul să clocotească la foc mic pentru 1-2 minute, cât să se gătească amidonul și să se lege frumos sosul. Gata!

Servire piept de pui cu sos cremos de ciuperci cu smântână, usturoi și parmezan 

Am stins focul de sub tigaie și am presărat mâncarea cu fulgi de parmezan și pătrunjel verde tocat. Ce arome are acest piept de pui cu sos cremos de ciuperci!!

Fiind vorba despre un preparat rustic el poate fi prezentat la masă direct în tigaia în care a fost gătit.



Combinația este una foarte reușită: bucățele fragede și suculente de piept de pui cu sos cremos de ciuperci și smântân. Aroma discretă a usturoiului verde completează perfect acest tablou.

Noi am mâncat acest fel împreună cu felii de pâine proaspătă dar ar merge bine și cu cartofi natur cu pătrunjel, cu orez simplu fiert, cu paste simple, cu cuscus sau cu mămăligă.

Dacă sunteți amatori de pui cu ciuperci atunci vă mai las o rețetă faină: escalop de pui (cu felii mai mari de carne) – vezi aici.

Vă mai recomand o rețetă deosebită de pulpe de pui cu ciuperci, usturoi și vin – vezi aici.

Sau un piept de pui sau curcan în stil florentin (cu spanac, smântână și usturoi) – vezi aici.



Sunt sigură că v-am făcut poftă cu acest piept de pui cu sos cremos de ciuperci și smântână și că veți prepara în curând această rețetă simplă și rapidă!

Aici găsiți mai multe rețete cu carne de pasăre (pui, găină, rață, gâscă, curcan, fazan, bibilică etc).

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]