Pilaf de orez in trei culori. Reteta pilaf de orez in trei culori. Cum se face pilaf de orez in trei culori? Pilaf de orez cu morcovi si verdeata. Reteta de post de pilaf de orez in trei culori.
Pilaf de orez in trei culori, reteta simpla, ieftina si rapida. Cea mai gustoasa reteta de pilaf in trei culori. Reteta pilaf de post in trei culori. Mancare de post cu orez.
Daca ai pofta de o mancare gustoasa de post, cu o prezentare frumoasa, trebuie sa incerci reteta de pilaf de orez in trei culori.
Cum sa faci ca boabele din acest pilaf de orez in trei culori sa nu se lipeasca dupa fierbere, dar sa pastreze o usoara cremozitate?
Iata cateva sfaturi:
Amidonul il ajuta sa devina cremos.
Procesul de prajire ajuta amidonul sa ramana in bob. Exteriorul bobului fiind tare va absorbi lichidul incet si nu se va lipi.
Daca vrei sa citesti cum se face supa concentrata de legume iti las reteta aici.
In concluzie, pentru a pregati un pilaf de orez in trei culori trebuie sa tii cont de 3 etape esentiale:
Daca vrei sa te inspiri pentru a pregati si alte retete de orez de post iti las cateva sugestii:
Iata lista de ingrediente si modul de preparare pentru reteta de pilaf de orez in trei culori:
Ingrediente
pilaf de orez in trei culori:
300 g orez cu bob lung
1 l supa concentrata de legume
80 ml ulei de masline
sare
1 lingurita boabe de piper
2 morcovi medii
1 cepa medie spre mare
100 ml apa
2 linguri verdeata tocata (patrunjel, marar, menta, salvie)
Mod de preparare
pilaf de orez in trei culori:
Pentru inceput am tocat ceapa, apoi am ras morcovii.
Am incins 20 ml ulei de masline intr-o tigaie. Am pus morcovii si i-am sotat pana s-au inmuiat putin.
Am turnat 100 ml apa si am lasat la foc mic pana s-a evaporat apa, apoi i-am luat de pe foc.
Intr-o oala am incins restul de ulei si am pus ceapa tocata marunt. Am calit-o pana s-a inmuiat si a devenit sticloasa.
Am pus orezul peste ceapa si am continuat sa prajesc in jur de 2 minute. In acest timp am amestecat in oala destul de des.
Am turnat supa calda de legume peste acesta, am adaugat 1 lingurita boabe de piper (puteti folosi piper proaspat macinat) si am marit focul.
Daca vrei sa faci acasa supa concentrata de legume poti citi reteta aici.
Poti sa cumperi cuburi bio de supa de legume in magazinele Plafar sau online. Le gasesti si in supermarket la produse bio.
Daca nu ai supa de legume pui apa fierbinte.
Cand a inceput sa clocoteasca am redus focul al minim si am pus capacul.
In acest timp am tocat verdeturile. In poza nu apare si mararul pe care l-am adaugat ulterior.
Poti adauga ce verdeturi iti plac si in orice cantitate.
Pentru ca este sezonul leurdei mi-ar fi placut sa pun si cateva frunze, dar nu am ajuns la piata sau magazin ultimile zile.
Am pus verdeturile intr-un bol adanc.
Am lasat orezul sa se gateasca cu capac timp de 15 minute. In acest timp am amestecat rapid de maxim 2 ori in tigaie si am pus capacul.
Daca se evapora prea rapid lichidul (fie focul nu a fost minim, fie nu ai folosit un capac care sa acopere etans vasul in care gatesti), poti sa mai torni 50 ml supa/apa calda.
Dupa 15 minute am luat capacul si am mai lasat inca 2-3 minute sa se gateasca. Bobul de orez trebuie sa fie gatit, dar usor al-dente.
Pilaful era cremos, cu putin lichid in vas, in momentul in care am oprit focul.
Am luat aproximativ doua polonice din orezul fiert si le-am pus peste morcovii sotati.
O cantitate putin mai mica de orez am pus peste verdeturi.
Am amestecat pana s-au omogenizat compozitiile din ambele vase.
Am pus orezul cu verdeturi intr-o forma semiconica.
Acesta era in cantitate mai mica decat restul, asa ca mergea mai bine in partea de jos a vasului ce are un diametru mai mic.
Am apasat cu lingura pentru ca boabele sa se lipeasca intre ele.
Doar in acest mod se va pastra forma in care este aranjat.
Al doilea strat am ales sa fie cel cu morcovi.
Am apasat usor, astfel incat sa nu stric primul strat, dar sa ma asigur ca boabele de orez se lipesc.
La fel am procedat si cu al treilea strat, cu orezul simplu.
Poti sa schimbi ordinea straturilor de orez, dar ai grija sa pastrezi pentru stratul al treilea (cel care va fi pus ultimul) cantitatea cea mai mare de orez.
Pilaful de orez in trei culori este gata!
Am acoperit forma cu o farfurie si am lasat orezul sa se odihneasca timp de 10 minute.
Dupa acest interval de timp, printr-o rasucire rapida in aer, am adus partea cu diametrul mai mic deasupra.
Am lasat ca pilaful de orez in trei culori sa cada singur in farfurie.
Daca nu se intampla acest lucru poti tranti usor farfuria de masa, tinand cu ambele maini forma lipita de farfurie in acest timp.
Servire pilaf de orez in trei culori:
Daca tii post il poti manca simplu, cu o salata verde alaturi.
Poti avea langa acestea legume pregatite la gratar.
Pilaful poate fi mancat pe post de garnitura langa orice tip de carne.
Noi l-am mancat cu peste pane.
Pagina noastră de Facebook este aici.