Piept și coaste de porc lipicioase în stil asiatic – reteta de Sticky Ribs & Pork Belly
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс Обучение
Форекс обучение

Acasă » reteta » Piept și coaste de porc lipicioase în stil asiatic – reteta de Sticky Ribs & Pork Belly0 (0)

Piept și coaste de porc lipicioase în stil asiatic – reteta de Sticky Ribs & Pork Belly. Coaste și piept de porc cu glazura dulce-acrisoara. Fenomenale! Carne frageda si suculenta si sos aromat. Am pregatit aceste coaste de porc lipicioase in cadrul campaniei folosind multe ingrediente asiatice oferite spre testare de Shan’shi, divizia de produse exotice a companiei .

Reteta de fata este inspirata dupa una apartinand celebrului Chef Gordon Ramsay (Sticky Ribs) si adaptata la bucatile de carne pe care le-am avut la indemana. Desi pe ambalaj scria clar „Coaste de porc” se vedea de la o posta ca sunt mai mult felii de piept cu foarte putin os si fara soric. Ceea ce nu m-a deranjat deloc! De obicei coastele din comert au mai mult os decat carne (nu toate) asa ca aici am avut fix invers. Iar carnea a fost brazdata perfect de dungi de grasime, in straturi egale. Reteta aceasta se preteaza si la felii mai groase de ceafa de porc.

Aici vedeti cum am facut niste coaste de porc in stil american cu sos barbecue BBQ – reteta aici.

Am respectat oarecum ingredientele si pasii retetei originale dar am modificat timpul de gatire, reducandu-l la 40 de minute (feliile mele erau mai subtiri decat cele din reteta).

Piept și coaste de porc lipicioase în stil asiatic – reteta de Sticky Ribs & Pork Belly

Timp de preparare: 15 minute

Timp de gatire: 40 minute

Timp Total: 55 minute



Ingrediente:

Mod de preparare Piept și coaste de porc lipicioase în stil asiatic – reteta de Sticky Ribs & Pork Belly

Am ales o tava pentru cuptor in care sa-mi incapa toate feliile de carne (coastele) pe un singur rand, fara sa se suprapuna. Le-am sarat lejer cu sare mai grunjoasa (mare grija pentru ca si sosl pentru wok sau cel de soia sunt foarte sarate!) si le-am uns cu cele 3 linguri de ulei. Le-am masat bine si le-am lasat deoparte. Am decojit bucatica de ghimbir si am feliat-o. Am curatat si cateii de usturoi si i-am feliat si pe ei. Am tocat si ceapa verde.

Partea interesanta a retetei este faptul ca se incepe gatirea pe aragaz! Am asezat tava direct pe focul de la aragaz si am rumenit coastele pe ambele parti. Intre timp am pus si cuptorul la incins la 180 C. Cand coastele au devenit rumene am aruncat peste ele feliile de ghimbir si usturoi si le-am asezonat cu sosurile de soia (pentru wok), cu cel de chili, cu zaharul brun (nu am avut miere), cu piperul szechuan si fulgii de chili Shan’shi. Am turnat si cele 3 linguri de otet de orez.

Am adaugat in tava si 2 cesti de apa calda, atat cat nivelul lichidului sa nu acopere coastele. Am mai lasat tava pe aragaz pana a inceput sa coloteasca, apoi am mutat-o in cuptorul incins la 180 C.

Am setat cronometrul cuptorului la 20 de minute ca sa intorc coastele si pe partea opusa. Asa aratau intermediar. Le-am mai pus o ceasca de apa si le-am intors pe fiecare cu fata in jos.

Dupa alte 20 de minute de stat la cuptor sunt gata! Ce arome sunt prin bucatarie! Sosul dulce-acrisor a scazut si s-a ingrosat, a devenit lipicios. Feliile de ghimbir, usturoi si ceapa verde s-au caramelizat. O nebunie!



Mod de servire Piept și coaste de porc lipicioase în stil asiatic – reteta de Sticky Ribs & Pork Belly

Intre timp am fiert si orezul basmati Shan’shi care are o aroma grozava! Am aranjat pe un platou o movila de orez si deasupra am asezat coaste de porc lipicioase.

Cum sunt la gust? Grozave!! Desi aparent sunt multe condimente si sosuri, fiecare are un rol important in echilibrarea gustului final: zaharul brun sau mierea dau dulceata necesara caramelizarii, sosul de soia (sau pt wok) da sarea si aromele asiatice, otetul de orez da aciditatea (acreala) perfecta, ghimbirul, usturoiul si ceapa verde aduc prospetimea iar piperul szechuan impreuna cu sosul si fulgii de chili aduc iuteala, focul, viata!

Cum este carnea? Senzationala! Frageda, suculenta, dulceaga. Pica singura de pe oase si iti umple gura si sufletul cu texturi si arome asiatice incredibile. Sa incercati neaparat aceste coaste de porc lipicioase!

Delicatetea orezului parfumat basmati aduce tranchilitatea, the cosy factor, le bien-être.

Puteti face si niste legume la wok (stir fry) cu orez sau noodles – reteta aici.

CONCURS pentru cititori

Acceseaza pagina oficiala a campaniei  , lasa un comentariu, distribuie pagina pe Facebook, Google+, Twitter sau Pinterest si poti castiga un set complet format din 18 ingrediente asiatice Shan’shi + 1 wok cu capac + set de ustensile (exact ca si cele primite de noi). Idei de retete asiatice se gasesc pe site-ul oficial Shan’shi.

ePoftă bună!

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]