PIURE DE CARTOFI, RETETA DE POST
0 (0)

Filter by Categories
Altele
Preparate din
Carne
Organe
Tocată
Cartofi
Curcan
Fructe
Fructe de mare
Legume
Miel
Oaie
Ouă
Panificație
Paste
Paste și Orez
Pește
Porc
Pui
Rață
Vită
Preparate la
Cuptor
Dry Cooker
Flacără
Grătar
Rece
Slow cooker
Preparate pentru
Aperitive
Aperitive pentru copii
Băuturi
Alcoolice
Calde
Cocktail
Fără alcool
Naturale
Răcoritoare
Shake
Smoothie
Ceaiuri
Crăciun
Mic Dejun
Ocazii festive
Paște
Post
Valentines Day
Rețete
Culinare
Dietetice
Dukan
Fără Gluten
Medicinale
Naturiste
Rapide
Sote
Vegan
Vegetariene
Rețete din
Bucătăria Americană
Bucătăria Asiatică
Bucătăria Austriacă
Bucătăria Balcanică
Bucătăria Chinezească
Bucătăria Englezească
Bucătăria Franceză
Bucătăria Grecească
Bucătăria internațională
Bucătăria Italenească
Bucătăria Mediteraneeană
Bucătăria Mexicană
Bucătăria Orientală
Bucătăria Românească
Bucătăria Rusească
Bucătăria Turcească
Bucătăria Ungurească
Bucătăria Universală
Rețete pentru
Bebeluși
10 luni
11 luni
12 luni
2 ani
3 ani
4 luni
5 luni
6 luni
7 luni
8 luni
9 luni
Ciorbe
Conserve
Desert și Prajituri
Dulcețuri
Garnituri
Gemuri
Înghețată
Murături
Pizza
Plăcintă
Salate
De fructe
De iarnă
De legume
De primăvară
De vară
Sandviș
Siropuri
Sosuri
Calde
Reci
Supe
Supe cremă
Tarte
Tocănițe
Torturi
Sober living
Sober Living
Software development
Новости Криптовалют
Онлайн Казино
Ставки на спорт
Финтех
Форекс Брокеры
Форекс обучение
Форекс Обучение

Acasă » reteta » PIURE DE CARTOFI, RETETA DE POST0 (0)

Aceasta reteta de post de piure de cartofi este gustoasa, o garnitura minunata pentru chiftelute de post, tocanite sau ciuperci prajite.

Este atat de cremos incat nimeni nu va banui ca este un produs fara lactate.

Este perfect si pentru cei care au un stil de viata vegan sau au renuntat la produse de origine animala pentru o anumita perioada.

piure de cartofi reteta de post diva in bucatarie o

Mai multe retete de mancare de post gasesti daca apesi aici.

Retete de post cu cartofi gasesti daca apesi aici.

Toate retetele de post, grupate pe categorii (aperitive, mancare, supe, deserturi) gasesti daca apesi aici.

Pireul de cartofi trebuie sa fie cremos si gustos, fie ca este de post, fie ca este de dulce.

Iata cateva sfaturi pentru a obtine un piure de cartofi de post gustos, chiar daca nu are lactate:

Eu am pus putin ulei de masline pe post de decor, dar poti sa incerci si alte variante, cum ar fi ceapa prajita, salvie prajita, verdeturi uscate, boia dulce, picanta sau afumata.



Pentru a obtine un piure de cartofi de post cremos si savuros vei folosi un zdrobitor clasic sau o presa speciala.

NU SE FOLOSESTE pentru zdrobirea cartofilor un blender sau un mixer, caci pireul va avea la final o textura gumoasa si consistenta prea moale.

Nu vei dori sa mananci asa ceva!

piure de cartofi reteta de post diva in bucatarie b

In bucataria greceasca exista o reteta minunata de post: piure de cartofi cu usturoi.

Se numeste skordalia, iar reteta o poti citi daca apesi aici.

Cantitatea mare de ulei de masline din aceasta reteta este echilibrata de prezenta otetului.

Iti las mai jos lista de ingrediente si modul de preparare pentru cel ami bun piure de cartofi, reteta de post:

Ingrediente:

(pentru 2 persoane)



600 g cartofi albi fainosi

100-140 ml lapte vegetal (de orez, soia, mei, orez cu cocos)

20 ml ulei de masline

1/2 lingurita sare

putin piper proaspat macinat

1 varf cutit nucsoara macinata

Pentru decor – optional:

ulei de masline

verdeturi

PREPARARE:



Am curatat cartofii de coaja, i-am spalat si i-am taiat in cuburi de marime medie spre mare.

Daca ii vei taia in cuburi prea mici vor retine multa apa si piureul va fi apos.

I-am pus intr-o oala, i-am acoperit cu apa, am adaugat 1/2 lingurita de sare, apoi i-am pus la fiert.

piure de cartofi reteta de post diva in bucatarie 1 piure de cartofi reteta de post diva in bucatarie 2

Dupa 15-20 minute de fierbere acestia vor fi gata. Vei sti ca s-au fiert daca furculita intra si iese foarte usor din ei.

Cu ajutorul unei prese i-am pasat. Poti folosi si zdrobitorul clasic pentru piure dar nu apela la un mixer!

Amidonul din cartofi va fi eliberat cu ajutorul mixerului, iar aspectul cauciucat si gustul vor lasa mult de dorit.

Am adaugat sare, apoi am turnat laptele de orez caldut. Poti adauga orice bautura vegetala doresti (soia, ovaz, mei, etc), chiar si apa in care ai fiert cartofii.

Lichidul se adauga treptat, pana se obtine o consistenta cremoasa, astfel incat sa nu fie prea gros, dar nici prea moale.

Amesteci bine dupa fiecare adaugare de lichid. Daca cartofii au retinut multa apa vei folosi mai putin lapte vegetal.



piure de cartofi reteta de post diva in bucatarie 3 piure de cartofi reteta de post diva in bucatarie 4

Daca intr-un piure clasic de cartofi folosesc unt gras (80% grasime), in acest caz am turnat putin ulei de masline.

Nu se adauga mult ulei, caci va influenta foarte mult gustul.

piure de cartofi reteta de post diva in bucatarie 5 piure de cartofi reteta de post diva in bucatarie 6

Am adaugat sare, piper, putina nucsoara proaspat rasa si am amestecat.

L-am mancat imediat cu chiftelute vegane de legume.

Tare bun si cremos a iesit piureul meu de cartofi in varianta de post!

Voi posta si reteta aceasta curand, dar pana atunci poti sa savurezi piureul de post din cartofi cu tocanita de legume sau ciuperci umplute de post.

Merita sa il incerci si tu!

Pofta buna!



Te invit sa ma urmaresti si pe

Votează această rețetă
[Total votanți: 0 Nota medie: 0]